Колку што имам јас информација, во приватниве не пораѓаат пред 34 недела, ама ако има некој инфо од прва рака ве молам споделете цена за инкубатор.
Се мислам дека имаше некој пишано или во оваа тема, или во предвремено породување. Не можам да го најдам одговорот моментално
Ви Систина пораѓаат и порано. Во другите со време прашувајте си од која недела пораѓаат, затоа што не дај боже да дојде до тоа да знаете да не одите воопшто.
Значи врти сучи секаде е исто во државичкава дали е Систина Ремедика или санте како ќе ти се погоди така секаде плус трошоци нема однос од сестрите и слично
Пред некое време една членка пиша дека е од 250 до 500еур на ден во зависност од третманот. Јас пак сум чула дека на ГАК биле најдобри за предвремено родени бебиња.
Моја најдобра другарка од Систина во 7ми месец ја пратија на Клиника бидејќи крвареше и на Клиника ја породија.
31 nedela sum a imam cervix 14 cm e sega se molime da izdrzam barem do 34, i jas istoto sum slusala i pak vika tamu da pojdam znam deka uslovite i tretmanite se katastrofalno tamu ama ic ne e bitno za mene samo da e dobro bebeto
Опција ти е и да се породиш во Систина, па бебето да го префрлиш на ГАК ако ти е многу скапо. Знам таков случај.
Претпоставувам ова поодамна, има барем 4-5 години? Веќе некое време од Систина не препраќаат на клиника, имале соодветна опрема. Ако грешам, се извинувам
Мене ми е многу жал што лани незнаев за ова, се породив на Гак во 29 недела и мислам дека направија грешка, дека да отидев на приватно ке издржевме повеќе. Ме породија зашто се намалија движењата на бебето после примено зреење, не добив болки,не ми пукна водењак, овде што читам сега на форумот кај сите успоруваат движењата после тие инекции.Сега ке се распрашам на време за оваа опција и ако евистина ке си одам во Систина.
Ова кога? Сега скоро? Ова ми личи на рекла - казала муабет. Систина не препраќа колку што знам, бебе родено во шести месец преживеа.
I jas sum vo momentot isto kako tebe primiv inekciite za zreenje pred edna nedela i tocno edna nedela bebeto mi bese mnoguu neaktivno edvaj nekolku malku dvizenja, deneska bev na kontrola se bese vo red osven sto e za 10 dena pomala od sto treba pa mi zgolemija doza na fraksiparin. E sega bev so 14mm cerviks ko da ne mi dava mnogu nadez deka ke srtignam barem do 34 nedela i llom sum deneska ne zna sto po prvo da mislam
Абе ќе издржиш не се секирај, јас од 23та недела со 10мм па уште издржувам (скоро 35та недела). Само мирувај и не се паничи
Другарка ми се породи пред 3 години. Парите воопшто не им беа проблем, ама им кажаа "најдобро да си отидете на Клиника". Затоа со второт отиде во Ремедика (си го роди во термин).
Браво, мерак ми е вака кога ке прочитам, и јас сум цело време исплашена со некои глупави мисли, вака ми даваш надеж, фала.
Како поминуваат неделите така ќе ти олеснува. Ни докторот мој а ни јас не очекувавме дека ќе успееме да издржиме
Јас навистина не ја разбирам небулозата за носење на маски и покрај направен ПЦР и брз тест. А ПЦР кога ти го правеа и зошто и дополнителен брз тест? Инаку да, за сите работи за кои не си задоволна е скроз на место и жалосно е и покрај толку пари дадени барем за едукација да се потрудат без разлика дали на мајката и е прво,второ или + бебе.
Lele koga ke citam vaka kolku mi olesnuvat , ne ostanaa nesto bes da mi se slucit vo ova bremenost barem vika da dajt gospod da go teram do kraj