Ѓорѓевик ми беше на пораѓај…Многу дрска и арогантна. Марина супер доктор ама премногу брза. Јадранка ми остави многу добар впечаток. Тие 3 беа јас кога се пораѓав пред година и пол. Некако впечаток имав дека сестрите повеќе внимание обрнуваа на бебето од докторите.
Мене ми се јадранка и марина различни, едната вика давај чај другата никако чај лажна ситост правиш. Со на другарка бебето моето напредува 27гр во просек нејзиното 30 јадранка ја тераше ад да дава малку било, марина ми вика за мото супер е. Некако различни ми се со ставовите. А за сестрите искрено која како. Имаше некои што стварно беа прекрасни ама имаше и што газе му бришеа со влажни од кам најефтиниви. Од болница ми ја дадоа жар црвена и едната сестра ме убедуваше дека било нормално за бебе, а јадранка дека имала нежна кожа до бебето било а што 2 пати ми ја оставаа по 1 саат кафана не доаѓаа да ја соблечат тоа е друго. Искрено за парите кои се даваат повеќе очекував, вреди за афродита и за епидруалот другото имаат уште да работат според мене
Не сум ја носела таму на прегледи освен тие првите 3 гратис што беа ама изгубена бев прво бебе и што ќе ми кажеа тоа правев Ма да и немав проблеми на цицање беше од старт и добро напредуваше. А за различни ставови, кај тројца да отидеш сите различно ќе ти кажат. Од сестрите бев многу задоволна јас. Имаше 2-3 така позаспани, како помрзливи, ама во главно сите други супер беа. Ако би одела пак таму, само заради Симонида би отишла зошто презадоволна сум од нејзе, ама искрено со цениве и со ковид меркиве се ужас
А нели има и некоја Искра, исто педијатар? Битно ми е само по породувањето да се новороденчињата згрижени и под квалитетен надзор, а за после ни јас секако не планирам да го носам таму, освен тие првите два-три прегледи во првиот месец Дали знаете дали и за тие првичните се закажува термин или кога ќе нѐ пуштат од болница ќе ни кажат кога да идеме?
Кога ќе ве пуштат од болница ќе ви кажат кога да идете зашто обично на тој преглед се прима бсг вакцината и така на секој преглед ќе ви закажуваат за следниот. Искра е педијатар пулмолог ама прегледува само болни деца.
Zdravo. Dali od clenkite nekoja se ima porodeno vo Sistina/Remedika sega brzo a da e RH- ? Kolku se plakja k.grupa za bebeto i dokolku ste primale imunorho, dali od fond ve refundiraa? Jas so prvoto ss bocnav vo 28ma (so izvestaj od drzaven transfuziolog, recept i potvrda za primena inekcija od maticen ginekolog) i me refundiraa 70% od fond. No, na primer za kleksanite ne me refundiraa a odgovor za toa beshe deka bile dadeni od transfuziolog od privatna bolnica i zatoa ne refundirale. Ne deka e neshto premnogu skapa inekcijata, no , zoshto koga veke mi sleduva so 70%, da plakam full cena? I onaka ke se izgoram za poragjajot
ја носев само полнач со 2 метри кабел и си земав еден несесер со четка и паста за заби, мада и тоа има таму. за излегување за мене и за бебето накнадно ми донесе маж ми имав спремно торба, имаш и фризерка таму
Претпоставувам и за во Ремедика ништо не треба да носам освен документација и работи за лична хигиена?