Одличен доктор само пофални зборови имам за него, мене ме породи со првото природно пред 20месеци сега за второ пак кај него ке одам здравје Август ми е терминот.
За Иванов само пофални зборови. Ме водеше цела бременост, достапен во секое време. До крај се трудеше да се породиме природно, сплет на околности (покачен притисок, дијабет,тромбофилија) мораше царски. Порагајот помина одлично, раната одма заздрве. Пост-оперативно конци извадив за 10 дена, докторот додека бев во болница секој ден доаѓаше да ме види како сум. Пред порагај ми беше достапен за секое прашање што го имав поврзано со бебуш и бременост воопшто. Кога би раѓала пак кај него би одела без размислување.
За посета од роднини не знам, а посета од сопругот дозволуваат секој ден од 10-12h. Дозволуваат и да присуствува на породувањето со негативен пцр тест
Јас пред месец и пол сум породена. Немаше временско ограничување на посетата од 10 до 12. Мислам вратени се на старо од 10 до 20ч. Маж доаѓаше после работа, ништо не рекоа. Исто и кај цимерката.
Мене во 17 h недела ме примија, понеделник сабајле се породив, петок во 14h не пуштија. Со лесно мами
Cetvrtok vecer me primija, ponedelnik sabajle me pustija. Sama bev vo soba- ama ne po moe baranje a ako ne se lazam 100 ili 50 € e od vecer
Niso ne baraa da platam radi toa so samata administratorka me stavi vo apartman- mu kaza na soprugot koa ke ides dole ke kazes deka e sama u soba ama ne po vase baranje i nema da platite nisto- taka i bese. Inaku carskiot mi go oravea vecerta vo cetvrtokot- me primija okolu 16 casot veke vo 20:26 bev porodena. Iskreno ja sum prezadovolna i od doktorot i od celiot tim so raboti gore - sestri bolnicarki higienicarki... Neonatalna griza se objasnuvaat od kako da go fatis bebus da go namestis da go dois, do kako da mu smenish pelena, kako da go izbanjash, papokot kako da go cistish itn it... Sestrite se vrv- znaat i da te opustat i da ti dadat stimul deka mozes.
I jas samo pozitivno iskustvo imam od Sistina, ne zalam za parite alal da im e!! Na glava da im se kacis nisto nema da ti kazat,dostapnost vo sekoe vreme, pomos kolku ti treba gi vikas znaci stvarno alal vera na organiziranosta. Mene me primija cetvrtok vecerta vo 19h sabajle vo petok me porodija.
Женски тие што имате приватно здраствено за пораѓај во приватниве какво искуство имате со халк? Јас имав уплатено преку работа групно осигурање беше и сега не работам таму веќе ама не сум тргната од полисата тоа си е уплатено за цела година нели, и сега се јавувам да прашам како иде процедурата и вика мора да провериме као дане си тргната им викам не сум, и директорот од халк се јавил во фирмава да праша замислете дане е трудна, ќе ви ги вратиме парите чим не работи веќе таму као да ме тргнат ид полиса ама од фирмава рекле ние не ја тргаме и ќе видел као што можел да направи. Кое е ова правило ова нели е приватно осигурање и јас да не им кажев дека не работам таму немаше ни да знаат ама и сепак ова е приватно не е врзано со пријавен не пријавен. Многу се изнервирав сега гледаат начин да ме тргнат за да ме платат пораѓај