Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    2.584
    Немам кај мене тие дека уплакаа преку фирма и они потпишуваа ама тоа нема веза јас мислам, барав по правилниците нивни никаде не го пишува ова едино дека се раскинува ако имаш прекин во фонд за здраство ама јас немам прекин, од фирмава одма во друга ме пријавиа. Као колективно попуст имаше и така уплатиа а парите секако јас си ги дадов па ќе ми ги враќал види мајката а ако не побарав услуга и да кажам дека не сум таму со рабпта парите си пропаѓаат. Колку се безобразни па уште трудна дане е

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Што опфаќа подготовката во Систина?
    Ковид тест ми рече др. да си направам каде сакам.
    Хив, хепатитис ми правеа на подготовката во Ремедика и ми рекоа ќе ми го важат 6месеца, треба ли и тука да правам?
    Крвна група имам од трансфузија , ќе ја важат ли?

Одам кај сестрата ,па она ме спроведува?
    Ништо не ми кажаа , само ми закажа. Во Ремедика дур си на цтг ја прават подготовката.

3. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    4.900
    Јас сум во огромна дилема,дали да се породам во Систина,или да се породам на Гак а да зачувам матични клетки од бебе.Парите се тие,за двете опции немам,многу е,дали да ги дадам за себе или за децата.Секако ке сум царски и тоа трет,ризичен ми е зашто нема ни година после вториот рез,ама незнам каде е посигурно.На гак како може да се дојде до некој доктор да си дадеш пари и навистина он да те породи,лани барав врски и неуспеав, не би сакала да ме оперираат студенти.

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    За матични клетки кога правев пренатален тест ми пратија понуда од биосејф и беше ок со плаќање на рати цела година.Распрашај се дали имаат опции и другите.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    270
    Прашај и во Гинекаликс, и тие нудат плаќање на рати ако зачуваш матични во Future Health банката. Имаат неколку различни модалитети на плаќање.
    Во однос на породувањето, ако ти е опција размисли и за Чаир- таму мислам нема специјализанти.

На eli25 и macalavica им се допаѓа ова.
  6. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    4.900
    Ги контактирав ми понудија опција на 6 рати,ама тоа ми е пак многу.Ке се заглавиме до гуша и така сме веќе кнап ептен.Маж ми се плаши да одам пак на Гак, ми вика во Систина,ако треба кредит да земеме,јас сум на 2 памети,од една страна да ги дадам парите за себе ке ме гриже совест дека на децата им скратувам некоја сигурност во иднина,а оддруга страна се плашам на гак.

7. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    270
    ^ Матични клетки освен при породување може да се зачуваат и од млечни заби (кога се менуваат). Не знам дали кај нас ја нудат таа опција банкиве, ама може да прашаш па ако сметаш дека во иднина финансиски би имала подобра можност, ќе имаш и друга шанса за клетки :)

На eli25 и macalavica им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Мислам паметно ти е систина да се породиш штом на ГАК имаш такво искуство. Јас матични клетки не сочував, тогаш не замарив а супер понуда дадоа може дека кај нив правев пренатален, па и на сестра ми и пратија исто.
    Инаку да , распрашај се дали може од млечни заби кај нас.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Ја важат крвната група. Мене кога ме качија горе во собите ми зедоа крв за се .

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Тоа е во цена или си доплаќаш?
    А анестезиолог доаѓа?

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Во цената е. Не дојде анестезиолог додека бев во соба. Дури во салата кога влегов дојде.

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Па што им опфаќа подготовката?
    Цтг ?
    Во Ремедика одам на цтг, ехо, ми земаат анамнеза, па одам со анестезиолог, па со него разговор, ми дава согласност да потпишам ….

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Немаш претходно разговор со анестезиолог?

14. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    4.900
    ЈАс во систина пред да ми прават серклаж бев на преглед кај анестезиолог, каде што исполнуваат формулари со потребни податоци за здравствена состојба, тежина, лекарства кои се примаат и слично.Сигурно е исто и за царски рез, неможат да ти направат операција без предходен преглед.И во Ремедика прават и во дрзавна прават обавезно пред операција.

На Jana06 и eli25 им се допаѓа ова.
  15. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Јас кога отидов во болница откако ме виде др, ехо и преглед со рака, пред да ме сместат во соба имав разговор со анестезиолог.

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    Крвната група за мајката спаѓа во пакетот или не? Тоа ме интересира. Од првиот пораѓај не можам да ја најдам.

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Јас неможев да ја најдам исто правев пак на трансфузија Ако имаш време направи си , 5 дена се чекаат рез. и бесплатно ти е

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    4.900
    Јас го имав ливчето со крвна група ама пак ми ја проверија во Систина, таков им бил протоколот, не ми наплатија додатно за тоа, само за да те внесат кај нив во систем они си ја испитуваат уште еднаш.Секако ти земаат крв пред интервенција каде што има детални анализи.Сето тоа ми беше вклучено во цената не ми наплатија ништо дополнително.

На eli25 и Black girl им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Супер штом така:)

20. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    157
    Девојки јас да ви кажам бев на преглед во санте кај Др Елма и да видам за условите за пораѓај во цената е вклучено пораѓај ЦТГ и престој во болница брисеви крвна група ако немаш се доплаќа. Докторката ми кажа дека може она нема да биде на пораѓај може нема да стигне може ќе има друг пораѓај и слично исто ми кажа ако има нешто бебето инфекција кислород или слично тоа се наплаќа плус не е во цена
    И сеа сум на два ума некако ми е страв да не ме тераат царски за поише пари барем така било по приватните има ли некој тазе породена во санте да каже. Како што поминал фала ви