Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.947
    Допаѓања:
    123.535
    Зошто не видиш во другите приватни? Јас Санте не би се пораѓала после тоа со трудницата а немаат ни педијатри , еден-двајца , ни доволно гинеколози

На Anaroz1 и Трепетлика им се допаѓа ова.
  2. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    270
    За Санте генерално преовладуваат негативни искуства, а на крајот на повеќето сумата најчесто им излегла многу повисока од пакетите кои ги рекламираат.
    Немам лично искуство, ама од сѐ што сум чула, искрено пре би на ГАК/ Чаир.

На Anaroz1 и eli25 им се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Немав. Кога правев операција имав сега не ми дојде.

4. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    И мене пред операциите ми доаѓаше во соба, ама сега не. Дојдов на пррглед докторот рече ајде за пораѓај си, ме ставија во количка и ме однесе болничар. Сакав пешки да си одам ама протоколот таков бил. Во соба ме ставија ма цтг, ми земаа крв, ми ставија канила, ме прочистија, се избањав и чекав . Дојде доктор кој беше на смена ме ѕирна и толку. Во пред родилна бев со мојот доктор. Во сала беше анестезиологот каде што ми објасни се, и се потпишав тогаш.
    Да дополнам јас се породив природно но ми ставија лајт спинална, за епидурал касно беше бев отворена доста.
    @eli25 @Jana06 ова беше се.

Последна измена: 18 јуни 2022
    На Jana06 и eli25 им се допаѓа ова.
  5. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    4.900
    Затоа што сите податоци ги чуваат за сите пациенти во електронска база, кога веќе си имала една операција ги имаат основните податоци, освен ако имаш нешто плус да ги известиш.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Не знам, зашто имав една во 2014 па друга 2016 па пак ми дојде анестезиолог во соба, неколку месеци подоцна за пораѓајот беше како што пишав . Нејсе, и да не дојде побарајте си го , мене не ми ни текна на него тогаш сакав само да се породам побрзо :D

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Девојки дали имате информација дали во Ремедика порагаат од полна 34 недела или доволно е да си влезена во 34 недела?
    Сакам да се пораѓам таму, 33 недела терам лежечка пошто цервиксот ми е скратен, па ме интересира доколку некоја знае. Благодарам

8. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Jas se porodiv pred 2 nedeli carski kaj dr Elma . Doktorkata vo nitu eden moment ne insistirase za carski naprotiv jas sakav . Pred da idete da se dogovorite vi davaat specifikacija sto se e vkluceno vo cenata a sto ne i toa ese ubavo objasneto taka da skrieni trosoci nema. Od 36 imav eho i ctg na nekolku dena za koe ne mi naplatija niti ednas. Za site ceni koi ne vleguvaat vo paket ke ve izvestat na pult so toa sto antibiotska tetapija za bebe e 2000 den kislorodna e 6000 den fototerapija e 2000 ispituvanja krvni grupi se po 1000 i nesto obicna ks e 350 den. Od se ova edinsyveno ne smees da odbies kislorodna poddrska a se drugo mozes da odbies. Den plus e 8500 za majkata i 8500 za bebe. Moeto dete imase infekcija za site trosoci bev transparentno informirana pred da mu bide dadeno i za toa sto prima. Dezuren pedijatar imase nonstop doktorkata Marina e dostapna i ponatamu telefonski za bilo sto. Moeto dete imase i zoltica koga ne ispisaa no ete nemase potreba od soncanje i ne ispustija doma taka da ne veruvam deka bez potreba pumpaat dopolnitelno trosoci. Sestri imase nonstop i seta terapija sto ja primav protiv bolki ne mi bese naplatena. Duri i dodeka spiev me proveruvale. Bebinjata gi ostavaat dokolku sakate no jas bidejki bev so carski insistirav poveke da e kaj niv zatoa sto imav potreba od son. Prednost e i eenokrevetnata soba i posetite mene mn mi znacese da dojde soprugot barem 1 h mnogu znaci. Vo sobata cistea po 2 3 pati dnevno. Generalno sum zadovolna. Za se plativ 75 000 den, 850 evra za carskiot a dr bea dopolnitelni trosoci za bebe. Kaparot vi e presmetan vo tie 850 evra. Za doktorkata Elma nemam zborovi za komentar jas tolku prekrasen covek ne sum sretnala ednostavno mislam deka ona e stolbot na bolnicata presposobna profesionalna vo sekoj pogled a pred se naroden covek da se iznapravis muabet. Anesteziologot isto im bese dobar prethodno bila vo Zan Mitrev i Sistina, prefina zena, me opusti pred operacija, tolku bea pozitivni , za pomalku od 30 min bese zavrseno se. Toa e moe iskustvo , sekoj si ima razlicno , no definitivno koga se razgovara za cena treba da znaeme da prepoznaeme skrieni trosoci i paket posebno sto vo ovoj slucaj uste na den na ostavanje na kapar ste zapoznaeni so cenite.

На Sweetheart87, Mum of K и mssuniquee им се допаѓа ова.
  9. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    157
    Опции ми беа Ремедика и санте испадна дека осигурување ми покрива само 500 евра во Ремедика и ради тоа се одлучив за санте ми покрива се и пораѓај и дополнителни трошоци сеа се мислам санте или државна кај да одам

10. TeaMea1

TeaMea1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    34
    ГАК

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JovanaEs

JovanaEs Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    9
    Што поточно те интересира, пиши ми јас се породив таму во декември Др. Елма и др. Синан царски рез

12. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    157
    Fala ti na odgovorot ke ti pisam vo poraka

13. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Има ли некоја што ќе се пораѓа летово или веќе се породила кај др Корнелија во систина?

14. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.620
    Допаѓања:
    8.442
    Незнам девојки дали ми е рано ( 15та недела) ама планирам уште сега кај др Симонида во Ремедика. :)
    Многу ме фаќа страв и паника морам да признаам....

На Didi*** му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Didi***

Didi*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    1.981
    Toplo ti ja preporacuvam doktorkata. Pred godina ipol se porodiv kaj nea. Na pregledi kaj nea pocnav da odam od 8ta nedela i taka se do kraj, do poroduvanjeto. Za mene najdobrata doktorka i lichnost, najpozitivna, najljubezna, najprofesionalna i najstruchna. I najdobro znae da se spravi so plashlivi idni majki, i jas bev edna od tie :))) Srekjno i so lesno neka ti e :))

На Luna88 и Misskirova им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.947
    Допаѓања:
    123.535
    Жени , на подготовката во систина прават ли цтг и ехо ?
    Ич нејќам на ехо и цтг во фустан, да знам што да облечам :D

17. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    952
    Devojki dali nekoja e vo tek da se porodit kaj Palceski vo Sistina? Preeska zboruvav so nego za prv pat praevme termin pa mi izgledase mnogi pozotiven covek mi rece da zemam cela prethodna istoria sto imam od pocetok do kraj i da se spremame za porodilno inace sum 34 nedela

На The_Doctor му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    Јас. Цела бременост ја водам кај него. Добар е, позитивен и плус како пријател со пациентките.

19. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    952
    Daa i mene mnogu mi se dopadna negovoto odnesuvanje preeska na tel mislis deka so drugar zboruvas a vo isto vreme mi rece da nosis cela istoria sto imas od bremenost duri rece i hsg sto ima praeno sve

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.947
    Допаѓања:
    123.535
    А во ремедика кај кого одеше? :)