Зошто не видиш во другите приватни? Јас Санте не би се пораѓала после тоа со трудницата а немаат ни педијатри , еден-двајца , ни доволно гинеколози
За Санте генерално преовладуваат негативни искуства, а на крајот на повеќето сумата најчесто им излегла многу повисока од пакетите кои ги рекламираат. Немам лично искуство, ама од сѐ што сум чула, искрено пре би на ГАК/ Чаир.
И мене пред операциите ми доаѓаше во соба, ама сега не. Дојдов на пррглед докторот рече ајде за пораѓај си, ме ставија во количка и ме однесе болничар. Сакав пешки да си одам ама протоколот таков бил. Во соба ме ставија ма цтг, ми земаа крв, ми ставија канила, ме прочистија, се избањав и чекав . Дојде доктор кој беше на смена ме ѕирна и толку. Во пред родилна бев со мојот доктор. Во сала беше анестезиологот каде што ми објасни се, и се потпишав тогаш. Да дополнам јас се породив природно но ми ставија лајт спинална, за епидурал касно беше бев отворена доста. @eli25 @Jana06 ова беше се.
Затоа што сите податоци ги чуваат за сите пациенти во електронска база, кога веќе си имала една операција ги имаат основните податоци, освен ако имаш нешто плус да ги известиш.
Не знам, зашто имав една во 2014 па друга 2016 па пак ми дојде анестезиолог во соба, неколку месеци подоцна за пораѓајот беше како што пишав . Нејсе, и да не дојде побарајте си го , мене не ми ни текна на него тогаш сакав само да се породам побрзо
Девојки дали имате информација дали во Ремедика порагаат од полна 34 недела или доволно е да си влезена во 34 недела? Сакам да се пораѓам таму, 33 недела терам лежечка пошто цервиксот ми е скратен, па ме интересира доколку некоја знае. Благодарам
Jas se porodiv pred 2 nedeli carski kaj dr Elma . Doktorkata vo nitu eden moment ne insistirase za carski naprotiv jas sakav . Pred da idete da se dogovorite vi davaat specifikacija sto se e vkluceno vo cenata a sto ne i toa ese ubavo objasneto taka da skrieni trosoci nema. Od 36 imav eho i ctg na nekolku dena za koe ne mi naplatija niti ednas. Za site ceni koi ne vleguvaat vo paket ke ve izvestat na pult so toa sto antibiotska tetapija za bebe e 2000 den kislorodna e 6000 den fototerapija e 2000 ispituvanja krvni grupi se po 1000 i nesto obicna ks e 350 den. Od se ova edinsyveno ne smees da odbies kislorodna poddrska a se drugo mozes da odbies. Den plus e 8500 za majkata i 8500 za bebe. Moeto dete imase infekcija za site trosoci bev transparentno informirana pred da mu bide dadeno i za toa sto prima. Dezuren pedijatar imase nonstop doktorkata Marina e dostapna i ponatamu telefonski za bilo sto. Moeto dete imase i zoltica koga ne ispisaa no ete nemase potreba od soncanje i ne ispustija doma taka da ne veruvam deka bez potreba pumpaat dopolnitelno trosoci. Sestri imase nonstop i seta terapija sto ja primav protiv bolki ne mi bese naplatena. Duri i dodeka spiev me proveruvale. Bebinjata gi ostavaat dokolku sakate no jas bidejki bev so carski insistirav poveke da e kaj niv zatoa sto imav potreba od son. Prednost e i eenokrevetnata soba i posetite mene mn mi znacese da dojde soprugot barem 1 h mnogu znaci. Vo sobata cistea po 2 3 pati dnevno. Generalno sum zadovolna. Za se plativ 75 000 den, 850 evra za carskiot a dr bea dopolnitelni trosoci za bebe. Kaparot vi e presmetan vo tie 850 evra. Za doktorkata Elma nemam zborovi za komentar jas tolku prekrasen covek ne sum sretnala ednostavno mislam deka ona e stolbot na bolnicata presposobna profesionalna vo sekoj pogled a pred se naroden covek da se iznapravis muabet. Anesteziologot isto im bese dobar prethodno bila vo Zan Mitrev i Sistina, prefina zena, me opusti pred operacija, tolku bea pozitivni , za pomalku od 30 min bese zavrseno se. Toa e moe iskustvo , sekoj si ima razlicno , no definitivno koga se razgovara za cena treba da znaeme da prepoznaeme skrieni trosoci i paket posebno sto vo ovoj slucaj uste na den na ostavanje na kapar ste zapoznaeni so cenite.
Опции ми беа Ремедика и санте испадна дека осигурување ми покрива само 500 евра во Ремедика и ради тоа се одлучив за санте ми покрива се и пораѓај и дополнителни трошоци сеа се мислам санте или државна кај да одам
Незнам девојки дали ми е рано ( 15та недела) ама планирам уште сега кај др Симонида во Ремедика. Многу ме фаќа страв и паника морам да признаам....
Toplo ti ja preporacuvam doktorkata. Pred godina ipol se porodiv kaj nea. Na pregledi kaj nea pocnav da odam od 8ta nedela i taka se do kraj, do poroduvanjeto. Za mene najdobrata doktorka i lichnost, najpozitivna, najljubezna, najprofesionalna i najstruchna. I najdobro znae da se spravi so plashlivi idni majki, i jas bev edna od tie )) Srekjno i so lesno neka ti e )
Жени , на подготовката во систина прават ли цтг и ехо ? Ич нејќам на ехо и цтг во фустан, да знам што да облечам
Devojki dali nekoja e vo tek da se porodit kaj Palceski vo Sistina? Preeska zboruvav so nego za prv pat praevme termin pa mi izgledase mnogi pozotiven covek mi rece da zemam cela prethodna istoria sto imam od pocetok do kraj i da se spremame za porodilno inace sum 34 nedela
Daa i mene mnogu mi se dopadna negovoto odnesuvanje preeska na tel mislis deka so drugar zboruvas a vo isto vreme mi rece da nosis cela istoria sto imas od bremenost duri rece i hsg sto ima praeno sve