Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    И јас сум кај него...
    Баш за некој ден имам преглед закажано.
    Она што го слупнав за докторот се само добри муабети...
    Исто сме тука со недели , може и да се погодиме

2. JelaJelena

JelaJelena Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    20
    Mene me porodi vo januari, super doktorka e, nema da pogresis ako ja izberes. Mislam deka vo Sistina kaj koj i da ides nema greska, site se vrv doktori, jas Kornelija ja izbrav i sum prezadovolna. Pozdrav

На GoldenFrida му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Да кај неа сум здравје боже ❤️❤️❤️ Фала ти многу ❤️

На JelaJelena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    952
    Zdravo devojki, samo sto se vrativ od pregled od kaj Palceski praev prv pregled kaj nego oti planiram so nego da se porodam covekot bese top mnogu strucen i mnogu dobar kako covek. E sega problemot kaj mene e sto bebusot e za 2 nedeli pomal i rece ko ke oda kaj nego pak za pregled za 2 nedeli ako gledame deka pak zaostanuvat so rastenje ke sme dogovorile poragaj na 37 nedela. E sega mojata deneska bese 1.800 a sum 33+4 gn valjda za dve nedeli ke e 2kg i ke primam vtora doza zreenje sega vo cetvrtok. Sakav da prasam dve raboti ako se porodam na 37 nedela i bebeto o nesto nad 2kg so dva pati zreenje primeno ke treba da sedit vo inkubator? ( prasuvam oti den inkubator za bebe bese od 18.450 den so 35.00 den ) i vtoro ako idet so toa dega ke mora da e roda na 37 nedela so zakazano toa znacit deka ke mora carski ?

На The_Doctor му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Не може никој да ти каже дали ќе треба да седи бебето во инкубатор, тоа зависи од самото бебе после раѓање, дури ни докторот не мислам дека може да ти каже, за тоа се прави проценка после раѓањето како се снаоѓа бебето на надворешните услови за живот.
    Како што знам, ако сакаш можеш да се породиш во Систина, а доколку треба да седи бебето во инкубатор можат да го префрлат на државно, па да го платиш само пораѓајот.
    Но бебе во 37ма недела е терминско бебе, плус со инекции за зреење, така што шансите за инкубатор се многу мали.
    За другото, исто само докторот може да ти каже, не значи дека ќе мора царски, може ќе проценат дека можеш да се пораѓаш природно, па ќе пробаат со провокација.

На IRBBB, macalavica и Tiny Love им се допаѓа ова.
  6. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    да, никој неможе да ти каже дали ќе има потреба од инкубатор. Се раѓале и помали бебиња во 33 34та недела па немало потреба...
    Како и да е си можела да го потпрашаш докторот и околу ова. и пример ако некогаш има потреба од инкубатор тоа може да е и ден, два три...
    Можеби бебето ти е и подоцна зачнато па ќе се породиш подоцна, а докторот ќе те следи секој втор ден ако треба.

7. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    270
    Дали некој се породил деновиве во Ремедика?
    По медиумиве читам дека има многу промени во болницата, си одел доста кадар и слично, имаше и натписи во Фокус за нарушени односи и процеси, па како ми се наближува терминот ме фаќа паника :(
    Ја прашав и Котларова дали е вистина, она ми рече дека она е таму секако наредниов период, ама неделава два пати бев на цтг и и двата пати беа некои нови сестри кои ги обучуваа сега, па не знам како функционираат сега, дали си е се ок.

8. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    7.820
    Која недела си?

9. Mane Koce

Mane Koce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    97
    Лелее што збориш, и јас планирам таму. Минативе неколку прегледи на втора смена ми беа па не приметив нешто посебно. Ако некој знае нешто повеќе Ве молам пишете. Не верувам докторите да се сменат, можеби сестрите.

10. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    270
    Сама си прашав, сама да си одговорам да не биде после само ви внесов црв на немир на сите што планирате да се породувате во Ремедика :D
    Јас додека чекав искуства ме фатија болки и експресно се породив. Така што сега од искуство можам да потврдам дека сѐ си функционира беспрекорно и сум презадоволна од сѐ до сега :)
    Докторите си се тие, уиграни во сала со цел персонал и само пофални зборови и за анестезиологија и за сестри и за помош/поддршка, а богами и за мени за исхрана :D
    Колку многу бев испаничена, сега не можам да се одлучам кој од кој беше попрекрасен во цел процес, така што од мене чиста 5ка за Ремедика и покрај гласините :)

На Tanjat78, Madam S, Калатеа и 12 други им се допаѓа ова.
  11. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Дечки пошто појма немам ништо околу притисок каков притисок е 122 со 77? :))))

12. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Idealen majka :)

На olly14 и GoldenFrida им се допаѓа ова.
  13. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Фала ви леле сега видов дека во погрешна тема сум пишала извинитееее ❤️❤️❤️❤️

14. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Живи и здрави да сте ❤️

На Трепетлика му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    7.820
    Честитки:l: Симонида те породи?

16. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    270
    Ме породи др. Јане Стојковски, зашто веќе бев отворена и имав контракции кога стигнав на цтг, ама др е топ!
    Смирен, сталожен, спремен- одма си се осетив во сигурни раце и стварно беше така до сам крај :)

На mariz, juice_, Coco31 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    2.174
    Честитки :inlove:

18. Mane Koce

Mane Koce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    97
    Честитки! Да сте живи и здрави!

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.371
    Честитки, живо и здраво нека е :) Уште е таму значи Јане, не го спомнале низ темиве и си помислив не е. Јас кај него одев од 36,37ма, иако така навидум озбилен личеше, докторот е топ. Единствен доктор од кој не осеќав болка при проверка дали сум отворена :D Е мене ме зезна друг доктор од таму, па завршив царски (Јане дојде од дома, он ме породи).

На Трепетлика и Jana06 им се допаѓа ова.
  20. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    952
    Devojki mi kazaa deka e polacena cena za poroduvanje vo Sistina imat nekoi info? I kolku e sega cena za Remedika?