Четврток вечерта кај 7 ме примиа.Мм беше со мене додека ми земаа податоци,крв,разговор со анестезиолог..и слично.Јадење нема таа вечер ништо.Болничарката поминува да види дали си скроз средена на интимниот дел После остануваш со цимерката во соба и гледаш филмови колку сакаш.Во меѓувреме цтг едно во соба ми направиа. Следниот ден(петок) клизма ми дадоа кај 7 сабајле а во 10 дојде Петровска да ме праша дали сум спремна.10-10 во сала ме внесоа.За околу пола час готово беше се .На интензивна седев малце.2 часа едвај после ме префрлиа во соба.Дојде маж ми одма а и бебето го донесоа. Станав следниот ден со помош на сестрата.
Се се ама ова нејадењево смрт, уште сега паника ме фаќа како ќе се издржи три саати нејадена одма ми се лоши
Јас дадов кафе и бајадера за сестрите, а за докторката мерси. Цимерката на докторот пијалок му донесе. И јас немав во план, ама многу бев растревожена и многу ме смируваа и затоа ми беше мерак.
Знам.Саб сабајле ми донесоа прв оброк(само чај и двопек).А јас мртва гладна само на вода и сок 3 дена .Ама одма после тоа ке донесат се шо треба Имаш овошје,ориз со месо,салати,стек,торта ,кафе.
Абе ко за беља тогаш најгладни ќе бидеме А минатиот пат јас си бев кај моите претходниот ден, си се јадов вечерта кај 21.00 тазе ајварче и си отидов дома на спиење и во 2 по полноќ пукна водењак, наваму натаму, бива не бива во 12.30 на царски. Ама вечерта битно најадена
@Erika.greeneyes кај државниве ги имаме научено со цвеќиња, бонбониери и слично уште приватниве на таа пара да што ја оставаме да ги научиме и ќе бидеме врв. Ај терај си пораѓај да биде се ко што треба, а нив ќе ги почастат на трансакциска од нас ко ќе им дојде време. Доволно е што сме ги одбрале за следење бременост/пораѓај зошто затоа ко што сум слушнала си зимаат плус % И да не се разбереме погрешно, алал нека им се парите ако не истретираат онака како што треба, ко луѓе
Јас па све мислев дека истиот ден може да ме примат за царски. Ич да не преспивам таму туку дирекно да си отидам. А катетарот го ставаат пред или по спиналната? И дали првата вечер ви беше мноогу болна, затоа што јас во Чаир со првиот царски стварно око не склопив од болки а несакаа ништо да ми дадат
И јас сум кај др. Петровска , како си задоволна од докторката околу пораѓајот ? Царски сакаше ти или имаше индикација , јас сакам природно здравје боже ама ако не се сврти ќе мора царски , ама како и да е да е само се како што треба
Прво катетарот го ставаат па после анестезија во сала Бар кај мене така беше И за болки даваа цело време,, дури нудеа сами дали те боли сите 3 дена Ова за во Санте лани а верувам и сегде во приватните е така
мн задоволна.Цела бременост ми ја водеше.Царски сакав јас.Проба да ме разубеди ама инсистирав на царски.Резот ми е мн мал скоро невидлив.
zdravo dali nekoja sto se porodila vo privatna bolnica imala privatno zdravstveno osiguruvanje i dali i bile refundirani sredstvata
Јас, се породив во Ремедика, осигурување од Триглав. Покрија се, освен некои испитувања на хормони за бебето, што си ги доплатив.
И јас сум со СН осигурана. Зашто мислиш нема да покрие? Ако си се поминати 9 месеци од склучен договор ти покрива 70% од сумата за породување но максимум до 1500 евра ако била вкупната цена за породување. Значи ако платиш 125.000 за царски нема да ти покрие 70% туку некаде околу 50%... Они до 60.000 мекаде останатото ти. А ако си природен пороѓај кој чини 95.000 ќе ти покрие 70%.
Јас имам Триглав ми покрива само трошоци за пораѓај до 1000 евра така да друго се треба да си доплатам јас