Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.131
    I jas sum so niv osigurana ama bez franshiza, najvisokata suma ja zemav, togas bese 15000 vkupna premija.
    Shto znaci bi mi pokrile 1500e, a nad toa jas si doplakjam, taka?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Мене искрено ми понудија 2 пакети. Едниот по 515 ден месечно, и едниот мислам 750 што вклучува и третман и дијагностика на малигни заболувања. Го земав овој од 515 бидејќи во врска со породувањето немаше разлика, исто покриваа двете опции.
    Како што ми објаснија како и да се породиш максимална сума што они ја земаат во обзир за да пресметаат е до 1500 евра. Природното е како и да е 1500 евра, а царскиот е 2000 евра. Значи они враќаат мислам максимална сума до 65.000 ден колку тебе и да те фати вкупно породувањето.

3. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Инаку првото ми е царски рез и бев решена и ова да биде царски, али некако се предомислувам. Викам и така идам во Приватна болница па да пробаме природно прво, иако докторот рече по дифолт иде царски после прв царски.

4. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.131
    Dokolku se brzo edno po drugo, da, taka preporachuvaat, no ako barem 2-3 godini se pominati od carskiot, mozhe i prirodno, zosto da ne

На tambelina и The_Doctor им се допаѓа ова.
  5. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Спонтано породување после царски ми е тема од интерес зашто со првото принудно се породив со царски. Гледав на телма амбуланта, а и доста читав на интернет и настрана тоа што по дифолт голем број доктори одат на царски ако првото породување со царски, женава (мислам дека Ирена се викаше) и студии достапни на интернет велат дека идеално е после минимум 18 месеци од раѓање на првото дете, да се започне со работа на второ дете и дека тогаш, ако дозволат условите (нормална бременост, позиција на бебе итд) породување спонтано е еднакво можно како и првото породување да било спонтано. Не сум стигнала до тука, затоа уште не почнав да се распрашувам

6. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Па да, и јас се водам по таа логика доколку е доволно време поминато од првиот царски. Мене пред 6 години ми беше.
    Инаку се мислам зашто не знаеме маткста во која состојба е, како би можела да ги издржи контракциите во тек на природното породување.

На Снегулк@23, Madam S и mariz им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Доста време е поминато, би требало да може, но мислам на пораѓајот одредуваат дали може или не. Јас знам мајка која роди природно по царски рез (многу мала разлика од некои 13 14м се дечињата).

8. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    И моја братучетка така се породи, а 2 години разлика се децата. Така да најубаво следна контрола до докторот да се договорам.

9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Моите би биле некои 28-29 месеци разлика. Зборев со 3 доктори од Ремедика и сите тројца ми рекоа без проблем дека би пробале природно да ме породат единствено една од нив ми спомна дека така треба да почне пораѓајот, спонтано. Значи без провокации и слично.

На tambelina, The_Doctor и Bebence29 им се допаѓа ова.
  10. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    2.781

Другарка моја со првото се породи со царски , по 7 месеци остана бремена , второто го роди природно . Си знаат докторите пратат они :)

На tambelina, Jana06 и The_Doctor им се допаѓа ова.
  11. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.254
    Во Ремедика прво спинална, те легнуваат, со мраз те допираат дали осеќаш и после оди катетерот, најчовечки според мене... Што да мачиш некого со катетер кога секако ќе иде под анестезија...
    Искрено болки не осетив додека не станав прв пат, а и тогаш, беше повеќе како влечење некое језиво...
    Така ми беше со првото
    Не се плаши ајде, со лесно мајка :hug:

На Bebence29, The_Doctor и Coco31 им се допаѓа ова.
  12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    4.900
    Јас два пати раѓав со царски на катетар не се сеќавам воопшто кога ми го имаат ставено, ваљда било со анестезија.А за болки после царски првата ден даваат аналгетици во инфузија и во Ремедика и на Гак, а следните денови ако сама бараш.

На Снегулк@23 и The_Doctor им се допаѓа ова.
  13. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.254
    Јас болка стварно не сетив во Ремедика, цело време бев покриена мислам со лекарства, не ни барав, само ставаа :D
    исто и катетерот на вадење само што го сетив малце језив, толку беше.
    Презадоволна бев искрено.

Сега само се надевам дека ќе опстане болницава и докторине мои додека истерам вторава бременост :worried:

На Madam S, Bebence29 и The_Doctor им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Само да споделам, никакви скриени трошоци во Систина. Колку кажаа , толку плативме. Имавме и фототерапија на малата , не ја наплатија. Наплатија дополнително анализи околу 1000 ден. за бебе и тоа :)
    Друго што ми падна во очи, мислам дека само јас бев со царски рез, сите беа природно породени а беше преполно , немаше соба. Така да не држи вода муабетот дека форсираат царски. Јас имам воечаток дека ремедика повеќе форсираат. Кога одев на цтг на два дена , обавезно на некоја не и чинеше цтг-то и одеше на итен царски. Цело времебев на штрек кога ќе отидам и мене да не ме снајде неподготвена :)
    Инаку за болки обавезно даваат Систина дури ги даваат за собирање на матката а и ако си побараш даваат исто.
    И да не опстане, ич да не ти е криво. Јас се каам што губев време таму .

На Снегулк@23, Anaroz1, DolceVita3 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    3.254

Со првово сум таму, и искрено за докторите ми е, Петановски ме породи, он ме правеше и конизација, мајка ми ја има водено со мене и брат ми, се познаваме и приватно, се дружат моите со нив..
    Верувај за Ремедика ич не ми е жал, сите излегоа од таму поради прелоши услови.
    Спаваќи имаат скинати, две такви ми се погодија, и на пораѓај и на конизацијата.
    Можат да вложат малце повеќе искрено.
    Друга работа, јас сум од тетовско, кај нас нема шанси да стапнам во државна болница, освен во One hospital, приватна е, др Јегени е таму.
    Ќе ми остане да си барам болница за породување.
    Ако ми заминат Петановски од Ремедика, ќе одам по нив кај што ќе одат :rofl:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    13.950
    Ели јас вчера бев ама не прашав
    Пакетот за пораѓај уште им е 125000 за царски?

Инаку баш вчера му кажував на маж ми со првото најголем страв ми беше кога одев на ЦТГ таму да не ми пукне водењакот, демек неспремна. Ја видов еднаш една пред мене и се случи тоа и траума ми остана :)
    И колку време трае од прилика едно ЦТГ? Не за друго, докторот ми закажа за следната недела било кое време во размак од 4 саати па да не бидам кнап со време

17. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Пакетот царски им е 125.000
    Јас на цтг последново бев околу 20 минути.
    Која недела си?

На Снегулк@23 и V.N. им се допаѓа ова.
  18. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    8.508
    Јас па сите позитивни искуства што ми ги кажуваат од околу колешки, другарки ,итн ми се од Ремедика.
    Систина е премногу изкомерцијализирана,од искуство со приватното здравствено.

19. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    13.950
    34 полни денес

20. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    7.820
    Ај вие што сте се пораѓале во Ремедика.
    Освен брисеви што бараат друго во подготовката?
    Брисевите ми рекоа дека можам кај матичниот, и така и направив. Ќе им однесам само резултати.
    Крв нешто други анализи треба?
    Пошто сестрава кај матичниов нешто ми спомна за крвна слика ама денес сум така расеана па не обратив внимание.