Додека се породам јас којзнае колку ќе бидне. Епа не е поскапено 89 300 мислам дека е спонтано ако не грешам.
Jas koga bev pred edna nedela isto prasav za ceni mi rekoa koja nedela si rekov 34 epa rece ke prasas pak za dve nedeli oti ke imat polacuvanje na ceni i deneska prasav pak tolku mi rekoa.. e sega za razlika od sistina kaj sto den vo inkubator za bebe nese od 18.000 Do 30,000 ovde bese 5.000 den. Isto taka za vecera plus da sedis ako treba vo sistina bese 18.000 i nesto tuka 6.000 zatoa pak mislam deka ovie se poevtini e sega zaboraviv kolku mi rekoa za poroduvanje ama mislam deka bese nad 90.000 den
Кога закажував преглед пред недела или две и мене ми спомнаа дека почеток на месец ќе имат пак покачување на цени. Денеска бев и јас на контрола, исто ми наплатија како и претходно. Нека извести некоја ако оди во тек на оваа или наредна недела ако има нешто ново околу тоа
Za inkubator i takvi raboti ne znam. Ama eve za prirodno pisaa clenki okolu 97 000 platile vo sistina a vo remedika e nad 100 000.
A vo sistina ovie spagat vo tas cena? Mislam mene ne mi e bitno veke kade poevtino oti imav mnogu komplicirana bremenost a cela e voda vo remedika i stvarno sum mnogu zarovolna imat 3-4 pati kaj sto petrova mi prajt ist pregled ko skrining a ne mi naplakat nisto i deneska bev kaj dr Jane dojde i taa me Pregledaa zaedno na eho merea Sve od novo posle Jane me pregleda Dolu za serklaz pa mi objasni sve vo detali i se custuva nekako posigurna tamu. Osven toa sto deneska Jane mi kaza deka oti sum imala Histeroskopia (Secenje na septum) bi Bilo tesko da se porodam prirodno toa me zamisli malku i utre obavezno ke Se rasprasa po drugite doktori
Vo sistina e okolu 97 000 vo renedika okolu 100 000. Momentalno ne e mnogu golema razlika. Ama ti deka pisa uste kje poskapuvaat toa me iznervira. Deka i jas vo Remedika kje se poragjam
Пред три недели бев во Систина, земав флаер, природно 95.000, 125.000 царски. Од кај па сега 97.000? Претеруваат ако навистина пак покачиле.
И јас бев вчера кај Јане, ми кажа заради компликациите од првото породување посигурно е овој пат царски. Не можев да прашам за цена, многу беше гужва. Да не ти кажаа царски колку е?
Сега ги добив, 89 300 е природно + 10 000 за ковид тест, подготовка и испитувања за бебе. 120 800 е царски - другото исто како за природно. Ми рекоа првиот педијатарски и ортопедски преглед се вклучени.
Горе долу кога ќе пресметаш се излегува природно околу 100 000 а царски 130 000. Не го рачунајте вие само тој износ 89 300 и останатите трошоци толку се собира. Пишав и погоре.
Хм, моја клиентка се пораѓаше таму и ми спомна дека првиве прегледи се тие додека бебето е уште во болница, а не кога одиш после месец, тоа накнадно се плаќало.
Јас првите 7 контроли не ги платив. Почнаа да ми наплаќаат само кога го носев на месечна контрола, некаде од третиот месец.
^ Исто А и пцр тест дозволуваат од сите други лаборатории освен Никоб лаб, не мора таму да правите, може дури и државно да си закажете преку матичен.
Јас правев хистероскопија исто за отстранување на септум и после 1 година се породив природно во Ремедика. Никој не ми спомна дека хистероскопијата е индикација за царски.