Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.103
    па пошто ептен си убедена и со сигурност твврдиш да МОРа се друго се обични трачеви.
    КОга ке искусиш на своја кожа тогаш дојди и кажи мене ми ги земаа парите и ме породија со царски .

Да :D

Последна измена од модератор: 30 јули 2017
    На eli25 и LadyC им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Боби одамна не пораѓа.

Искрено, мене муабетиве за царски вс природно во приватни болници ми се рекла казала. Останало од времето, ко што останало дека ако е комплицирано нешто одма ги носат на клиника.
    Да е поефтино на приватно гарант ниту една нема да стапне на ГАК.

На RedRevolution, eli25, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Женски која како сака, и каде сака нека се породи. Секоја си знае за себе и финансии и врски. Јас цело време одам приватно-Систина на прегледи, а не ми паѓа на памет таму да се породам. На клиника планирам да се породам исто како и со првата бременост. И царски планирам, нема сила да ме натера природно да чекам. Нема потреба од докажување која -каде ќе се породела и зошто. Се знае во приватните дека на глава ќе ти стојат кога ќе им искешираш 1000-1500 евра. Јас на клиника поминав со 300 евра. Искрено не ми треба ни телевизор во соба, ниту храна од Палас,ниту ништо, ќе сакате што побрзо дома да си одите. Секоја нека си види според своите можности

На joy1, karibian, Meckicja и 7 други им се допаѓа ова.
  4. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Дека напишано е порано како некој од старата Систина и нудел царски а меѓу поценетите доктори таму затоа помислив на него. Претпоставувам пред 10години пораѓал во стара Систина но незнам и затоа ја прашав.
    А тоа да е поефтино во приватно секој би во приватно наместо државно па во право си, ама тоа е тоа. Повеќето родилки се свесни како е на државно,но и свесни се дека огромна сума е разликата во цена било каков пораѓај приватно и државно и свесни се дека подобро ќе трпат се во ГАК за да таа раззлика ја искористат за своите најмили. Тоа е тоа, нема совршенство. Или плати и пораѓај се по желба или трпи државно и заштеди си ги парите за семејството. На крајот секој според финансиските можности, здравствената состојба и желбата да роди побргу здраво и право бепче и потребата од финснсии за одгледување.

Последна измена: 30 јули 2017
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    @Cka отвори ако сакаш нова тема, Природен пораѓај или со царски рез и нека има анкета, Каде и како се породивте, со две опции природно на приватно и државно и царски исто.
    Па може таму ваквата дискусија да продолжи, тука нека остане за приватните болници да се информираат мајките кои одлучиле за таму.
    Мислењата да се одделуваат нема да испадне баш прегледно, заплеткано е доста.
    Или ако не ќе ја отвориме од модераторите некој.

На Meckicja, Cka, iki26 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    @AURUA Дракулевски е сигурно! Тој сеуште преферира царски за сите :)

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.753
    Да имам повеќе пари би отишла во приватна болница, само заради подобрите услови и почовечкиот однос меѓу персоналот и пациентот. Не би сакала царски ако треба да бирам, туку природно, не се многу плашам од болките. Имам среќа што овде во државна ме знаат сестрите и докторите, па мислам дека ќе се однесуваат покоректно.

На Seduction, Igle, iki26 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.078
    исто и другарка ми во Чикаго,природен порагај со 36 часа болки

9. Katerina2017

Katerina2017 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    150
    Zdravo

Jas sum skoro 9ti mesec i do neodamna imav dilema dali da se poragjam vo Sistina bas bidejki mislev ddka forsiraat carski nepotrebno. Na edno od nivnite predavanja, odrzano od dr.Kornelija celo vreme objasnuvase carski pa carski.....i steknav slika deka navistina e taka. No, ete, 2 moi mnogu bliski prijatelki ednata vo juni drugata sega pred 2 nedeli se porodija vo Sistina, spontano. Duri ednata prijatelka imasr problematicna postelka polna lakuni i kalcifikati pa primase kleksan a poblaga situacija sum i jas. Taka sfativ deka ne bas deka forsiraat carski. Od 27ma nedela odam na pregledi vo Sistina i odlukata da se poragjam e tamu. Kje insistiram na spontano poroduvanje osven ne daj boze ako trgne nesto naopacki pa kje baram da se vikne i dr doktor za mislenje.

На LadyC и eli25 им се допаѓа ова.
  10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас се породив во систина пред 9 дена се породив спонтано ,и тоа не ме породи докторот кој ми ја водеше бременоста од оправдани причини туку ме породи дежурната докторка Снежана Адамоска Клисарова ...секоја чест за докторката и акушерките затоа што јас навистина имав тежок пораѓај ме качија во предродилни сали сабајлето се породив вечерта во 9 дадоа се од себе да ме породат спонтано .Така да сакам да кажам дека не се согласувам баш дека се форсира царски по секоја цена во систина конкретно .

На Black girl, wannaBeMomma, forumce и 3 други им се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Jas imav postelka so kalcifikati, primav kleksani i bebeto bese visoko. Doktorot sto me poragjase mi kaza sto da pravam da se spusti za da ne treba carski. Isto i na moja bliska drugarka, drug doktor.

A tie sto zborat protov privatnoto od pamet, so (svoi) statisticki podatoci smesni se do nemaj kade.

На elcezelce, Black girl, anastasijaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.619
    Допаѓања:
    35.174
    Јас се пронајдов во муабетов, па ќе се насмеам со тебе :lol: (ха, ха, ха) Имам разум, очи кои гледаат, уши кои слушаат, разговарам со луѓе, па аналогно на тоа донесувам сопствени заклучоци. Или треба слепо да верувам на тоа што ми го сервираат? :^)

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.078
    а што па толку не сакате да признаете дека приватните профитираат од вас?
    и дека наместо да земат 60000 можат да ви земат 100000 па и повеќе,

Не на сите де ама дека прават на многумина така ,прават.

мене за децата по 3 пати контроли ми имаат закажувано а реално без потреба.И секоја контрола испод 1500 не била.И тоа е за пари сакала јас да си признаам или не.

На Annath, fana, Meckicja и 7 други им се допаѓа ова.
  14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мене серклаж ќе ми правеа без причина, не профитирале :rofl:

На karibian, eli25 и fana им се допаѓа ова.
  15. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Профитот и здравјето не одат секогаш рака под рака. Најтрагично е што во приватните клиники исто ти требаат врски, инаку ќе си плаќаш за се и сешто.
    Дефинитивно зад секоја одлука - мислење, треба детално да се информираш и да не веруваш на авторитети, и најдобрите грешат.

На fana и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.212
    Допаѓања:
    169.669
    Имам 40 г. Не сум раѓала. Се борам со стерилитет. Само оние кои се соочиле со овој проблем знаат каква е оваа битка,тешка и стресна.И операции, и милион боцкања, по една рака апчиња секој ден. И се така до недоглед...Најголема желба ми е да станам мајка.
    Е сега , и покрај сите овие маќи , кога ќе дојде денот за пораѓање , за ништо на светот нема да одам на спонтан пораѓај па и во државна болница. Така да ,добро е што постои можност да си избереш царски во приватниве. Но,тоа сум јас.
    Едноставно,нема шанса да се нафатам на природен пораѓај !

На 77Seven77, EuHenIa, Seduction и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Се чудам на коментариве. Еве јас следев цела бременост во Систина и имав некои прегледи што не ми беа наплатени. Може дека ете ме знаеше докторот и дури веќе ко пријател ми стана зашто и пред да забременам кај него си одев. Ама нема да кажам дека профитирал од мене. Јас сум презадоволна од докторот што ме водеше, дури двапати ми се јави да праша како сум поминала на пораѓајот во ГАК. Се каам илјадапати што не ме породи он, туку го слушав маж ми да одам државно, дека као државно е сепак државно, а си поминав катастрофа.

На Seduction, eli25, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    Повеќето прегледи и мене не ми беа наплатени од мојата докторка. Ни ми е блиска, ни позната. Ја сакам повеќе од се и да, знам дека се препуштив во сигурни раце. Не знам како може да се коментира дека ние „фрламе пари“ за наше чедо (тој што може нормално) а да не се штедат кога е во прашање свадба, прослави и родендени кои за мене искрено се поголема глупост отколку да ми е на сигурно место детето донесено на свет.
    Секој си знае најдобро, ама јас никогаш нема да стапнам државно.
    И да, моето бебе кога се разболе го однесов приватно на преглед, следеа три контроли од кои само првиот пат на преглед ми беше наплатено. Денар плус немам додадено. Ми се погоди Камењарски на ургентен.

На Seduction, Annath, Melinda85 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.078
    Леонардо?
    леле од тој по антипачен човек нема на светов

и нас на ургентен не прими тој
    никогаш повеќе кај него не би идела