Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.363
    10-12 дена унапред обавезно јави се.Мислам дека мн ќе ти се допадне Гордана.Приступачна е,комуникативна,и стручна мн.Имав целосна доверба во неа и не се каам воопшто.Она е и шеф на гинекологија во Систина.

@Mari-Li не се разбираме очигледно,ама и небитно е де.Парите ми се најмал проблем во животот.Ама ако веќе можам да бирам каде ке ги давам,тогаш дефинитивно бирам доктор со знаење и коректно однесување.Колку сакате негирајте ама комуникацијата е мн битен дел во односот меѓу пациент и лекар.Да сакав намкори и сестри кои ми се придераваат додека раѓам ке идев на Гак.

На Снегулк@23, anggell и H.VAGA им се допаѓа ова.
  2. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    6.640
    Ти благодарам

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Freckles.

Freckles. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Да, не викам дека треба да бидат психолози, ама треба бар малку да внимаваат на односот кон трудниците, секако сме испаничени пред секој преглед.
    Не го бранам Димчев, знае да биде отсечен, ама кај некого тоа баш делува смирувачки.
    Знам дека на пациентка и' има приговарано за телесна тежина, така да верувам дека си има свои моменти.

На Inamya и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  4. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    390
    Прашав две сестри, еден гинеколог и плус се јавив на бројот од дома, сите ми го кажаа истото, дека две недели важел, и никој не ми спомна дека тестирале една недела после тестот, ама мене па не ми текна да спомнам за твојот случај да видам што ќе кажеа…
    Д-р. Котларова ми рече дека по истекувањето на тие две недели, во период од една недела правеле брз тест, а повеќе од таа една недела морало нов (се надевам добро го објаснив ова со неделиве). Една од сестрите ми рече после две недели морало нов пцр. И кажувам што ми кажа Симонида, ми вика епа зависи од докторот, како ќе се договорите така. Малце во прашалници останав :^) И од толку прашување сега пак не знам до кога НЕ би ме тестирале (facepalm)

На Трепетлика му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    7.822
    Мене како што ми кажаа во 38ма се прави тестот и важи две недели.
    Ти која недела си? Одиш на цтг?

6. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    390
    Јас го направив во 38+2, иако можеби требаше покасно зашто поминува време а уште немам никакви знаци за пораѓај, 39+2 сум сега. А и никој не ми го побарал, само ме прашуваа дали сум се тестирала, инаку одам на цтг

7. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    7.822
    Јас деновиве треба да правам. Цела бременост ме водат една недела поназад и Котларова ми рече рачунај го тој термин. А инаку по циклус на 29ти термин ми е.
    Таа почнува на 28ми мислам на работа. Ако бидне порано пораѓајов не знам кој ќе ме пораѓа.

8. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    2.584
    На 29 ти се враќа, завчера ми кажаа ама пак прашај за сигурно :)

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    390
    Баш за истово пишав и во труднички, јас па ем сакам порано ем сакам она да ме пораѓа, и на крај не знам што ќе испадне :| Ги испозамарав во Ремедика да ми кажат кој гинеколог кога е на одмор и на смена, други освен Котларова што ми се сигурни се Ефремовски што е на одмор до 8-ми август, и Јане што е прва смена во среда. Другите што се на работа другите денови дур се врати Котларова ми беа некои непознати, првпат ги слушам и не сум прочитала некој вака да ги спомнал дека ги пораѓале па да се задоволни. Мм ми вика се преоптеретувам и како ќе се погоди така, ама ова ако не ми биде битно па тогаш што да ми биде еве не знам |(

10. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    390
    Јас имам закажано на 28-ми кај нејзе, значи треба да е тука тој ден, прв ден после одмор како што ми кажа тогаш кога ме договори (fingers)
    Да се надополнам: спомна и дека на 27-ми ќе била вратена во Скопје, ама што ми значи мене тоа ако друг ме пораѓа тој ден :D

На Cloverrrr и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  11. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    270
    Супер штом е така, јас цела бев испаничена, па и касно ме примија и ме смавтале нешто очигледно :/
    Како и да е, важно сѐ помина добро, сите беа супер, па на толку пари нека е аирлија и таа илјадарка :)

На cherry89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    7.822
    Мене ми го одбегна одговорот. Ми рече после 20ти сум овде. Ама очигледно како што ми кажаа сестрите е точно, од 28ми.
    И јас упорна бев ако ме фатат болки која ти е замена. И таа пак ми викаше што се секираш ќе бидам јас овде секако ќе бидеме во контакт јас и ти.
    Тој Јане го фалат за многу добар. Афродита сум била на скрининг исто е добра. Таа е на работа или на одмор е?

13. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    390
    Е не знам за нејзе искрено, не се сеќавам да ми ја спомнале ама можеби е тука. И она пораѓа? Јас кај Петрова одев на скрининзи ама она не пораѓала

14. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    7.822
    Да пораѓа, и доста ја фалат. Кога немаше термин кај Котларова за скрининг одев кај неа.

15. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Тука е Афродита.

16. Maja Sokol

Maja Sokol Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    31
    Читам и буквално ко јас да сум го напишала сево ова. Зарем можно е во Санте секоја трудница да ја третираат копи-пејст?! Нејсе, како може и со животот на малечките да се однесуваат толку ноншалантно без воопшто грижа и посветеност?!

На anggell, Elena. и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  17. Maja Sokol

Maja Sokol Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    31
    Верувај поарно Чаир „потплати ова потплати она“ отколку Санте да ти испадне ѓаол ипол со тоа скриените трошоци. Пораѓај ко пораѓај ќе помине топ (имаат прекрасни доктори)... Третманот потоа што следува е КАТАСТРОФА! Ми доаѓаше по ноќница да си го земам бебето и ко луда да си заминам од таму!
    И уште ако прашаш за нешто не дај Боже за како ти е детето... Педијатарот, однос, мизерија...

Патем, породена во Санте пред 6 месеци.

На Oscar Lady, anggell, pikachu2 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Maja Sokol

Maja Sokol Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    31
    Драга мајка,

Исто комплетно.
    Сосема здраво бебе ... Уште 2000 евра плус!
    Де ова му е на детето де она му е.. за 4 дена во болницата да го излечат:Бум! Дома кога ќе си отиде да биде здраво право, со сите понатамошни испитувања на сосема други приватни и државни установи!

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maja Sokol

Maja Sokol Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    31
    Не драга, не бев специјално зачленета за Санте, напротив листав теми за вакцинација та налетав на оваа и го пишав моето искрено и реално искуство. Сметам, дека не е коректно некој да си игра со нечие здравје, а во нормално здравјето на моето дете за мене е најважно.
    А да се надоврзам за "специјално" коментирање а НЕ зачленување: на секое прашање на членки за Санте мојата реплика ќе биде негативна.
    Тоа е моето искуство и не се плашам да го споделам .
    Не знам дали си вработена таму и не ми е грижа.

Сѐ најдобро.

На Kate Rina 93, eli25, pikachu2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. pikachu2

pikachu2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    986

Ти благодарам искрено за споделеното мислење, се решив за Чаир и веќе си најдов и доктор и секако поевтино излегува, а во сигурни раце.
    Сега само се надевам дека и бебе ќе соработува па за брзо ќе се гушкаме ☺️

На Kate Rina 93, Mari-Li, Снегулк@23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.