Драга не се замарај со тоа, после породување шиењето е најлесно. Вагинално не се осеќа ништо кога те шијат, малку боли кога шијат накај анусот ама не е ништо страшно, боли како депилација на анус хаха,со лесно породувањето и ич да не се секираш
Не, не сум вработена таму, може си ти вработена во Ремедика на пример Ама имаш само 7 коментари на цел форум и ругање на Санте, регистирана на денот за тој "специјален" коментар затоа ми бил така заклучокот. Може грешам, ете се извинувам. Никад не сум била таму на преглед, немам ни намера. Верувам кај што има има дим нешто гори, ама пак ќе кажам дека не си ми логичен профил. Се најдобро и на тебе
И ја се породив у Санте пред 7 месеци, и можам да потврдам дека се катастрофа. Единствено акушерката Силвана е една пријатна жена, сите други кој од кој бетер!
Здраво мајки Со првото дете се породив во Чаир. Докторите се на место, хигиената беше на прилично високо ниво, но односот на медицинските сестри беше ужасен. Не сакам да ми се повтори тоа сценарио. За среќа можам да си дозволам пороѓај на приватно и решена сум за Систина, но не ги знам докторите. Можете ли да ми дадете препораки од лични искуства? Однапред ви благодарам
А колку е цената во ремедика за спонтано породување? Со првото цела бременост ја водев и сум породена во Систина, но цените веќе им се до плафон, па сега се мислам, иако сигурно пак ќе одам приватно..
Јас со првото бев кај ана кацарска во Систина, но веќе не е таа таму па сега сум моментално кај Корнелија Трајкова, жената е супер комуникативна, фина, се објаснува со внимание, топла препорака од мене. Но кого и да одбереш во Систина нема да погрешиш.
Исто ти се фаќа. Дури Ремедика со 2,3 илјади повеќе излегува ради подготовката што се плаќа 6300. Освен ако не ги покачиле Систина пак цените, пошто така како да прочитав негде по темиве.
Др Корнелија Трајкова, јас ја водев бременоста кај неа, скрининзите ги правев кај неа и она ме породи, но било кој и да избереш во Систина сите се добри
Deka e 2000 plus ne e, no sepak e plus barem 500 evra. Jas ne znam novorodence vo Sante da ne primalo barem denovite kolku sto e tamu terapija antibiotska. Se gleda i po slikite na fb sekoe vtoro e bockano. Na prviot besplaten pregled plativ za ispituvanje bilirubin i plus za nega na papce t.e prskanje so alkohol 350 den . Mislam deka so blaga trauma si gojdov od tamu bas zaradi toa sto pedijatrite kako da se progranirani da te isplasat. Generalno sum zadovolna , znaci generalno, sto ne znaci deka ne moze podobro. Jas pre bi da napravat poragjaj povisoka suma nego li da perat pari na antibiotska na novorodeno. Dali imase potreba za moevo ili ne , ne znam. Vo taa frka ne ni vidov krvna slika da procenam, samo otpusnoto kartonce.
И јас се породив лани во санте Имам пишувано во темава Задоволна сум од докторите елма и синан, тие ме породија и од сестрите, цело време беа достапни, не бев нешто загреана за доење иако сестрите од педијатрија кога идеа го ставаа на града Педијатрот така така беше Плативме околу 300 евра повеќе ама малото имаше жолтица, се гледаше тоа Др не ми наплатија Генерално задоволна сум од таму
Moevo imase nekoj osip koga se rodi mada jas bas i ne vidov nesto alarmantno i vednas antibiotik bockano do nemaj kade, so kup modrici doma go donesov . A zoltica fati no bidejki bese so nizok bikirubin ne pustija doma a realno da trebase da ostanam ne bi ostanala zatoa sto nemaat personal vo pedijatrija. Za poroduvanjeto i ginekolozite posebno Elma, nemam komentar , naprotiv prezadovolna sum.
Син ми па во Чаир фати инфекција и таму примаше терапија, а малава родена во Санте никакви терапии и трошок плус скоро никаков. Освен анестезија што сама си ја побарав. Дури ми кажаа дека чини 200€ а ја наплатиле 100€. (550€ пораѓај, 50€ инфективен скрининг, 100€ ми наплатија анесезија и околу 25€ Не знам што беше) Но ете различни искуства. Само пак ќе кажам, ако раѓам пак некогаш тоа ќе биде само кај др Елма. Јас имав преубаво искуство од Санте малата се роди за 8мин од соба до бебе во раце, искочивме по мое барање за 24ч од пораѓајот. Скроз се осеќав како да отидов и си купив бебе Сега, секако различни случаи има но тоа е моето искуство.
А мене анестезијата ми ја наплатија, а не ми ја ударија.. Изговор на Елма: не сум побарала хаха. А кажав дека сакам епидурална, и плус потпишав, ама тоа е како им одговара така прават