Pa cim e vklucena vo cenata znaci nema zoshto da vi odbijat Vaka ne se informirate dovolno posle gi plukate nasekade, i predomisluvate trudnici
Da, se soglasuvam deka treba za se da sme informirani, ama pak deka Sante e bolnica za falenje daleku e od toa, realno. Od 10 iskustva samo 1 ako pominal saglam, site se zalat. Naplakaat privatno a ne se ni za sporedba so drugi privatni bolnici.
Епидурал е вклучен во цената, па зошто покрај сигурноста би одиле на приватно. Ете јас во Санте се породив ни на крај памет не ми беше дека ќе ја одбијам, а и не добив целосна, затоа што и од неа ми фуфкаше, побарав само малку да видам како ќе бидам со болките.
Па ќе плукаме, штом ми беше во цената зошто не ми ја удариа? На секое мое прашување кога епидурална ми викаа рано е, за после у сала кога ме симнаа еее па не кажа ти на време дека сакаш сега веќе ти е касно. Кажав и на контролите, и кога ме примаа и листот го потпишав дека сакам, за после да ми прават филмови како нив им одговара.
Topla preporaka za doktorkata Gordana Petrovska od Sistina, prijatna, konkretna i otvorena za sekoe prasanja, pa i dostapna na viber vo sekoj moment... Momentalno sum 37 nedela, licno iskustvo
Дечки кига идете на цтг во Систина како идете? Јас имам закажано преглед во 1:20 и треба да одам оред терминот за цтг така ли?
Btw i edinstveno sto mi padna u oci e odnosot na Nenad Lazarov od Sante, prearoganten Gledam skoro site se vodat od cenata sto ja reklamiraat na fb/ insta, a nikoj duri ni oni samite ne krijat deka taa cena e vsusnost samo poroduvanje, a se drugo ne e vkluceno. I da ne zaboravime deka ako sme na privatno vrabotenite ne ni se robovi pa na 2 minuti da trckaat po nas. Vikav sestra po potreba a realno nemase potreba zatoa sto sami doagjaa ama zatoa taa sto bese vo sosednata soba se utepa vikajki sestro sestro bukvalno na 5 minuti....
Оди околу 13h таман ќе завршиш со цтг и одма кај докторот, мене докторката моја не ми закажува , од 9 до 13 и 30 ми пиша, прво правам цтг па после ќе почекам малце и кај неа на преглед
Кој доктор да изберам за царски рез со висок ризик, Павле Димчев или Митко Ивановски, кој е најдобар во Систина?
Јас со близначка бременост ме породи царски Димчев, ептен задоволна. Веќе два месеци речиси и не ми се познава резот.
Во Систина докторот што ја води бременоста го вика вториот доктор што е присутен на царски, или вториот доктор е онок кој е дежурен тогаш? Зашто се фиксирав се' да ми е познато однапред не знам. Ваљда да си намалам извори на паника м?