Јас бев денес на преглед во систина... Ми рекоа да идам утре за тест и задутре да идам на царски...стварно многу се плашам од тестот каков ќе искочи.. ме фаќа паника да не завршам на Гаг ☹️
Samo ako bi znaela kolku prekrasno pominav jas vo GAK vo kovidot direkno tamu ke odis,,,ja vika ja vtoroto keski da e vaka ke oda da baknuva cela makedonija da zakaca pak kovid haha, sekoj den novi carcafi novi spavakji, odlicni sestri sto sekoemsabajle i vecer ke ni praja masaza, doktori sekoi den po 2 pati na kontrola, vloski na sekoj saat idea sami da ni gi smenat, duri ne prasuvaa da ne ni trebit nesto od prodavnica da ni kupat. Stanuvas od carski i 3 sestri ti sedat tuka te drzat za rwce za grb pa aj wc da te nosime duri vo wc ne brisea…. Jas zaminav vo GAK vaka kako tebe ispanicena deka tamu llom ke me prat ama jas ne mozam da sporedam GAK ni so Remedika ni so Sistina. Mnogu podobro od sekde pominav vo GAK
На Гак зависи како ке ти се погоди персоналот за постоперативна нега, некој поминува супер како тебе некој нема таква среќа.Мене ме загрижува оперативниот дел, мојот трет царски е многу ризичен прво зашто е скоро после вториот, а второ зашто имам плус автоимуно заболување, не би сакала да завршам на гак да ми се падне специјализант на операција,пробав да фатам врски ама никој не се нафаќа,одмори биле,па проколи во сала имало,неможело доктор што не е на смена да дојде да те породи, дрн дрн...Од тие причини сакам да одам на приватно бар со сигурност ке ме оперира искусен доктор што самакего изберам.За пост оперативната нега ич не ми е гајле,битно ми е да влезам и излезам жива и здрава од салата за операција.А после си знам како е после царски и не ме плаши тоа.
Ne misli na toa, ednostavno misli na bebceto i se kje bidi vo najdobar red... Kje bidi se dobro. Chekame kako kje pominish
Имформацијата ми е од блиска докторка специјализант,исто ми кажа и една друга сестра од патолошка, како и да е,не сакам таму да ризикувам
Дека мене на пораѓај ми дојде доктор што не е на смена а бевме договорени да ме породи. Ако се сменило нешто последниов месец.