Истото и мене ми се случи со пристапот со оваа докторка пред некој ден. Срам ми беше да пишам овде затоа што сите ја префалија, и не очекував преглед за 1 мин, ниту нешто ми објасни а на моите прашања одговараше кратко и дрско. Јас не би се вратила кај нејзе искрено. За тие пари што ги оставаме таму, и те како треба да зборува, ако сакав таков преглед ќе одев на државно некаде.
Истото би го кажала. Водев бременост кај неа, прегледите траеја по 5 мин, мн малку објаснуваше, а кога ја прашуваш превртува очи и арогантна е. Во 35 недела толку се изнервирав што за малку не се премислив во Ремедика да одам. Ако се решам за втора бременост, дефинитивно не би ја избрла повторно Петровска.
Точно така, било кај што сум била повеќе внимание сум добила. Фалена докторка мислиш во сигурни раце си. Моментално во колку тешка ситуација сум само поради нејзе. Како ме водеше од сам почеток не сакам ни да ви раскажам, ме остави 2 дена да се пораѓам. Приказни што не ги очекуваш од приватна болница. А напротив за да не ти се случи такво нешто доаѓаш тука. И на крај не се појави. Не знаев ни кој ќе ме пораѓа. Отишла надвор од градот не можела да дојде. Ако мислите дека ви треба доктор кој внимание ќе ви даде Гордана Петровска не е тој човек. Со лесно на сите, живи здрави дечиња
Едно прашање сопругот има приватно осигурување од работа а јас сум осигурена на него не работам значи дали би имала некои поволности од тоа осигурување да се пораѓам во приватна болница или тропам глупости ич да не се надевам.
Jas vcera vrtev vo eurolink, isto imav nekoi prashanja trebase da pravam zafat vo remedika serklaz mnogu bea ljubezni, proverija se kakov dogovor imam itn, itn i se mi objasnija.
Тој појма немаше до денес дека има приватно осигурување денес случајно виде не знае ни од која компанија е осигурувањето ќе праша прво на работа па ќе се јавиме во осигурувањето да ни кажет.
Ти си осигурана на државното здравство преку него бидејќи си невработена. Тоа нема врска со приватното здравствено. И сопругот е приватно осигуран од работа и јас се осигурав преку него ама јас сама си го плаќам осигурањето, фирмата негова му плаќа само него.
Значи ништо од осигурувањето негово само за него си е претпоставував дека е така ама ајде си реков да прашам сеуште рано ми е за пораѓање уште немам размислено кај би се пораѓала ама да имаше некое олеснување добро би ми дошло.
Само за него е. Може да те осигура и тебе преку него, ќе добиеш поповолна цена. Јави се и прашај какви се условите.
Да ако не плаќа посебно за тебе тогаш не те следува. Може децата да ви ги следува, но и тоа зависи од осигурителната компанија и договорот.
Сеа веќе касно не е во петти месец од утре влегувам а дури денес дознавме дека тој од февруари има приватно осигурување ќе се јавиме во секој случај ама грешка наша што не видовме од порано т.е јас не сакав нигде да се осигурам ова бебе долго го чекавме и несакав никакви стресови да си правам.
Зависи од осигурителната што нуди. Може да не е касно иако си петти месец, а може и да е. Пак ќе кажам, зависи што пакети нуди осигурителната. Јавете се и убаво прашајте, нека ви ја пратат цела понуда на мејл, сами да си прочитате убаво.
Сепак најубаво е да праша сопругот во фирмата кај што работи. Кај мене во фирма на товар на фирма сме осигурани враборените, нашите малолетни деца и невработени партнери (сопруг/сопруга). Секако треба да се провери и каренцата. Во секој случај ништо не гибите ако прашате.
Leukociti vo mokraca, brisevi cisti. Pijam pancef. bev kaj dr. Jane. Gi vide site rezultati, vide se. Prasha shto pijam, mu kazav se. Ne spomna za deug lek. Nema prostor za serklaz, mnogu bilo rizicno izlezen e vodenjakot na usnite od grloto
Duri i mi rece, za tvojata sostojba ne ti ni naplakjam. Ne sakam da ti zemam denar, ne gledam nishto porazlicno od ona shto ti kazale kolegite. Nie nemame kapacitet za vakva bremenost, ke odish na klinika i da se molime da izdrzish do 29-30 ta nedela