Мислев така арогантна дека е само со мене, а за прегледите и тоа што нема трпение да те сослуша и да ти објасни да не зборувам... ги читам вашиве коментари и не ми се верува дека многу имате лошо искуство со неа. Баш од оваа тема пред 2 години еден куп фалби за докторката, дека е најдобра, многу ја препорачуваа затоа и ја одбрав. Како и да е, за нејзината стручност не можам да зборувам, зошто јас од тој аспект добро поминав кај неа (иако не ми е сосема јасно дали навистина имаше потреба од царски...), но за нејзиниот однос кон пациентките... мислам дека во тие моменти подеднакво е важен односот и поддршката што ќе ја добиеш од докторот, а не да те третира на таков начин!
Тоа ми се допаѓа кај него, искрено кажува се', не гледа само пари да земе. Со среќа и се надевам ќе биде се' во ред.
Земај прогестеронска подршка од неа зиан нема магнезиум обавезно но тоа сигурно го пијаш и јас да сум ко тебе би пијала ферона капсули за скратен цервикс некоја го пијаше од ремедика и ги препорачале скроз мирување само до вц нервози на миниум со господ напред и се ќе биде во ред ти држам среќа да успееш и ќе успееш ќе видиш.
Јас пред речиси 3 год одев кај неа на прегледи и имам одлично искуство. Баш ме зачудевте со вашите искуства..
Јас сега водам бременост кај неа , и јас сум задоволна , незнам можеби секој со своето искуство , ниту еднаш нема завршено преглед без да ме праша дали имам нешто да прашам , се што треба гледа , ми кажува , мене ми е најважно да слушнам дека се е ок , друго не ме интересира , 38ма сум одам на цтг чекаме природно да си почне процесот , ниту еднаш ми нема спомнато за царски
Здраво на сите Сакам да ве прашам дали треба торба за себе и за бебето за породување во Систина? Што дават тие како пакет за породување ?
За тука кога ќе доаѓаш не ти треба апсолутно ништо освен лична карта. Се што треба има тука од четка, паста за заби, купки,шампони, пешкири, папучи,спаваќи, мрежа гаќи, влошки, пелени и козметика за бебе, шпихозни. Незнам нешто дали пропуштив. Е сега што даваат како презентација од тука можам утре да ти пишам кога ќе ме пуштат да си одам
не, еве ја ќе ти кажам, мене во среда ме примија, недела требаше са си одам, ја своеволно си отидов во саботата значи среда ноќта и плус уште три ноќи за природно
Isto i jas so prvoto. Bas togas pisuvav i partal me napravija tuka kao bila preprofesionalna sto znam jas, a ona edna drska nikakva nemam zborovi...za parute sto se davaat treba da si poraboti na odnosot.
I da ne se davaat pari treba da si poraboti na odnosot. Ona ja izbrala taa profesija, nikoj ne ja fati za grlo. Ne za dzabe ucat psihologija. Ne sme nie stoka i zivina da ne tretiraat taka, bez razlika dali e privatno ili drzavno. Toa im e rabota shto sami si ja izbrale. Goveda, zaprepastena sum
Царски беше така? Од кога те примија после колку часа те породија? И колку часа пред тоа не треба да си јадена? Изгледа во понеделник ке ме породат царски сакам да сум спремна.
Во неделата бев докдена сабајлето за разговор со анестизиолог, крвни анализи и цтг. Во понеделникот во 15 за 8 бев во систина. Закажана бев во 9.30 ама ме земаа во 10.00. До тогаш те сместуваат во соба, ти ставаат клизма и тоа. Анестезиологот мене ми рече до вечерта до 12.00 (полноќ) можам да јадам и да пијам, после 12 ништо од тоа. Мислев ќе умрам за вода ако ништо друго ама не е страшно се издржува, башка од возбуда не ти паѓа на памет ни јадење ни пиење
Искрено не знам зошто толку ја форсираат оваа докторка. И толку е извикана, ко да нема други доктори во Систина.