Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.932
    Допаѓања:
    123.480
    Па што е смешно? Зашто етикетираш искомплексираност и тренд ? Не е на место воопшто. Некој што се измачил ќе земе кредит и ајвар ќе јаде. Што не е јасно. Не ве разбирам.

На Tukituki, Seduction, augustd и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.213
    Допаѓања:
    169.687
    Ах бре Ели, кој не е поминал низ твојот, мојот... пат, и те како без проблем може да етикетира и иронии да тера

На Tukituki, LadyC и eli25 им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Ако во план ти е да спомнуваш жени кои долго не можеле да останат трудни, се мачеле и со години оделе по приватни болници и нормално сакаат тој персонал да ги породи затоа што имаат верба во него и исплашени се од многуте неуспешни обиди, немој ти се молам. Зборам за нормална бременост.

На MacenceEna и eli25 им се допаѓа ова.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.619
    Допаѓања:
    35.174
    Никој ништо слично не рече. Дискусијата почна околу царскиот рез и потребата за истиот, па почнаа да се вмешуваат финансии, стручност на доктори, приватна, државна итн... Ова е дискутирано милион пати претходно.
    Да, се збореше за спонтано породување, ама никој не рече дека мора во државна клиника. Од друга страна цело време одат муабети дека ако не дадеш 1000, 2000 евра за породување не си нормален човек и не си го сакаш бебето. И кој кого напаѓа се прашувам?

Последна измена од модератор: 31 јули 2017
    На iki26, Annath, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.932
    Допаѓања:
    123.480
    @Bridget ахам, значи тие со нормални се искомплексирани оти сакаат приватно а другиве не. Нема врска едното со другото.

На m.i.g и LadyC им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.213
    Допаѓања:
    169.687
    Не се лажам. Побезбедна сум во приватна болница. Барем јас. Можам да си бирам како сакам јас

Последна измена од модератор: 1 август 2017
    На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.619
    Допаѓања:
    35.174
    @Bubce38
    Твое право дали ќе продаваш куќа, стан, кредит... како сакаш ;)
    Исто и за безбедноста на приватно. Секој има различна перцепција. Тоа е тоа.
    Јас на пример, одбрав да исплаќам станбен кредит за да има детево каде да живее, а се пораѓав на ГАК (мене ова ми се виде поразумно, некој ќе рече неодговорна сум) Си најдов врски и супер поминав. Можело и без пари ;)

На iki26, Annath, karibian и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.213
    Допаѓања:
    169.687
    Апсолутно си во право. Во ова твоево нема неодговорност ни трунка.
    Секој си знае за себе.
    Да не се ставаме сите во ист кош.

На An-na, forumce и eli25 им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Темава отиде во сосема друг правец. Ќе ве замолам да не се оди со оф топици и да се потрудиме да дискутираме без навреди.

На Βικτωρία, LadyC, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.025
    Допаѓања:
    40.365
    Офф топик!?! :^)Ова ги прејде сите граници. И едноставно се нема осет за другите.
    Никогаш не сум се дрзнала да ги напаѓам тие што ќе се пораѓаат на приватно или државно секој со својот избор и своите причини за истиот. Во ред е некој да сподели лично искуство, ама да напаѓа друг што прави поинаку од него е апсурдно. И јас имам од рекла казала милион приказни за државно и за приватно, па не споделувам. Дури и сопственото искуство го кажувам умерено и доколку можам да помогнам. Ама некои овде имаат потреба од докажување кој е попаметен, а не сфаќаат дека со некои коментари плашат други жени кои допрва треба да раѓаат.

На Tukituki, Capricorn Taurus, wannaBeMomma и 16 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.253
    Многу коментари не се на место. Секој со свое искуство и желби.. но со тоа што викате дека бебето сигурно ке го донесете на свет во приватна, а во државна не.. многу жени ги плашите, немаат сите пари за да раѓаат приватно. Јас моето дете не го донесов на свет сигурно? Ниту пак ова што е на пат нема да го донесам сигурно? Изборот си е личен и без навреди лични, без да се пронаоѓате во постовите. Секој си знае зашто отишол ваму или таму да раѓа.
    Може другите со ваши коментари ке ги убедите, ке ве поддржат за било што кажано.. но сами во себе си знаете зашто таму, колку ви е можноста, како сте поминале, дали е правилна таа одлука што сум дала пари или не сум дала. Уживајте си со децата и не туку се карајте, лошо недај боже секаде може да се случи.

На Annath, Melinda85, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.180
    Допаѓања:
    156.661
    Приватно и здравјето мое и моето бебе?
    Под мустак ќе се насмеам.
    Не душо.
    За некого Систина е рамно на трип во Париз и сликање пред Лувр и Ајфиелова кула, да бидеме искрени.
    Ова со ајварот ме потсети на едни шо ги знаев, викаа ако треба на патување ќе јадам паштета ама ќе одам ДА ВИДАМ читај да се сликам.

Ако барате здравје у приватна болница, сте се зезнале. Платете тоа што е од техника и технологија што ја нема на друго место, а користете државно за дијагностика или ете убав чин - породување.
    Не се ништо подобри. Ни во организација, ни во однос.
    И да ги имаш 3000 евра зошто да ги дадеш кога може и со далеку помалку? Не, парите не ви ја гарантираат безбедноста дека нема нешто да тргне наопаку, а ако тргне одиш на клиника по кратка постапка и не е мит.
    Крај краева на породување се оди со убава мисла дека се ќе биде како што треба, а не полн страв дека ќе тргне наопаку.

На azelea, Annath, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.816
    Допаѓања:
    39.664
    Не бе зашо офтопик убаво се дискутира . Си разменуваме мислења.
    Крај краева никој не ве плаши , секое породување си е различно . Ако некој поминал лошо и со компликации ,не значи дека и вас тоа ве чека.
    Со убава мисла одете на пород.

И не значи дека некој ако се мачел години да добие дете повеќе го сака и затоа не сака да се мачи и полесно е да се оди на царски , ние кои од прва ни се фатило ..не ни е битно па се залагаме за природен пород , па шо биде нека биде.
    Немојте така .

На Annath, An-na, victoria и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Abe neka si se poraga koj kade saka negovo pravo si e ako misle oti ima uslovi da plate privatno neka ode ako ne I na gak ako se ima vrski moze da se pomine ok jas seuste ne sum stignala do toa nesto seuste se boram so sterilitet I sum bila kazi reci vo site privatnikliniki sto se bavat so sterilitet ama gak ne go menuvam zaradi moeto licno pozitivno iskustvo. no koj Kako si saka ne sme site zeni so IST karakter I so isti mislenja I nemame site svoi ednakvi baranja nekoja si saka poveke vnimanie od dr druga saka nesto drugo a da ne zboram za finansiite ne sekoja od nas moze da si dozvole 1500 evra za poroduvanje so tie niski plati od 200 evra tesko no neznaci vo nikoj slucaj oti taa zena sto ke se poraga na gak sekako ke pomine loso jas lani imav mala operacija na gak na matkata otkako.me izvadija od sala mm bese do mene I Dr mi bese nonstop dostapna I seuste e dostapna za mene vo bilo koe vreme da I zvonam tamu se zavisi dali imas vrski ili kakva smena ke to se pogode

На eli25 и karibian им се допаѓа ова.
  15. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Нонстоп спомнувате врски?
    Зошто ги барате ако сте сигурни?

На wannaBeMomma, kukla21, Emy867 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Oti se znae oti kaj nas taka funkcioniraat rabotite

Последна измена од модератор: 1 август 2017
  17. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Така. А, оној кој ете, сака врска, ама нема, стварно нема... Тука што?

На wannaBeMomma и LadyC им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.253
    Јас првото го родив без врски, онака отидов на раѓање, не ги ни знаев докторите. Исто и второво, ке одам да раѓам кога ке дојде време за раѓање. Верувам на Чаир и со позитивна мисла сум. Можам да си дозволам и приватна болница, но ете сигурна сум дека детето сигурно ке го донесам на свет и во државна болница. Не сум имала лошо искуство и да се плашам... а не се потпирам на лоши искуства од други, бидејки секаде ги има, ако решило да тргне нешто на лошо, секаде ке тргне.

На azelea, iki26, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Jas ne bi odela na privatno da se poragam oti Kako sto kazav imam pozitivno. Iskustvo od gak a negativno od privatnite kliniki ne oti nemozam da si dozvolam mozam ama nesakam no toa si e licno moe iskustvo

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Она што ме иритира во јавното здравство,посебно околу породувањето е што нема посебен третман за сите.
    Муабетот ми е дека ако имаш врски,третманот кој ќе го добиеш е еднаков,ако не и подобар од оној во приватна клиника.

Ама зависи од тоа колку е моќна врската,која е близината која ја имаш со човекот кој ти е врска,па од тоа зависи и третманот кој се добива.Тогаш има и епидурална и целосна анестезија за шиење после епизиотомија.За попребирливите има и апартман.И бебето ќе им дозволат да го видат.

А не треба вака да биде.Сите плаќаме здравствено осигурување и не смее здравствената грижа која ја добиваме како пациенти да биде ,,за некого мајка,за некого маќеа''.И баш заради ова приватните клиники го оправдуваат своето постоење.

На Zaljubena111, wannaBeMomma, Annath и 9 други им се допаѓа ова.