Мислам дека не дозволуваат присуство на пороѓај ама и искрено јас не ни прашав зошто некако не би сакала
Добро сум гурам некако кај и да е ќе биде овие денови, цтг покажува контракции, се отворам споро, ако нема ништо ќе се оди со провокација ради лакуните. Све ме боли и кичма и препон сма да помине одма штом има нешто ќе пишам. Сега ќе одам да пешачам, све правам одам, играм, чучам Па ќе видиме ух паника ме фаќа
Заради лакуните те брзаат да се породиш? И јас имам, ама не ми спомнаа порано да се породам. Или ти си во термин?
Јас сум 38+2 да ради тоа постелката е целосно зрела и имам многу лакуни како сиренце е, зависи какви се колку се која големина се
А каде ќе се пораѓаш? Во систина? Не се плаши од провокацијата таа е за да се забрза пораѓајот се издржуваат болките, ако не ќе ти стават епидурал. Јас цела бременост пешачев по 4км може и тоа ми помогна толку брзо да се отварам. Многу брзо се породив јас.
Да во систина, ми рекоа дека ско боли има епидурал. И јас секој ден по 10 000 чекори само во осми одев помалку, ќе видиме се надевам до 5cm да стасам пa после нека има провокација. Колку време ти траеше породувањето? Леле да ме прати твоја среќа ❤️
Јас со пукнат водењак 4 см сум била отворена без болки. Потоа веднаш 6. Па 8цм. Откако ми почнаја болките од прилика после 2часа породена бев. Со лесно. Ти посакувам пораѓајот да ти биде убаво искуство како на мене.
Дај боже ❤️❤️❤️ Сега не знам колку сум ќе видиме утре ох де надрвам каков паничар сум само тоа се молам да помине фино ❤️
Баш ти пукна инака филмски водењакот или по малку? Денес нешто гаќичкиве попладне мн ми се топат не знам дали да паничам или да чекам утре да одам, мислам не е оба вода вода туку исцедок ама гакс поголемичок од до сега
Како да се помочав, осетот како менструација кога ти протекува. Во тоалет гледам гаќите водени цели и малку сосема имаше крв. Се средив истуширав. Ставив влошка не бев сигурна дали е тоа тоа. Зошто не течеше баш онака поплава додекс се туширав мислам дека ич. Ама во болница ми потврдија дека е тоа, тоа
Jas se odjavuvam, ne izdrzav, se porodiv na gak vo 24+6. Daj boze da mi bide dobro deteto, da e zivo i zdravo. Dolg pat e pred nas. Samo da e dobra, da e zdrava.
Женски знае ли некој во пакетот за пораѓај во систина дали у крвна слика улага и ддимери и времиња на хемостаза или тоа плус на крај го наплаќаат како трошок?