Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Најдобро да се јавиш и да прашаш во Систина. Некаде на форумов како да прочитав дека во приватните не пуштале деца до 12год во посета.

На Sofi***¥ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sofi***¥

Sofi***¥ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    142
    Уште не пуштаат?
    Лани поради ковидот не го пуштаа синчето, се утепуваше од плачење, еднаш се искриумчари сам, на излегување ги измолиле со маж ми да го пуштат да си го земат заедно бебето. Ако е така и оваа година тешко нас, посебно со доилчево:sweat:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Не пуштаат деца под 12 год. во Систина.
    И моето не дое на посета... Иако добро поголема е, али 5 дена не се видовме...
    Можно е кај пултот да може деца, зашто сите кога искачавме таму не чекаа децата.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Прашај за во апартман мислам дозволуваа.

Инаку, деца не пуштаа и пред корона.

На Sofi***¥ и VirgoStar им се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Мислам дека тоа правило за деца важи безразлика на короната и во Ремедика и во Систина. Ама како што те посоветуваа, јави се и прашај за апартман, така најточно ќе бидеш информирана.

6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    @lemon8ejt мислам имаше такво искуство

7. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    Да последно на пулт во Систина ми рекоа може да имаат и други промени во врска со коронава декс чекаат дали ќе има нови мерки од владава.. за сега нема ништо ново…

На Iris-1234 и Sofi***¥ им се допаѓа ова.
  8. Sofi***¥

Sofi***¥ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    142
    Се јавив жени, дете до пулт сеуште а бебе што цица како ќе си се договорам со докторката што ме пораѓа. Во секој случај, имале доилки и не ги оставиле бебињата на милост и немилост, ги примаат за цицање неколку пати :sun: фала богу, еден камен од душа ми се симна

На mace89, TheGoldenPeach, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.919
    А како не примаат? Значи кога ќе дојде муж по бебе, не може постарото детенце да се качи да си го земе сестричето/братчето?:?:

10. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.155
    Допаѓања:
    13.960
    Може да се качи до пулт и да се слика кога ќе си одите, ама за посета во соба не ги пуштаат

11. Sofi***¥

Sofi***¥ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    142
    Лани така беше, ни кажуваа поради Ковид, но синчето постаро влезе, се протнал некако сам, расплакан и нервозен. Годинава пак викаат до пулт деца, таман за фото на искачање само :D

12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    4.900
    Јас од сестрите мои имам куп алишта за син ми, од 3 машки деца пред синко мислам дека има до 3то одд,плус купував од мерак,и сега купувам,ама олеснување е кога има, и за бебето имам се,ама пак ке купам нови.За син ми купив нова хранилка,релаксатор на струја иако имав обични 2 од внуците,нова количка,транспортно креветче, дрвено имав од сестра ми ама ич не го искористив,купував и облека плус иако имав премногу.Сега и за бебето сакам да купам дел нови алишта,можеби количка,на мисла сум,и уште едно транспортно креветче место дрвеното тоа не го местам ми се виде многу непрактично.Мене ми е убаво и ден денес кога ке го облечам син ми во нешто што ги памтам внуците,на пр некое кошулче,ме потсетува они кога беа малечки.Здрваје во план сум како бебе ке ја израснува облеката и опремата така дирекно ке ја подарувам.Мене воопшто не ми е шубе од сестрите што користев работи од внуците,нив си ги сметам како мои, ама кога се понуди и една братучеда од мм да ни даде од нејзиното синче гардероба или опрема тоа го одбив, бидејки секако имав и повеќе од доволно а и не ми се земаше од нив, внуците од сестрите си ги рачунам како мои деца ама од друг не ми се зема.95% од работите кои ми ги дадоа беа како нови.Не дека немам можност да ги купам ама кога веќе ги има зошто да не ги искористиме.Количките и хранилките не ми се допаѓаа, постари модели беа па си купив нови ама гардероба посебно бебешка искористив доста.

13. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    4.900
    Ова место во труднички муабети сум го пишала тука,извинете

14. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    Честитки видов дека си пишала дека си се породила живи здрави :) кога ќе имаш можност баш пиши какомси задоволна однтретманот во систина

На GoldenFrida и Srcka28 им се допаѓа ова.
  15. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Одушевена сум од се до сега. Прво од вчера, ме индукцираа ми пуштија инфузија почнав да се отварам имав ненормални болки одма ми ставија епидурал на 2cm издржав до 6 но бебето се заплетка и мораше царски, цсрски за 15 минути се се спреми и заврши брзина на светлината сите спремни, анестезиологот совршенство немам зборови, сестрите и со мене и со бебињата врв. Сабајле значи неполни 24 часа од операција ме станаа ме средија вече самостојно одам во веце имам обука за доење малиот се учи да цица млеко немам сма очекувам да дојде цело време лекарства инфузии и набљудување на рана, врв

На cuculicka, joy1, MeowMeow и 6 други им се допаѓа ова.
  16. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Корнелија Трајкова засекогаш ❤️

На KuklickaSk, Autumn Love, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  17. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    Ее Одлично, баш ми е драго ајде дај боже сите така задоволни да сме и лесни пораѓаии да си имаме :)да сестриве ептен ги фалат, уживај си со малиот:)

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Гинеколошкиот преглед по 40 дена од породување во Систина се наплаќа додатно така? која цена?
    и педијатриските прегледи, 2 имавме али 3тиов ни е коа бебето ќе има месец и неколку дена...
    И тој се доплсќа плус?

19. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    4.776
    не третиот не се наплаќа, безразлика шо има бебето месец дена, ја ја носев на трет скоро на два месеци пошо ковид фативме, ни гинеколошкиот преглед не се наплаќа исто

На The_Doctor му/ѝ се допаѓа ова.
  20. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
    Е баш ме изненади за гинеколошкиот преглед :D
    супер...
    Носевте нешто на докторот кој ве породи? јас баш тогаш планорав нешто ситница....