Форумџика на годината

Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Најдобро да се јавиш и да прашаш во Систина. Некаде на форумов како да прочитав дека во приватните не пуштале деца до 12год во посета.

Sofi***¥ likes this.
  2. Sofi***¥

Sofi***¥ Истакнат член

Уште не пуштаат?
    Лани поради ковидот не го пуштаа синчето, се утепуваше од плачење, еднаш се искриумчари сам, на излегување ги измолиле со маж ми да го пуштат да си го земат заедно бебето. Ако е така и оваа година тешко нас, посебно со доилчево:sweat:

Iris-1234 likes this.
  3. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Не пуштаат деца под 12 год. во Систина.
    И моето не дое на посета... Иако добро поголема е, али 5 дена не се видовме...
    Можно е кај пултот да може деца, зашто сите кога искачавме таму не чекаа децата.

TeddyGrey likes this.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Прашај за во апартман мислам дозволуваа.

Инаку, деца не пуштаа и пред корона.

Sofi***¥ and VirgoStar like this.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Мислам дека тоа правило за деца важи безразлика на короната и во Ремедика и во Систина. Ама како што те посоветуваа, јави се и прашај за апартман, така најточно ќе бидеш информирана.

Sofi***¥ likes this.
  6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

@lemon8ejt мислам имаше такво искуство

Sofi***¥ likes this.
  7. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Да последно на пулт во Систина ми рекоа може да имаат и други промени во врска со коронава декс чекаат дали ќе има нови мерки од владава.. за сега нема ништо ново…

Iris-1234 and Sofi***¥ like this.
  8. Sofi***¥

Sofi***¥ Истакнат член

Се јавив жени, дете до пулт сеуште а бебе што цица како ќе си се договорам со докторката што ме пораѓа. Во секој случај, имале доилки и не ги оставиле бебињата на милост и немилост, ги примаат за цицање неколку пати :sun: фала богу, еден камен од душа ми се симна

9. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

А како не примаат? Значи кога ќе дојде муж по бебе, не може постарото детенце да се качи да си го земе сестричето/братчето?:?:

Sofi***¥ likes this.
  10. V.N.

V.N. Популарен член

Може да се качи до пулт и да се слика кога ќе си одите, ама за посета во соба не ги пуштаат

11. Sofi***¥

Sofi***¥ Истакнат член

Лани така беше, ни кажуваа поради Ковид, но синчето постаро влезе, се протнал некако сам, расплакан и нервозен. Годинава пак викаат до пулт деца, таман за фото на искачање само :D

12. macalavica

macalavica Популарен член

Јас од сестрите мои имам куп алишта за син ми, од 3 машки деца пред синко мислам дека има до 3то одд,плус купував од мерак,и сега купувам,ама олеснување е кога има, и за бебето имам се,ама пак ке купам нови.За син ми купив нова хранилка,релаксатор на струја иако имав обични 2 од внуците,нова количка,транспортно креветче, дрвено имав од сестра ми ама ич не го искористив,купував и облека плус иако имав премногу.Сега и за бебето сакам да купам дел нови алишта,можеби количка,на мисла сум,и уште едно транспортно креветче место дрвеното тоа не го местам ми се виде многу непрактично.Мене ми е убаво и ден денес кога ке го облечам син ми во нешто што ги памтам внуците,на пр некое кошулче,ме потсетува они кога беа малечки.Здрваје во план сум како бебе ке ја израснува облеката и опремата така дирекно ке ја подарувам.Мене воопшто не ми е шубе од сестрите што користев работи од внуците,нив си ги сметам како мои, ама кога се понуди и една братучеда од мм да ни даде од нејзиното синче гардероба или опрема тоа го одбив, бидејки секако имав и повеќе од доволно а и не ми се земаше од нив, внуците од сестрите си ги рачунам како мои деца ама од друг не ми се зема.95% од работите кои ми ги дадоа беа како нови.Не дека немам можност да ги купам ама кога веќе ги има зошто да не ги искористиме.Количките и хранилките не ми се допаѓаа, постари модели беа па си купив нови ама гардероба посебно бебешка искористив доста.

13. macalavica

macalavica Популарен член

Ова место во труднички муабети сум го пишала тука,извинете

14. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Честитки видов дека си пишала дека си се породила живи здрави :) кога ќе имаш можност баш пиши какомси задоволна однтретманот во систина

GoldenFrida and Srcka28 like this.
  15. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Одушевена сум од се до сега. Прво од вчера, ме индукцираа ми пуштија инфузија почнав да се отварам имав ненормални болки одма ми ставија епидурал на 2cm издржав до 6 но бебето се заплетка и мораше царски, цсрски за 15 минути се се спреми и заврши брзина на светлината сите спремни, анестезиологот совршенство немам зборови, сестрите и со мене и со бебињата врв. Сабајле значи неполни 24 часа од операција ме станаа ме средија вече самостојно одам во веце имам обука за доење малиот се учи да цица млеко немам сма очекувам да дојде цело време лекарства инфузии и набљудување на рана, врв

cuculicka, joy1, MeowMeow and 6 others like this.
  16. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Корнелија Трајкова засекогаш ❤️

17. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Ее Одлично, баш ми е драго ајде дај боже сите така задоволни да сме и лесни пораѓаии да си имаме :)да сестриве ептен ги фалат, уживај си со малиот:)

Freckles. likes this.
  18. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Гинеколошкиот преглед по 40 дена од породување во Систина се наплаќа додатно така? која цена?
    и педијатриските прегледи, 2 имавме али 3тиов ни е коа бебето ќе има месец и неколку дена...
    И тој се доплсќа плус?

19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

не третиот не се наплаќа, безразлика шо има бебето месец дена, ја ја носев на трет скоро на два месеци пошо ковид фативме, ни гинеколошкиот преглед не се наплаќа исто

The_Doctor likes this.
  20. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Е баш ме изненади за гинеколошкиот преглед :D
    супер...
    Носевте нешто на докторот кој ве породи? јас баш тогаш планорав нешто ситница....