Не, не дојде ни кај мене. Ми се јави патронажната и праша се околу бебињата и рече штом на три контроли се носи во Систина немало потреба од доаѓање, но ми рече да ја барам за било што!
Да да, јас се утепав од чекање , башка зимаат адреса на живеење , дека ние на различна адреса од лична карта живееме и демек таа каде што живееме да се запише си викам гарант за тоа е .
Priroden poragaj e 550 evra plus 50 evra tie infektiven skrining i ima i skrieni trosoci 3 dena prestojuvas za priroden poragaj Carski e 850 evra
Здраво девојки. Би сакала да ве прашам тие што сте скоро породени во Ремедика. Дали е потребно да се носи пижами/спаваќа за пред пораѓај или одма штом ве примат ви даваат они? Во што сте облечени додека се чека да почне пораѓајот?
Јас бев природно. Цимерката беше договорен царски и ја примија сабајлето, во 11-12 ја породија. Другарка исто договорен царски, претходниот ден ја примија. По се изгледа како се договориш.
Една познаничка платила царски 90 000. Таму има многу скриени трошоци. И овие цени што се истакнати многу мал број на луѓе ги плаќаат, обично сите плаќаат повеќе.
Zavisi jas plativ plus 40 evra za krvna slika I neznam sto drugo... Ocekuvajsi deka ke si platis poveke Zavisi do bebeto kako ke bide primer 8ma bebinja sto primat antibiotici Sto imat zoltica pa treba da go soncat zatoa nese znae tocno kolku ke platis... Mene mi rekoa deka bebeto ima.zoltica i deka treba dase sonca ama jas ne dozvoliv zasto nemase mnogu se gledase deka mene mi e vtoro dete znaci prvoto go imam rodeno vo Gak i imase mnogu poveke zoltica i nego soncaa A vtoroto mnogu malce bese zolt a sakaa da go soncat jas ne dozvoliv sama sigo vadev na svetlo na sonce i posle edna nedela koga bev na kontrola doktorkata nemi spomna nisto deka ima.zoltica i posle jas sama i rekov vikam ima li zoltica vika ne nema rekov pa ti bese taa koga iskavavme od bolnica mi rece treba da se sonca bebeto i zakjuti...Sakat da zimat pari poveke primer keti kazam bebeto moe koga go izbanjaa prviot pat i koga migo donesoa imase kako beli bunulicki edno 2 3 na liceto i dojde edna sestra vika treba dago mackame so edna mast 1800 denari e edno mackanje vikam vie tocni ste za vakvi dve tri bubulicki tolku skapo vikam ne nesakam rekov utre jas ke iskacam sama kego mackam sama kesigo kupam mastot vika dobro toa e tvoe pravo.. Koga kete primat kaziim sve sakam dame prasuvate za bilo sto jas taka im rekov i koga doagaa vo soba za sve me prasuvaa
И јас тоа го прашав веднаш дали ќе имаме посета од патронажна сестра од сестра од Систина, но ми објаснија дека поради ковидот не се врши таа посета. КОга имав потреба се јавив неколку пати немав проблем, тоа што ме мачеше ми го објаснја
Да,некако таму ми се чини посигурно,на Гак ми е страв да не се случи нешто па докторката да не дојде на време,се надевам ваму дека ке биде ок
Знам дека беше во Систина кажи ми инфо за 3 те прегледи што се за бебе мора до 1 месец да се искористат така?