Незнам да ти кажам искрено , утре сум на втор преглед па ќе видам следно за кога ќе ни закаже педијатарот , па ќе пишам
Добар избор си направила. Јас сум со плацента превија и се мислам каде. Систина не знам дали би можела доволно финансии да издвојам а на гак се плашам.
Имаше објава дека Стопанска Ад Битола дава медицински кредит без камата. Пиши им или јави се во Систина да ти објаснат, може ќе ти се свиѓа опцијата. Да, ги даваш парите, ама не одеднаш.
Имаш медицински кредит од Стопанска АД Битола со Систина, без камата ИСПРОБАНО Обавезно да се јавиш за повеќе информации
Не ти е касно. За два дена одобруваат. Само треба потврда од работа на носителот и веднаш ќе одобрат. Парите нема да ви ги дадат вам, туку директно ги префрлаат на Систина а после вам ви сопираат на плата
Za vo sistina treba odnapred da se uplati paketot za da imam tri besplatni pregledi na bebe i 10% da ima bebeto vo idnina? I sto e razlikata pomegu ednokrevetna soba i apartman?
Ништо не треба да се уплаќа. Се плаќа првиот преглед кај докторот кој те води, тоа е околу 35та 36та недела, понатаму е бесплатно кога одиш на цтг и ехо. Јас би ти препорачала соба до цимерка, зашто прво може како и да е да си сама у соба, да нема дојдено друга родилка, а втора работа подобро е со друштво во. соба и за муабет и за совет, а сепак си имаш приватност. Посетите важат исто и за апартмани и за собите. Апартманот е околу 100 евра ден, според мене тотално не вреди
Не , за секое родено бебе следуваат 3 прегледи првиот месец и сите родени бебиња таму имаат 10 % попуст засекогаш
Nemoj da se plasis, tamu se najstrucnite doktori za zal. Mnogu e sredeno na gak, precisto e, menjaat postelnini po 5-6 pati, doktor te gleda po 3-4 pati na den. Mnogu pozitivno sum iznenadena. Po 2 vi soba so svoe wc. Samo hranata e katastrofa. Za doktor ne se grizi, ke bide se ok. Sega koga bese za mene situacijata se javuvaa i na drugi doktori sto se na odmor za konsultacija a nemame vrski. Nikoj ne poznavav. Jas imav predvremen poragjaj vo 25 nedela sega na 6ti avgust
Може и не е задолжително, тие 3 прегледи бесплатни во пакетот во првиот месец треба да се искористат, а да му следи доживотен попуст од 10% на услуги во Систина. За собиве разликата е во цената, а во двете ќе си сама, ако не сакаш да си во двокреветна со друга пациентка.
Дали носевте некоја торба нешто за породување во приватна? И што носевте во истата? Што може да притреба, а нема? За во државна знам има список
Само полнач и нешто за себе, чешел или шминка нешто. Друго се има. Облека за излегување за тебе и за бебето маж ти ќе ти донесе.
Вие што се породивте скоро во систина, дали ве побарале на телефон после породување,после искачање од болница. Се јавиле кај сопругот ама бил премногу зафатен со работа не ги разбрал добро за што се јавиле,мисли дека нешто во врска со изводот
Да, ни четка за заби не ти треба бидејки има све таму. Само полнач и нормално ако сакаш нешто за твоја хигиена,стик,чешел и за искачање шминка.. Јас носев и пумпа за млеко мислев дека ке ми треба,они ми рекоа да не го користам моето дека они имат све они ке ми дале ако има потреба