Здраво феминкии Би сакала да прашам која болница е подобра за породување,Санте плус или Ремедика,некој да ми каже искуство? Инаку,за Санте плус имам слушнато дека поголем број на пациентки завршуваат со царски рез (без причина,или би се кажало заради повисока цена на породувањето) иако сакаат по природен пат ,паа дали е тоа точно?
Јас бев во Санте, ама не завршив со царски, докторката беше против ако нема потреба, сега веќе таму не работи, ама јас не би се порагала таму и од други причини. Сега да се порагам би ја бирала Ремедика.
ısto Sante nı ednas ne mı spomnaa carskı jas bev prezadovolna,ako nekad pag ragjam samo Sante ı dr Elma
Ijas istoo prezadovolna od sante i cel personal i mene isto dr elma me poragase i jas isto ako pak se odlucam za drugo bebe pak kese poragam kaj doktorka elma
Јас одев на неколку прегледи во Ремедика а се породив во Санте. Во санте поминав океј, беше почнат ковидот и имаше навала од пораѓаи дека поефтина, па малку слаби беа со персонал, единствено тоа беше минус. А инаку јас спонтано се породив, сама си побарав царски зошто неподносливи ми беа болките, ама Елма не се согласи, ми рече "не те сечам за џабе, ова мн брзо ќе се заврши " и така и беше на крај. Јас од докторката презадоволна. Ама ако би имала повеќе финансии, дефинитивно би ја одбрала Ремедика.
Jас во Систина имам позитивно искуство кај Др. Панчевски, ама немам лош збор и другите, бидејќи и сите други кои правеа визити и на дежурства беа многу коректни и достапни.
Да пишам дека на преглед во Систина ми кажаа дека веќе не се бара ковид пцр тест, туку се прави само брз.
Ова за породување ли? Баш ме интересираше,ако добијам породилни болки порано, дали ќе ме примат или чекаат резултати од тест? Некоја има ли искуство?
A vo plodnost baraat pcr ili brz test? I kolku e poroduvanje so carski so novite ceni da ne znae nekoj?
Те примаат и ти прават брз одма. Мене во 2 по полноќ со пукнат водењак ме примија. Те местат на ЦТГ, тогаш брз ми направија. Па после ме качија
Брз прават, мене ми направија и ко бев за анестезиолошки картон и по два дена на ден на прием. За цена не знам точно да ти кажам, имав дополнителни трошоци за бебето, ама околу 90 илјади е.