Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Bebe Miha

Bebe Miha Нов член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    6
    Potvrduvam! Jas sakav da gi tuzam, no me ubedija deka nema da izlezam na kraj so niv. Nikakva higena, uslovi katastrofa, carsafi so fleki, molis za voda, sok e naucna fantastika, a ceni HIlton. Najstrasno e sto zemavme kredit za poroduvanje i iako site vikaa ima skrieni trosoci, si vikam aj pak e poeftino, no za bebe dopolnitelni 56000denari! I posle dopolnitelno za papce, za pregled...i vozduhot smrdliv sto go dides ti go naplakaaat. I ne mozes da se bunis, koga ne ispisaa mazot mi vika od kade tolkava smetka i se raspravase, no te gledaat bledo i te kolat, toa e. UZAS

На Amelia, Vselena2000, Снегулк@23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    8.517
    Мене приватното ми покрива во Санте се, ама сепак ке одам Чаир. Премногу чудни искуства се начитав ,иако некои мои познаници пак имаат добро искуство од таму

На Bebe Miha, Freckles., Vselena2000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    И јас се чудам кога читам какви искуства сте имале во Санте, јас поминав преедобро за разлика од првиот пат во Чаир, се прашувам дали во истото Санте сме се пораѓале.?
    Само немојте да велите Чаир е подобар од приватна. :tmi::tmi::tmi:
    Плус јас доплатив само за анестезија тогаш не беше вклучена и 25€ друго ништо..

4. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Lele zeni sto zborite ? Auuuuu strasno.Dobro so vi gi procitav mislenjata poradi toa sto bas so mazot mi razgovaravme pred dva tri dena i jas spomnav u stil kao da probame ako ne za vtorovo da odam vo Sante stvarno razlikata vo cena na moment mami . So prvoto sum vo Sistina so vtorovo isto taka planirav ama eve vi velam pred dva tri dena pomisliv na opcija da otidam vo Sante kao cenata pomalku od pola vo Sistina ama ocigledno ke sum zastedela samo na udobstvo ne i na pari cccc . Vo Sistina mi naplatija onilku kolku sto si bese paketot eventualno nekoi 2000den dopolnitelni da imase nisto poveke a usluga na nivo . Povtorno ke kazam fala vi premnogu sto spodelivte za tie kako mene sto se dvoumat pa makar i na moment da si znaeme sto moze da ne ceka .

На Misskirova, Bebe Miha, Freckles. и 2 други им се допаѓа ова.
  5. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    Пак ќе пишам нема врска како што, баш двата "нови" профили со ужасни искуства денес прв пат пишаа , скриени трошоци има да но за хигиена и толкави сметки тука јако лажете :) Плус ве прашуваат дали сакате и потпишувате за секоја терапија.

6. Bebe Miha

Bebe Miha Нов член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    6

7. Vselena2000

Vselena2000 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    24

8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    Може не велам не.. Моето искуство е одлично, еве и блиска таму иде на контроли и сака да се пораѓа.
    @Vselena2000 Дали си прашана за тие терапии? Знаеше си за цените? Сериозно сакам да знам, дури и сестра ми сака посебно кај Елма да доаѓа на контроли..

9. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Sekade ima isklucoci, veruvam deka si pominala super vo Sante ama na prsti se brojat takvite slucai. Mozebi ti si vo tie edvaj 5% taka sto pominale, i jas ti veruvam. Ama ic da ne se ubeduvame za tamu, nemoze od 10 clenki ovde 9 da gi kazuvaat isti raboti za tamu i da ne se vistiniti.

На Bella_Stella, eli25, simoncelicius и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Vselena2000

Vselena2000 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    24
    Ne gi kazuvaat cenite, samo deka bebto treba da primi terapija ama vo nieden moment ne kazuvaat kolku pari e taa terapija, ako znaevme kolku ke ne zakolat i ako trebalo tolku seriozni terapii ke si go nosevme vo drzavna. Sokirani bevme na kraj, no nemam potreba da se ubeduvam, koj saka neka si proba :) Jas pominav mnogu loso i na nikoj ne mu posakuvam.

На Freckles., Anomis11, Lavica2602 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.853
    Допаѓања:
    13.473
    Не ја правдам болницата Санте, но искрено ме чуди како баш два нови члена пишуваат негативно искуство и тоа слично е се.

На Mari-Li, buba4e89, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    464
    Јас се мислев за таму.Тука се изначитав лоши искуства. А имам познанички што по 2 пати се пораѓале таму и баш се задоволни...:?:

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Чекај не си ми јасна ти мене…
    Ти кажуваат дека бебето треба да прими терапии, ти ниту еднаш не праша кои терапии се,што му даваат? Како така се ослонуваш на збор дека треба да прима терапии а немаш инфо за истите?
    Друга работа имаше компликации при природно или не беше доволно отворена па исфорсирале царски?

Се надевам ќе одговориш.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vselena2000

Vselena2000 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    24
    Otidov so namera prirodno da ragjam, no rekoa bavno se otvaram mora carski, iako i so prvoto bese taka, ama me cekaa i si se porodiv. Ne sum doktor da prasuvam za terapii, veruvav deka koga mi kazuvaat bebeto ke primi terapija deka e informativno, ni na kraj pamet ne mi bilo deka moze tolkava smetka da mi dadat. Za carskiot bese isforsiran definitivno.

15. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    2.195
    Јас не се чудам. Моја блиска се пораѓаше таму. Неа ја исфорсираа за царски,а детето и го ставија на терапија, наводно инфекција имало. Никаква документација ни анализи не доби,а и наплатија 50% плус.
    Ниту е задоволна од услугата ниту повторно ќе стапне таму.

ПС. Што има врска што се нови членови? Баш ми е драго што споделуваат искуства луѓе, а ваше е да одлучите дали ќе ви влијаат или не во одлуките и дали сметате дека се реални или не...

На Bubish26, Harper, Bella_Stella и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Vselena2000

Vselena2000 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    24
    Pa samo sto pisavte vo eden komentar deka samo 25e anestezija ste platile vo Sante :) Sega 3000 analizi, a vikate 700e finalno. Nesto e cudno vo celata prikazna. Neznam akokov vi e interesot da gi branite, no samo zalazuvate i drugi lugje da se stavat vo trosoci za koi ne se spremni i da dobijat mizerna usluga. Doktorite Elma i Sinon ne gi komentiram. Citam se nanazad i krivo mi e sto ne sum procitala pred da se porodam, ednostavno nema nekoj sto ne bil izmamen vo Sante.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    Да мене 700 ме фати финално. 550пораѓај, 50 припрема, анестезија и испитувањата останатото. Тоа уште веднаш ти го кажуваат пред да потпишеш договор.

Не јас не ги бранам, јас и бев против приватни болници и анестезија но таму го сменив мислењето.

А ти стави ја сметката после овде па да знаеме сите, може јас само среќа сум имала., А машала за нов член знаеш да најдеш стари мислења па и да цитираш.. :)

Последна измена: 8 ноември 2022
    На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vselena2000

Vselena2000 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    24
    Vie me pottiknavte da pobaram vo starite bidejki me potcenivte kako nov clen. Otprvin vi poveruvav, iskreno sakav da veruvam deka taka se desilo, probav da najdam nekoe dobro mislenje, no site delime isto iskustvo na plafonski ceni, a mizeren tretman. No ete dobro e sto vie ste pominale so 700e :)

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    Оф топик браво, јас сум член 7 год и уште не знам спојлер да направам:D:lol:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Епа бавно си се отворала, На гак ризикувале чекале,ваму не.
    Не си доктор ниту да мислиш дека те исфорсирале за царски.
    За терапии ја не би била ич мирна, ако е за доброто на бебето ексик парите.