Ова проверено инфо е? Некој имаше пишано 117 000 за царски. Јас во Април 2021 се пораѓав и беше 90 000 спонтано, викам зар е можно за година ипол 27 000 да е качено.
Грешка сум пишала, некој имаше споделено дека сега е 117 000 за спонтано, а 137 000 за царски. @Снегулк@23 е во право, линкот е со нови цени.
Мене ми се виде 117 000, сеа загледав дека е 137. Затоа мислев дека е старо, не помислив дека поефтинело.
Коста Василевски и Јана Белевска се префрлија во оне хоспитал во тетово, ама еве сега проверував него го има, а нејзе веќе не, на сајтот.
Во 37ма ми правеа, во 39та се породив. Ако поминат повеќе од 8 дена од пцр до пораѓајот, ти прават и брз тест на прием.
Здраво, ме интересира што се добива како подарок при излегување од болница (конкретно за Ремедика). Исто така ,дали задолжително се прави и брз тест на колона и покрај тоа што имам валиден ПЦР?
@kristina.k mislam ti se porodi skoro vo Plodnost, sakav da te prasam isto sto i clenkata pogore prasuvase za remedika, dali dobi nekakov podarok od bolnicata?
Даваат само мали работи, тестери од лансинох од ланолинот и неколку ќесички за млеко , од Ла рош тестерчиња од креми за бебе и за стрии, лигавче и капче од некоја фирма. Порано и пелени од canbebe даваа, сега нема такви подароци.
Прашок Персил течен, омекшивач Силан, 2 пелени бекутан, 2 памперс, лигавче, тестери ла рош и мустела, бекутан креми и не ми текнуваат другите ситници. За брзиот тест пишав погоре.
Дали има некоја што скоро се пораѓала во Систина? Бременоста не ја водам во Систина но сакам таму да се пораѓам и ме интересира дали се плаќа само првиот преглед или не и од која недела треба да се оди на прегледи?
Прегледите од 37ма недела се бесплатни, доколку се пораѓаш таму. Последниот месец се оди еднаш неделно за цтг и ехо, и тогаш си се договараш со доктор за породување, дали природно дали царски.
Првиот преглед на мене ми го наплатија бидејќи прв пат бев таму и не сум ја водела бременост таму. Понатаму секое одење на ЦТГ е бесплатно @Dreamer