Јас кај Гордана не би одела, еднаш бев, поради задоволни многу ама никогаш не би се вратила кај нејзе. Кај Корнелија немам искуство.
И јас исто се осеќам во врска со неа. Пред оваа бременост закажав рутински преглед нели дека многу е фалена. Не негирам дека е квалитетна, ама од што е толку квалитетна очигледно е премногу зафатена и буквално можам да кажам дека ме откачи. Влегов на преглед и ја раскажав мојата историја, а баш во тој период докторката што ме стимулираше во првата бременост се префрли од Ремедика во Систина. Како и го кажав ова, како да и олесни.. еј она е тука сеа ќе ја викнам. Ја викна и вика епа продолжете си вие две секако се знаете веќе, докторката те познава и ќе функционирате супер. После тоа сфатив дека се брзаше и гледаше само да има еден пациент помалку. Ама искрено ми направи услуга зошто мојава докторка за разлика од неа секогаш ми посветува внимание и е достапна. Корнелија исто мислам дека е добра, ја знам само од визита и ми остави убав впечаток.
Докторката е малку груба на пристап искрено и точно е дека се и е некако на брзање, но е многу стручна и спремна и јас затоа се одлучив кај нејзе за породување и кај нејзе одам само последниов месец за цтг и прегледи. И јас исто се мислев меѓу нејзе и Корнелија, меѓутоа се одлучив за Петровска ради искуството.
Другарка ми се јави минатава недела зошто таму сака, и рекоа 102000 природно, 132000 царски. Не знам зашо не објавуваат цени на страната како Систина на пример.
Јас додека се стресував дали имам плод или не, таа си пишуваше рецепти за нејзе што и требало, и кога ја прашував за плодот ми враќаше дрско, затоа што ја прекинував со асистентката во разговорот додека си разговараа за лични работи, сликата од бременоста буквално ми ја фрли, само ми рече и ова земи си го твое е. Преглед 5 мин, дали и толку, за 3500 ден, никогаш не би се вратила.
Веројатно оти не им се фиксни цените, најчесто има скриени трошоци шо не можат да се предвидат. Како и да е... Машала се цениве.
Јас бев кај Корнелија и сум претерано задоволна. И супер да те опушти, и комуникација добра со неа, доаѓаше да ме види и кога не беше на смена. Се погоди после царскиот да отидам нс дежурен и баш Петровска на смена... Прегледот и нејзиниот однос беа како да сум ја растерала од кафеана. Сеуште не легната вика добар е резот, а не го ни виде, додатно што светлото не беше ни вклучено во тој дел... Дали дека не сумнејзин пациент, ама такво ми беше искуството.
Таа цена е со тие 6000 аванс, пцр тест, прегледи за бебето. Не ги креваат толку нагло цените, 121000 е основната.
Па не знам искрено, заедно бевме кога се јави, девојката и рече дека ова било вкупна цена со се комплет, не и спомна подготовка. Требаше и тоа да го кажат ваљда
Е браво, џабе стручноста со тој однос. Таква е препотентна малку, приметив. Јас се трудев што е можно во пократки црти да објаснам што сум поминала, а она грам емпатија не покажа, само гледаше да ме откачи. Не дека барав да седне и да плаче со мене, ама скроз е некако ладна не знам.
Jas denes se javiv vo plodnost, za carski mi kazaa od 89.100mkd nagore, ii rekov zaokruzi na 90.000mkd vaka poveke se bunime. Vo sekoj slucaj mnogu pomalku od remedika a kamoli pak sistina.
Јас денес бев кај Петровска, се мислам за пораѓај меѓу неа и Палчевски па сакав да ја запознаам. И мене малку строга ми се виде, ама ептен сручна. Супер преглед направи, ја исчита целата документација за мојата историја и ми одговори на секое прашање. За зафатена и матичната исто ми кажа дека е многу зафатена ама поради позитивни коментари од познаници решив да одам на преглед да видам каков впечаток ќе ми остави. Од денешниот преглед задоволна сум, па ќе видиме за понатаму.
Слично искуство имав кај Сарџовски. Ме прими попладнето кога добив породилни болки, уста не отвори, премногу ладен. Дали дека не бев негова пациентка не знам.
Ako ne ti e problem spodeli kakva terapija, zoltica ako ima na primer kolku naplakaat? Jas moram da sum so carski i startno e 90.000mkd, se ostanato e plus. Duri i so osiguruvanje bez dopolnitelni 500-600 eur nemozam da pominam..