Bas me cudi ova ama mozno e poradi toa sto ne si bila negova pacientka . Jas kaj nego 10 god odam na ginekolog i pristapot mu e sekogas poveke od super sprema mene . Prvoto dete splet na okolnosti vodev bremenost kaj Bojadziev i on me pirodi a vtorovo ke si odam kaj Sardzovski ama mozebi menuva odnos spored toa dali si ili ne si negov pacient eve ne znam ..
Не знам, но и ноќта кога доаѓаше да ме провери колку сум отворена, уста не отвораше, ни да ми каже колку сум отворена, ни ништо.
Па не треба така без разлика дали си негов пациент или не, сепак истите пари ги плаќаме. Некогаш е сплет на околности и се случува да не може да те породи докторот што цело време те водел. Не е фер да ги делат пациентите на мои и твои, сите се пациенти на таа болница и заслужуваат ист третман. За мене лично различниот однос со различни пациенти многу кажува за докторот.
Kako za drug covek da citam prosto ne mi e verno ama sepak se e mozno a i mozebi sepak toa sto ne si negov pacient doprinelo za takov odnos sto NE go opravduvam nikako ! Bez razlika negov ili ne pacient odnosot treba da e prijaten posebno vo takvi momenti . Jas go cuvstvuvam kako prijatel, odnos perfekten i sum tolku bezgrizna koga sum vo negovi race zatoa sto mn veruvam vo negovata strucnost . Mozebi pak denot ne mu bil pogoden ne znam sto da kazam i zal mi e sto si imala loso iskustvo ..
Tocno! Potencirav deka toa ne e korektno . Ama stvarno sum frapirana i ne sum ocekuvala nekogas da procitam nesto vakvo za nego ..
Точно дека не треба така да се однесува, но изгледа не е единствен што бил таков. Ете читам и за таа Петровска. Сепак на таа пара што се остава таму не е во ред такво однесување. Мојот доктор беше супер, баш ме опушти и се чувствував сигурно.
Едно прашање? Дали во Систина некој има искуство со бирање анестезиолог? Дали воопшто постои можност или како ќе ти се падне?
Колку е сега едно најобично ехо во бременост во Систина? Сакам таму една контрола да си направам. Инаку јас имам позитивно искуство со д-р Гордана. Ме прими растревожена и во паника (после коментарот на матичната дека матката нема да издржи). Прво ме смири,потоа кажаа опции и ме прегледа. Ме гледаше на 2 недели до 32 недела и секој пат бев задоволна од прегледот. Сите прашања ми беа одговорени, докторката пред да почне прегледот веројатно ја гледаше историјата од претходно и точно знаеше што се случува со мене,прегледите траеа можеби 15тина мин. Ова во 2019. За разлика од матичната која на последниот преглед кога ми земаше брис во 34 недела,ми вика нема да ти издржи конецот до крај. Мислејќи дека имам серклаж,а немав. Крвната слика ја пикаше во картон без да ја погледне.
Знам,забегаа со цените скроз. Инсеминација во јануари била 9 илјади јас во август праев 14 илјади беше а сега е 17 мислам…
Ne samo pregledite vo Sistina , se bese mn porazlicno pred dve god .. Mene mi bese ocekuvano .Pred dve godini nekoj neka me ispravi ako gresam ama i skriningot bese 4800 sega e 6000. Poragajot za 300 evra od prilika poskapen . Ama pak se drugo e isto poslapeno da bideme realni,ke bese cudo tie da ne gi poskapat cenite . Loso opsto zemano ..
Закажав кај Др Павле Димчев месецов преглед, претходно не сум била кај него, а на датумот на прегледот би била 34та недела. Сакам да се исконсултирам и за породување кај него, до сега бременоста си ја водев на клиника. Дали прегледот би ми го сметал како трет скрининг или како обичен ехо преглед? За да знам како да се спремам финансиски, ко што знам не се исти цените за обично ехо и скрининг
Мајки некоја брзо да се породила во систина , имам да прашам едно може глупо прашање... Се породив пред 20 дена и сега ми текна дека слика (тоа што они го викаат сертификат за раѓање со првата фотографија на бебето) не ми дадоа. И првата ќерка ми е таму родена и ептен ми е на срце таа прва слика па ќе беше убаво и малава да има Мене ме заборавија или укинато им е тоа?