Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    18.437
    А за Санте некој да не знае како е цената за сончање и инкубатор на ден? Немам прашано, не знам како не сум ни помислила на тоа, не сакам ни да ми треба, но ете да знам?
    Инаку за систина што е многу е многу....ремедика се пореални и понормални со цените..

2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.995
    Допаѓања:
    133.787
    Треба финансиска подготовка претходно. Ако е се во ред 1000 еу. Ама ако е предвреме родено, ако има инфекција, долготрајна жолтица, друг проблем мора плус пари. А јас лично не знам некој со 5000 еу подготвени во секој момент... А апаратот за сончање е креветче со сијалици. Ехо на срце имаат? Пеијатарски кардиолог?

3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.779
    Во Плодност прават ехо на срце Има и педијатар кардиолог кој доаѓа неколку дена во недела. Сончање е 1000 саат и многу други работи кои во другите места се доплаќаат, таму се вклучени во цената како што гледам. А скоро 20.000 денари е поефтино од другиве приватни. Плус си сама во соба. Да кажам само ако сака некоја да оди:D

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Sistina? Da.

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.103
    15.000 denari za majkata i bebeto se doplaka, za lezenje samo na den, site ispituvanja dodatni plus. Na prijatelka bebeto bese na aparati bidejki se rodi predvreme po 20.000 na den samo za bebeto plakase. Sreka sega e veke golemo maze :)

На iki26 и Momichka им се допаѓа ова.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    6.546
    Ви благодарам на одговорите на сите. :bow:
    Инаку да, мислев на предвреме родени бебиња, пример 7/8 месец.
    Значи секако ~250 евра од бебе на ден. (y)

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Momicka gledaj ako mozes da zavrses rab na gak sega direktorkata ni e strumicanka vidi ako mozes ako sakas da zastedis pari

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    6.546
    не ми е намерата да заштедам, ја барам најдобрата нега, сепак еден ден во инкубатор е како една месечна плата.
    Само нека биде се во ред, а што ќе се бараат врски, ќе се бараат на големо :sweat:

9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Baraj si vrski skapo e na privatno no ti si znaes najdobro 250 evra e samo na den a kade se lekovite I ispituvanjata toa e plus no ti si znaes najdobro

Aj pisi mi vo lp jas nemozam da ti pisam vaka nemozam se da ti kazam

Последна измена од модератор: 5 август 2017
    На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.912
    Допаѓања:
    267.423
    Пораѓање во државна установа, без врски е храброст.
    Искрено го кажувам ова.

Свесно одите дека ништо нема да ви дадат за обезболување.
    Ако ништо друго, во приватна ќе добиете епидурална ако сакате.

Мене не ми е страв ни од болници, ни од лежење, ни од ништо такво, ни каква била постелнината, ни каква била храната, ни со кое око сестрата ме гледала... сето тоа ќе го преживеам.
    Ама да родам дете без никакво обезболување... тоа е, во мои очи, баш храбра одлука.

На Beautymom, Rubiii, fana и 6 други им се допаѓа ова.
  11. nora_st

nora_st Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Бременоста си ја водам кај мојата матична докторка ама се решив да се породам во Систина. Кажете ми од кога најкасно може да почнам кај нив, дали ехото и цтг нешто ми се бесплатни и ако не колку такви прегледи би имала во 9ти месец односно колку отприлика би ме коштале тие прегледи? И доктор за пораѓај кој би ми го препорачале да го изберам. Фала ви однапред сегашни и идни мамички.

12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Toa e najubavo da se javis i da si prasas. Jas tamu vodev bremenost vo 8 i 9ti ne plakav pregledi no ctg, sto ne veruvam deka e slucaj za tie sto ne vodele. Babica i doktor poragjaat. Mene me porodi akuserka meri i dr. Jordanco ivanov i sum prezadovolna

13. Katerina2017

Katerina2017 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    150
    Здраво
    И јас исто така. Целата бременост си ја водев кај матичната но во 28ма недела кога ми соопшти дека стомачето му назадува 2 недели и дека му е намалена плодовата вода, завршив на клексани и веднаш појдов на второ мислење. Претходо само скринингот во 20та недела го правев кај Димчев но овој пат за ситуација како мојата ми ја препорачаа Др. Петровска и конечната одлука падна во Систина кај неа да се породам. Презадоволна сум. Одличен прием има жената, ме советуваше и нутриционистички како да постапувам за да туркаме што подолго. Заради опасноста од предвремено пораѓање почнавме порано со цтг, во 33та недела. Прегледи правиме 1 неделно. Додека беше на одмор ме препушти за контрола кај Дракулевски. Сега сум 35+4 и тераме уште. Кажа дека сум во безбедна зона и да се опуштам бебче е зрело само да го дебелееме и да туркаме што подолго. Мојот избор е она, зошто покрај сложеноста на ситуацијата ме смируваше а морам да признаам и дека на моменти беше строга што посебно ми се допадна зошто не отидов таму на милување и мазење туку за стручен третман да не ми се роди детето предвремено. Се подкаравме малку околу седењето дома, ама морав да попуштам на крај :) и така веќе 40 дена сум дома, секоја вечер боцкање со клексани, протеинака диета и урми :)

Од 36та недела покрај ехо прегледите ќе те ставаат и на цтг, и прегледите не ги плаќаш штом влезеш во 36та недела. Напомени го тоа на сестрата што ќе те мести за цтг зошто таа те внесува во систем и преку неа се добива електронакиот извештај од докторот кај кој праиш ехо.2.200 мкд се прегледите пред оваа дата ако почнеш порано ама 3Д. 4Д е 4.100 мкд.

14. nora_st

nora_st Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Искуство со пораѓај кај др.Дракулевски, Систина?

15. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    Ako treba prodavaj i kola, samo bebusite neka ti se dobri..pa kola i ponova i poubava ke se kupi. Kako sto si so bliznacinja sobiraj pari navreme.. mojte samo plus eden den bea sami vo bolnica i za toa plativme okolu 34.000,00 mkd.

На Melinda85, iki26 и Momichka им се допаѓа ова.
  16. nora_st

nora_st Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Зошто имам впечаток дека др Петровска само царски пораѓа? Има некоја да сподели искуство кај неа со природен пораѓај? Кој од Систина со сигурност не форсира царски?

На Katerina2017 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А од кај ти е тој впечаток? Познаваш некој, ти се случило тебе?

18. Katerina2017

Katerina2017 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    150
    Jas odluciv kaj nea da se poragjam nekoj ako ima iskustvo da spodeli za poragjaj kaj nea, dobredojden e.
    Na pregledive e super

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    denta koga jas se porodiv porodi edna prirodno ama so 3to dete, i da tocen ti e vpecatokot najgolemiot broj na poragai i se carski .

20. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Moja drugarka ja porodi prirodno. Jas odev kaj nea na pregledi ama me porodi dr doktor na dezurstvo

Od kaj sea ova?