Го наплаќаат, иако читав по темава дека некои ги однеле бебињата по првиот месец и не им наплатиле. Тоа не е ок. Си прават како што им одговара.
Земи го само картонот од болница. Кога можеш купи книшка и однеси во книговодство да ти ја напишат, тоа е тоа.
Што е припремата моментално во Ремедика да не знае некој? Ми спомна докторката, припрема има сега, во 35та ќе биде Брисот знам последен, инфективен скрининг, др што и како оди? Од кога им е ова ?
Kapar se ostava i toa ti odi vo sumata za poragaj(gi minusiraat tie pari),i kovid test pravat ama rano ti e
6000 ден се, до пред година дена беше ги даваш како капар и на крај ти ги одбиваат од вкупната сума. Со тие ти се покриени испитувањата на старт, цтг, ехо прегледи. Е сега ги плаќаш во 36та исто (припремата) и на крај си плаќаш плус цената на породување, не ги одбиваат.
А за во Систина како е процедурата за плаќање, мене ми иде следен преглед 36 недела, дали тогаш треба капар да оставиме или како треба?
Ова за каде станува збор? Некаде прочитав дека ќе покачувале цени.. имате некое инфо како се сега цените од новава година?
Дали има можност да се бира анестезиолог во Систина ? Дали ако детето има жолтица пр. Се доплаќа во Систина... Тоа не знам
Анестезиолог не може да се бира, а за жолтица, ако го сончаат во тие денови додека сте редовно во болница не се доплаќа, ако треба да останете повеќе заради високи билирубини се доплаќа болнички ден.