Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Ako ne e tajna da spodelis zosto bi birala anesteziolog? Zatoa sto pred nekoe vreme istoto prasanje go postavi edna sruga clenka a mene stvarno ne mi e jasno .. toa nekako najmalku bitno mi e , doktorot da , ama za anesteziologot ne ni razmisluvam nekako seedno mi e co krajna mera site se dobri i ne mi menuva nisto . Ako sakas da spidelis jas cisto od radoznalost bi sakala da znam :)
    A inaku ne necse bira a za soncanje dopilnitelnno eden den moi bliski pred 3 meseca doplatija 30000 za majkata 15000 i za bebeto isto , ova za eden dopolnitelen den zboram . Jas bev vo sok oti mislev deka ke im naplatat samo 15000 :|

2. Skyler

Skyler Истакнат член

Јас пишував дека сакам да бирам анестезиолог поточно сакав истиот од првиот царски да ми биде зашто се имам разбудено на друга операција и месеци ми требаа да ми поминат кошмарите, а мајка ми се има разбудено на царски.

3. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Lele sto zboruvate :o:o:o Gotovo , sega mi e jasno ! Epa prasaj si vo toj slucaj insistiraj na toj sto imas doverba . Neka ti e so srekja .

Freckles. and Снегулк@23 like this.
  4. anngelique

anngelique Популарен член

Нас од Гак не испуштија со недолечена жолтица и моето бебе пред 6 месеци лежеше во систина 2 дена со жолтица на сончање и плативме 50000 денари. И тоа јас не лежев инаку уште 300 евра дневно ќе беше.

LiquidLuna and Снегулк@23 like this.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

И можеше така? Беше на породување истиот анестезиолог и сега?

6. Skyler

Skyler Истакнат член

Готово, завршив со раѓање супер поминав.

Можеше, ме чекаше докторот од трета смена остана за да присуствува ама Марина ме зезна, многу каснеше и веќе непријатно ми беше. И реков на сестрата да си оди, да дојде тој што си е регулар на смена. Беше др Маргарита прв пат ја гледам ама ултра позитивна и супер поминав.
    Инаку, анестезиолог од дома не доаѓа освен ако директно не се договорите односно да се знаете :D

Freckles. and Tiny Love like this.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Чекај, не се знае дали заврши општо :rofl:

Мислам дека така се викаше таа што ми беше на породување. Преубаво искуство имам со анестезиологот, ептен убав впечаток ми остави. И на интензивна кога дојде да ме види и во сала.
    Баш ме потсети да препрашам како се викаше.(highfive)

Skyler likes this.
  8. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

А каде се породи?

Снегулк@23 likes this.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Да се надоврзам на една ситуација, имав мала операција на миоми на гради , локална анестезија и кога ме боцкаа малце викнав ме заболе и др и сестрата се гледаат и панично почнуваат да проверуваат со што ме боцкаат, за да кажат дека на некој човек не му ставиле анестезија по грешка , туку нешто друго и почнале на живо да го сечат човекот за операција. Се препотив 265 пати и сега последно кога правев операција на жолчка само се молев да не ми утнат , па на сред операција да рипам.

Снегулк@23 likes this.
  10. Skyler

Skyler Истакнат член

Ремедика.

@0ли 99% завршив, што би рекла Ali Wong i have suffered enough :D Маж ми уште сега напиња за трето, којзнае до 35 може ќе ме предомисли :D

@BellaBibi Ужас (facepalm)

Freckles., TeddyGrey and Bebence29 like this.
  11. najjacha

najjacha Истакнат член

Каква торба даваат од Систина, дали ја искористивте дали е практична за ставање работи на бебуш? Не знам дали да си купам посебна или не ако ми дадат убава од болницата

Снегулк@23 likes this.
  12. Barbie*world

Barbie*world Истакнат член

Јас ниеднаш не ја искористив, многу непрактична според мене, јас си купив ранец и такво нешто би препорачала.

Freckles. and najjacha like this.
  13. najjacha

najjacha Истакнат член

Фала ти на инфо, да не имаш препорака за ранецот? Разгледував и јас ама не знам што би се покажало како најпрактично

14. eli25

eli25 Форумски идол

Не е лоша ама мала според мене. Јас ја користев ама ако ти требаат пример термос, шишиња ако сте на АД ќе ти биде мала. Мене ми беше таман , за влажни и пелени :)

15. Skyler

Skyler Истакнат член

Во право е Ели, ако сте на ад ќе ти треба поголемо. Ако сте на доење доволно е едно мало ранче за влажни, пелени, крема, тетра и облека за пресоблекување. Ако сте на ад ќе ти треба уште еден ранец за термос, шишиња, храна, термометар.
    Ако патувате често ти треба нешто поголемо, ако ти е за до гости и низ град доволно е помало.

najjacha likes this.
  16. Tess36

Tess36 Истакнат член

Здраво. Би сакала да замолам ако има некоја членка што скоро се пораѓала царски во Систина најнакратко да пише како е процедурата од ден на прием до пуштање. Сум поминала повеќе операции, ама царскиов ми е многу стресен и страшен, ваљда дека не сум само јас веќе во прашање, туку уште два животи. Битно ми е да знам на што да бидам спремна, што да носам, се си мислам дека ќе бидам ко некое мутле таму кога ќе отидам. Благодарам однапред.

17. eli25

eli25 Форумски идол

Ништо не ти треба освен полнач и нешто козметика ако сакаш:)
    Мене ми беше втор царски, имав трема и страв да, ама си мислев дека набрзо ќе си го гушкам бебушко и едвај чекав да го извадат. На прием во соба ти земаат анамнеза, ставаат клизма , местат компресиони чорапи , проверуваат дали си депилирана :rofl: и тоа саглам проверуваат и си чекаш. Одиш во сала, прво анестезија па доаѓа докторот, го вадите бебушко ве сликаат, даваат телефон да се јавиш, после на интензивна те носат , едно 2 часа, таму исто ми дадоа телефон и се изназборев саат време :rofl:, потоа во соба му јавуваатна маж ти доаѓа и он и го носат бебушко :inlove:
    Другото стандард, следен ден те стануваат, одма почнуваат со бебе на града, терапија, тоа.
    П.с обавезно да си бараш кафе (ма са и они некогаш прашуваат) и фризерај на идење :D
    Што те интересира друго слободно пиши
    Сестра ми пред 2 месеца се породи, презадоволна исто.
    Кај кој доктор си ?

18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Ти благодарам многу. Кај Петровска сум. А нешто плаќаше однапред? Јас прашав за аванс, ми рекоа нема потреба од тоа, освен ако не сакаш тие придобивките од пакетот да ги користиш, а искрено немам намера. Само да излеземе живи здрави сите

Freckles. and eli25 like this.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Не треба аванс :)

Tess36 likes this.
  20. Tess36

Tess36 Истакнат член

Фала ти. Само уште две недели стресирање, ако ми притекне нешто ќе препрашувам

eli25 likes this.