Ako ne e tajna da spodelis zosto bi birala anesteziolog? Zatoa sto pred nekoe vreme istoto prasanje go postavi edna sruga clenka a mene stvarno ne mi e jasno .. toa nekako najmalku bitno mi e , doktorot da , ama za anesteziologot ne ni razmisluvam nekako seedno mi e co krajna mera site se dobri i ne mi menuva nisto . Ako sakas da spidelis jas cisto od radoznalost bi sakala da znam A inaku ne necse bira a za soncanje dopilnitelnno eden den moi bliski pred 3 meseca doplatija 30000 za majkata 15000 i za bebeto isto , ova za eden dopolnitelen den zboram . Jas bev vo sok oti mislev deka ke im naplatat samo 15000
Јас пишував дека сакам да бирам анестезиолог поточно сакав истиот од првиот царски да ми биде зашто се имам разбудено на друга операција и месеци ми требаа да ми поминат кошмарите, а мајка ми се има разбудено на царски.
Lele sto zboruvate o Gotovo , sega mi e jasno ! Epa prasaj si vo toj slucaj insistiraj na toj sto imas doverba . Neka ti e so srekja .
Нас од Гак не испуштија со недолечена жолтица и моето бебе пред 6 месеци лежеше во систина 2 дена со жолтица на сончање и плативме 50000 денари. И тоа јас не лежев инаку уште 300 евра дневно ќе беше.
Готово, завршив со раѓање супер поминав. Можеше, ме чекаше докторот од трета смена остана за да присуствува ама Марина ме зезна, многу каснеше и веќе непријатно ми беше. И реков на сестрата да си оди, да дојде тој што си е регулар на смена. Беше др Маргарита прв пат ја гледам ама ултра позитивна и супер поминав. Инаку, анестезиолог од дома не доаѓа освен ако директно не се договорите односно да се знаете
Чекај, не се знае дали заврши општо Мислам дека така се викаше таа што ми беше на породување. Преубаво искуство имам со анестезиологот, ептен убав впечаток ми остави. И на интензивна кога дојде да ме види и во сала. Баш ме потсети да препрашам како се викаше.
Да се надоврзам на една ситуација, имав мала операција на миоми на гради , локална анестезија и кога ме боцкаа малце викнав ме заболе и др и сестрата се гледаат и панично почнуваат да проверуваат со што ме боцкаат, за да кажат дека на некој човек не му ставиле анестезија по грешка , туку нешто друго и почнале на живо да го сечат човекот за операција. Се препотив 265 пати и сега последно кога правев операција на жолчка само се молев да не ми утнат , па на сред операција да рипам.
Ремедика. @0ли 99% завршив, што би рекла Ali Wong i have suffered enough Маж ми уште сега напиња за трето, којзнае до 35 може ќе ме предомисли @BellaBibi Ужас
Каква торба даваат од Систина, дали ја искористивте дали е практична за ставање работи на бебуш? Не знам дали да си купам посебна или не ако ми дадат убава од болницата
Јас ниеднаш не ја искористив, многу непрактична според мене, јас си купив ранец и такво нешто би препорачала.
Фала ти на инфо, да не имаш препорака за ранецот? Разгледував и јас ама не знам што би се покажало како најпрактично
Не е лоша ама мала според мене. Јас ја користев ама ако ти требаат пример термос, шишиња ако сте на АД ќе ти биде мала. Мене ми беше таман , за влажни и пелени
Во право е Ели, ако сте на ад ќе ти треба поголемо. Ако сте на доење доволно е едно мало ранче за влажни, пелени, крема, тетра и облека за пресоблекување. Ако сте на ад ќе ти треба уште еден ранец за термос, шишиња, храна, термометар. Ако патувате често ти треба нешто поголемо, ако ти е за до гости и низ град доволно е помало.
Здраво. Би сакала да замолам ако има некоја членка што скоро се пораѓала царски во Систина најнакратко да пише како е процедурата од ден на прием до пуштање. Сум поминала повеќе операции, ама царскиов ми е многу стресен и страшен, ваљда дека не сум само јас веќе во прашање, туку уште два животи. Битно ми е да знам на што да бидам спремна, што да носам, се си мислам дека ќе бидам ко некое мутле таму кога ќе отидам. Благодарам однапред.
Ништо не ти треба освен полнач и нешто козметика ако сакаш Мене ми беше втор царски, имав трема и страв да, ама си мислев дека набрзо ќе си го гушкам бебушко и едвај чекав да го извадат. На прием во соба ти земаат анамнеза, ставаат клизма , местат компресиони чорапи , проверуваат дали си депилирана и тоа саглам проверуваат и си чекаш. Одиш во сала, прво анестезија па доаѓа докторот, го вадите бебушко ве сликаат, даваат телефон да се јавиш, после на интензивна те носат , едно 2 часа, таму исто ми дадоа телефон и се изназборев саат време , потоа во соба му јавуваатна маж ти доаѓа и он и го носат бебушко Другото стандард, следен ден те стануваат, одма почнуваат со бебе на града, терапија, тоа. П.с обавезно да си бараш кафе (ма са и они некогаш прашуваат) и фризерај на идење Што те интересира друго слободно пиши Сестра ми пред 2 месеца се породи, презадоволна исто. Кај кој доктор си ?
Ти благодарам многу. Кај Петровска сум. А нешто плаќаше однапред? Јас прашав за аванс, ми рекоа нема потреба од тоа, освен ако не сакаш тие придобивките од пакетот да ги користиш, а искрено немам намера. Само да излеземе живи здрави сите