Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.139
    Ako ne e tajna da spodelis zosto bi birala anesteziolog? Zatoa sto pred nekoe vreme istoto prasanje go postavi edna sruga clenka a mene stvarno ne mi e jasno .. toa nekako najmalku bitno mi e , doktorot da , ama za anesteziologot ne ni razmisluvam nekako seedno mi e co krajna mera site se dobri i ne mi menuva nisto . Ako sakas da spidelis jas cisto od radoznalost bi sakala da znam :)
    A inaku ne necse bira a za soncanje dopilnitelnno eden den moi bliski pred 3 meseca doplatija 30000 za majkata 15000 i za bebeto isto , ova za eden dopolnitelen den zboram . Jas bev vo sok oti mislev deka ke im naplatat samo 15000 :|

2. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Јас пишував дека сакам да бирам анестезиолог поточно сакав истиот од првиот царски да ми биде зашто се имам разбудено на друга операција и месеци ми требаа да ми поминат кошмарите, а мајка ми се има разбудено на царски.

На LiquidLuna, Freckles., Снегулк@23 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.139
    Lele sto zboruvate :o:o:o Gotovo , sega mi e jasno ! Epa prasaj si vo toj slucaj insistiraj na toj sto imas doverba . Neka ti e so srekja .

На Freckles. и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  4. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    6.597
    Нас од Гак не испуштија со недолечена жолтица и моето бебе пред 6 месеци лежеше во систина 2 дена со жолтица на сончање и плативме 50000 денари. И тоа јас не лежев инаку уште 300 евра дневно ќе беше.

На LiquidLuna и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    И можеше така? Беше на породување истиот анестезиолог и сега?

6. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Готово, завршив со раѓање супер поминав.

Можеше, ме чекаше докторот од трета смена остана за да присуствува ама Марина ме зезна, многу каснеше и веќе непријатно ми беше. И реков на сестрата да си оди, да дојде тој што си е регулар на смена. Беше др Маргарита прв пат ја гледам ама ултра позитивна и супер поминав.
    Инаку, анестезиолог од дома не доаѓа освен ако директно не се договорите односно да се знаете :D

На Freckles. и Tiny Love им се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Чекај, не се знае дали заврши општо :rofl:

Мислам дека така се викаше таа што ми беше на породување. Преубаво искуство имам со анестезиологот, ептен убав впечаток ми остави. И на интензивна кога дојде да ме види и во сала.
    Баш ме потсети да препрашам како се викаше.(highfive)

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.268
    Допаѓања:
    3.163
    А каде се породи?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    19.684
    Да се надоврзам на една ситуација, имав мала операција на миоми на гради , локална анестезија и кога ме боцкаа малце викнав ме заболе и др и сестрата се гледаат и панично почнуваат да проверуваат со што ме боцкаат, за да кажат дека на некој човек не му ставиле анестезија по грешка , туку нешто друго и почнале на живо да го сечат човекот за операција. Се препотив 265 пати и сега последно кога правев операција на жолчка само се молев да не ми утнат , па на сред операција да рипам.

10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Ремедика.

@0ли 99% завршив, што би рекла Ali Wong i have suffered enough :D Маж ми уште сега напиња за трето, којзнае до 35 може ќе ме предомисли :D

@BellaBibi Ужас (facepalm)

На Freckles., TeddyGrey и Bebence29 им се допаѓа ова.
  11. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    Каква торба даваат од Систина, дали ја искористивте дали е практична за ставање работи на бебуш? Не знам дали да си купам посебна или не ако ми дадат убава од болницата

12. Barbie*world

Barbie*world Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    105
    Јас ниеднаш не ја искористив, многу непрактична според мене, јас си купив ранец и такво нешто би препорачала.

На Freckles. и najjacha им се допаѓа ова.
  13. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    Фала ти на инфо, да не имаш препорака за ранецот? Разгледував и јас ама не знам што би се покажало како најпрактично

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.042
    Допаѓања:
    123.934
    Не е лоша ама мала според мене. Јас ја користев ама ако ти требаат пример термос, шишиња ако сте на АД ќе ти биде мала. Мене ми беше таман , за влажни и пелени :)

На Freckles., Снегулк@23, najjacha и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Во право е Ели, ако сте на ад ќе ти треба поголемо. Ако сте на доење доволно е едно мало ранче за влажни, пелени, крема, тетра и облека за пресоблекување. Ако сте на ад ќе ти треба уште еден ранец за термос, шишиња, храна, термометар.
    Ако патувате често ти треба нешто поголемо, ако ти е за до гости и низ град доволно е помало.

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Здраво. Би сакала да замолам ако има некоја членка што скоро се пораѓала царски во Систина најнакратко да пише како е процедурата од ден на прием до пуштање. Сум поминала повеќе операции, ама царскиов ми е многу стресен и страшен, ваљда дека не сум само јас веќе во прашање, туку уште два животи. Битно ми е да знам на што да бидам спремна, што да носам, се си мислам дека ќе бидам ко некое мутле таму кога ќе отидам. Благодарам однапред.

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.042
    Допаѓања:
    123.934
    Ништо не ти треба освен полнач и нешто козметика ако сакаш:)
    Мене ми беше втор царски, имав трема и страв да, ама си мислев дека набрзо ќе си го гушкам бебушко и едвај чекав да го извадат. На прием во соба ти земаат анамнеза, ставаат клизма , местат компресиони чорапи , проверуваат дали си депилирана :rofl: и тоа саглам проверуваат и си чекаш. Одиш во сала, прво анестезија па доаѓа докторот, го вадите бебушко ве сликаат, даваат телефон да се јавиш, после на интензивна те носат , едно 2 часа, таму исто ми дадоа телефон и се изназборев саат време :rofl:, потоа во соба му јавуваатна маж ти доаѓа и он и го носат бебушко :inlove:
    Другото стандард, следен ден те стануваат, одма почнуваат со бебе на града, терапија, тоа.
    П.с обавезно да си бараш кафе (ма са и они некогаш прашуваат) и фризерај на идење :D
    Што те интересира друго слободно пиши
    Сестра ми пред 2 месеца се породи, презадоволна исто.
    Кај кој доктор си ?

На kozuf, Freckles., Anomis11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Ти благодарам многу. Кај Петровска сум. А нешто плаќаше однапред? Јас прашав за аванс, ми рекоа нема потреба од тоа, освен ако не сакаш тие придобивките од пакетот да ги користиш, а искрено немам намера. Само да излеземе живи здрави сите

На Freckles. и eli25 им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.042
    Допаѓања:
    123.934
    Не треба аванс :)

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Фала ти. Само уште две недели стресирање, ако ми притекне нешто ќе препрашувам

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.