Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Ти благодарам за одговорот

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Еве јас да ти одговорам. За брисот за стрептокока околу 700 денари платив.

Звездичка30 likes this.
  3. Звездичка30

Ти благодарам мила ❤️

4. najjacha

najjacha Истакнат член

Можеби глупаво прашање но стварно не знам: Што е клизма и како се става?

5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Постапка со која во дебелото црево се става ректална сонда (преку анален отвор), со која се става течност, најчесто вода. На тој начин се дразнат рецепторите, омекнува столицата и доаѓа до потреба за празнење. Вака некако изгледа.

Attached Files:

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Зошто се оди вака, намерно со провокација?
    Или твоја желба е?

7. Звездичка30

Со првото детенце поради висок притисок само што влегов во 9 ти месец ме породија со провокација и не беше лошо е за сега со ова немам проблем со притисок ама исто така сакам спремна на закажан пораѓај да отидам секако ако е се во ред ако бебе има качено доволно на килажа ,а веќе е свртено со главче надолу.

Emotional123 likes this.
  8. Звездичка30

Боли тоа?

9. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Не, воопшто.

Звездичка30 likes this.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Искрено не знам. Природно се пораѓав и веќе беа почнати породилните болки кога ми го ставија и ни К од клизма не осетив.

Звездичка30 likes this.
  11. FAnn

FAnn Истакнат член

Звездичка бидејќи веќе си поминала на тој начин во Систина те молам за одговор (и доколку други мајки поминале ве молам споделите мислење)…
    - кај кој доктор во Систина можам да одам на закажан природен пораѓај со провокации, дали со секој доктор можам да прашам за ова?

Бидејќи јас сум 37ма недела, а бебето по мерки одговара за 39+5, докторот ми рече дека доколку вака продолжи да си напредува ќе биде тешко за природен пораѓај (ќе биде премногу големо за да се роди природно) бидејќи се очекува да расте уште во наредните 3 недели до 40та недела.
    сега во 37ма недела е 3500-3700 гр
    Ми рече да дојдам повторно во 38ма недела, па се мислам….доколку е се во ред дали ми е паметно да прашам за природен пораѓај со провокации
    Бидејќи сакам да пробам природно,прво бебенце ми е, имам желба за повеќе дечиња и не би сакала да се откажам од природен одма
    (нормално доколку докторот потврди дека бебето е спремно и во безбедна зона за излегување)

Дали повеќе боли со провокации? Дали провокациите можат да се комбинираат со епидурална доколку станат многу јаки болките.. како оди тоа

12. Звездичка30

Мила јас со првото детенце се породив во Америка тогаш таму живеевме а сега ова бременост ја водам во Систина кај Др-Корнелија Трајкова и баш ја прашав дали ќе можам на закажан природен пораѓај со провикации и ми рече да може и ние тоа некогаш го практикуваме само да не е веднаш во 36 та недела туку после тоа,а инаку првиот пораѓај ми помина супер ми ставија провокација и чекав да ме фатат болки за да примам епидурал и веќе кога почна да ме боли некаде бев отворена околу 5-6 цм ми ставија епидурална и после само напоните ѓи осеќав болките помалку е сега не знам без провокации дали повеќе или помалку боли.... ако планираш во Систина да се породиш најверојатно може да се договориш со др за пораѓај со провокации бидејќи бебето е веќе спремно.

FAnn likes this.
  13. FAnn

FAnn Истакнат член

Фала ти многу на одговорот. Јас одам во Систина кај Др Дракулевски. Ќе разговарам со него за оваа опција да видам што ќе ки каже. Според тоа тебе што ти го кажале, во 38ма недела значи има можност за провокација веќе..

Звездичка30 likes this.
  14. Звездичка30

Нема на што мила,па да мене така ми рече може ама да биде после 36-та недела е сеа и јас планирам ако е бебе добро на килажа се др е во ред ,а веќе е свртено со главче надолу некаде 38 ма 39 та да ме породат здравје само.

FAnn likes this.
  15. FAnn

FAnn Истакнат член

Со лесно да си поминеш :sun::l:

Звездичка30 likes this.
  16. Звездичка30

Ти благодарам мила и ти исто ❤️

FAnn likes this.
  17. top4eј

top4eј Истакнат член

Моето искуство со провокација е одлично, мене епизиотомијата најмногу ме заболе, имав болки ама многу подносливи, ко појаки менструални грчеви. Ова е искуство без епидурал :)

18. eli25

eli25 Форумски идол

Мене докторот во Систина , со прв царски сум инаку, ми предложи да пробаме природно беа поминати речиси 5 години од царскиот. Ама откако ме виде на ехо, рече мора царски , јас секако така и сакав.
    А Ремедика докторот што ме водеше, ми рече никако природно после прв царски. Деф. Ремедика форсираат царски. Освен можеби Симонида.

danimani123 likes this.
  19. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Не знам дали форсираат ама на предавање баш кога бев две докторки кажаа дека оставаат пациентката да избере дали сака царски (што за мене е глупост ама океј). А Симонида баш кажа дека она секогаш дава своја препорака од медицински аспект и препорачува да се проба прво природно кога има услови за истото.

0ли and eli25 like this.
  20. Skyler

Skyler Популарен член

Тројца доктори од ремедика ми рекоа дека можам природно ако сакам. Ти го знам хејтот спрема Јовановски ама не е фер другите доктори да ‘страдаат’, ги има предобри.

tajci83 and Coco31 like this.