За Петровска имам 3 колешки што се пораѓаа природно кај неа. И во ремедика имаше природно. Тие што бевме царски, со индикација- цимеркава беше со миоми, др мајка со висок притисок, една со бебе од 4500, не добив впечаток дека се форсира царски.
И Ремедика имаат педијатар кардиолог. И ушен доктор -педијатар и ортопед. Кај кардиологот си бев и на редовна контрола, онаа после два месеца или колку беше.
И дека ги препраќаат на ГАК. Јас поминав лошо на клиника и правев муабет со некои дека да ми е овој памет не прашувам никој и ќе одев Систина и сите ми рекоа дека при комплицираност праќале на ГАК.
Oд гoдините минaти вo Систинa и oд пoлa дoктoри пoминaти , oд тoa штo близoк пријaтел рaбoти вo систинa, oд тoa штo истиoт тoј пријaтел јa прaти петрoвскa нa шaлтер кaј мaјкa ми дa и зaврши рaбoтa кoгa бев бременa, пa уз муaбет реклa цaрски дa ме пoрoдaт нaјдoбрo, aкo миткo е нa oдмoр oнa нa рaспoлaгaње билa. Дoвoлнo или сегa и јaс пуштaм муaбети зa привaтни клиники a блaгoдaрение нa нив сум мaјкa .
Ama cekaj so ripas koa znaeme deka e taka. Zosto mene nikogas ne mi spomna carski, ili na drugarkava.. Ti imasw normalna bremenost? Bez zafati, lekarstva, miruvanja i sl?
И јас благодарение на Систина сум мајка, иако пораѓајот не беше таму и се каам многу. А за Петровска имам слушано дека не се појавувала на пораѓај иако водела бремености и ветила дека ќе дојде.
За него знам дека и природно можеш да се договориш за термин ако се евентуално одмори и сл. За другарка дојде на природно иако не водеше бременост, во 36та дојде на запознавање. Ама таков си е човекот.
Во последно време многу бремени жен кои ги познавам се породја во Санте Плус и се ултра задоволни од целиот третманЦение се на пола од останатите приватници...
Јас често сум го гледала на работа кога е на "одмор". Таков си е. Ептен грижлив - ептен ме пазеше и кога лежев
Има доста добри доктори во Систина кој што се максимално посветени на пациентите и доаќаат на пораѓај ако се договориш со нив не е само тој грижливиот.
Еве јас ќе кажам свое мислење. Одев на цтг и на ГАК и се изненадив позитивно во однос на некои гинеколози таму. Имаше префини. А сестрите се олош невиден. А кога бев на бокс дојде на смена една многу фина докторка и беше покрај мене цело време. А тоа што поминав јас лошо таму е друга приказна уште кога бев во предродилна сала. Сепак, иако има и фини доктори на клиника, не би одела таму за второ дете да се пораѓам.
На гак сум сретнала многу фини доктори ама сестрите и чистачките на прсти можеш да ги изброиш. Повеќето се арогантни.
Збориме од сопствено искуство. Не можам да генерализирам и да зборам за други. А ти ја сврте темата од него кон тоа дали би бил таков на државно, па дека не е само он во систина таков.