Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Еве јас ќе споделам поинакво искуство. На пораѓај во Систина ги замолив да ме породат сепак царски, ама и докторот и акушерките ме убедуваа да се породам природно и така и бидна :D и од други што ги познавам баш имале позитивно искуство во Систина, воопшто не форсирале царски, баш напротив. Ама секој со своето претпоставувам

На Fifi84, Madam S, Снегулк@23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Знам знам
    И јас се породив таму, читни поназад

На Freya123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.898
    Допаѓања:
    4.774
    па по правило ако нема некоја особена причина би требало да се породиш природно, мене ме водеше Корнелија и муабетот беше дека ако ме фатат болки ќе и се јавам одма за да дојде и да не е на смена, ама на крај мене не ме фаќаа болки докторката одлучи да ме породи со провокации на договорено, се породив во 39та недела природно, од нејзе и од целата услуга во Систина сум презадоволна. не верувам дека ќе се породиш по пат не се секирај не е така брзо :D

На LiquidLuna, eli25, LangeAlfa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    благодарам многуу:inlove: се надевам се ке е во најдобар ред и само се молам природно да се породам:D

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Дали разговараше со докторот за опција пораѓај со провокација баш би сакала да знам што ти кажа?

6. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Некој да ми сподели искуство дали Плоднос или Систина?
    Втора бременос ми е првата се породив Систина али за вторава сум во дилема малку прво ради подалеку што ми е, а второ не сум баш задолона од пристап за разлика од првиот пат (кај ист др идам)

7. FAnn

FAnn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    53
    Мене првото ЦТГ+Ехо ми то наплатија 3800мкд во 37ма недела, и после тоа еве не ми наплаќаат.

8. FAnn

FAnn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    53
    Јас сум во Систина моментално водам бременост и сум на крај.
    Си одбираш доктор кај кого сакаш, и на истиот му кажуваш дека сакаш да те пораѓа. Околу пораѓајот разговарате на крај на прегледите, зависно од позиција на бебе,состојба твоја и на бебето итн.. докторот кажува мислење.
    Не сум уште породена, ама ми кажаа дека кога ќе дојде моментот да се пораѓам и да не е докторот таму, му ѕвонат за да дојде веднаш.
    Ова е се што знам од моето досегашно искуство, се надевам нешто ќе ти помогне :)

На LangeAlfa, pilence23 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  9. FAnn

FAnn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    53
    Да Звездичка. Последниот пат кога бев (тоа беше во Понеделникот завчера) бебето то измерија со иста килажа како предходната недела 3700 ГР. Со објаснување дека е веќе спуштено во канал и неможе точно и убаво да се измери…
    Го прашав докторот што мисли за пораѓај пак, ми кажа дојди за два дена (денес), да те прегледам и вагинално како стојат работите и да ти кажам.
    а јас осеќам притисок и грчеви менструални секој ден, веројатно од самото спуштање на бебето, или пак се отварам незнам…
    Едвај чекам да видам што ќе ми каже денес.

На Звездичка30 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Мене ме породи Корнелија со првото, одлично искуство.
    Ќе те следи последните денови многу често на цтг и ќе ти каже како е поставено бебе. Во принцип они не инсистираат на царски, баш напротив. Ако е се во ред ќе те породува природно. Доаѓа на повик ако почне породувањето.
    По пораѓај буквално секој ден ќе доаѓа да те гледа како си, многу посветен доктор е. Смирена, прекрасна.

На Freckles., Teja26, Anomis11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. pilence23

pilence23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    И мене така ми рекоа, и јас сум таму уште од 4ти месец редовно, др. Ми рече да не се грижам за ништо мое е да дојдам кога ќе имам болки или водењакот кога ќе пукне, за другото они ќе се погрижат.

12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    А зошто те породија со провокации во 39 недела? Имаше индикација некоја? Пошо даваат секаде шанса до 40+6 за природно да тргне процесот.
    Освен Плодност знам за сигурно (братучетка ми таму раѓаше) дека чекаат најдоцна до 40+2 ако не добие болки одат со провокации. Така ѝ беше кажано неа,надмина ли 2 дена над термин и те пораѓаме, не чекаме. Таква им била политиката на болницата.

13. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Колку време пред закажан царски не смее да се внесува храна, течности? Пр. закажан царски во петок, не знам прецизно саат, прием е во четврток после 19:00. Во цела паника заборавив да прашам. Сигурно анестезиологот ми кажал, ама кога ми спомна дека мора со спинална анестезија, толку испаничив што ништо не дослушав.

14. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    109
    Мене ми кажаа дента на прием може што сакам да си јадам. Од 7 прием веќе нема јадење а течности до 12 часот а царски закажан нареден ден сабајле.

На Freckles. и Tess36 им се допаѓа ова.
  15. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Супер, јас мислев и цел ден од прием треба да си гладувам. Ти благодарам многу.

На Dreamer му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.898
    Допаѓања:
    4.774
    докторката така одлучи, искрено не навлагав многу, ми ја водеше цела бременост и безусловно и верував, ми рече дека постелката е зрела, плодовата вода намалена, идев секој ден на цтг и преглед, според тоа што она гледаше рече дека бебето веќе не качува и дека е време да се породам, ми кажа ако до тој и тој ден не те фатат болки, ќе си се спакуваш ќе си дојдеш во болница ќе те породам со провокации, така и беше

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. s-u-z-a-n-a

s-u-z-a-n-a Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Дали мора прием еден ден порано, какви подготовки прават и дали и таа нок спаѓа во тие 4 ноки што влегуваат во пакетот за царски?

18. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    И јас сум кај Др Корнелија исти случај постелката ми е позрела за неделите па ако не ме фатат болки и јас ќе сум со провокација,дали зеде епидурал и дали можеш ако не ти е тешко да ми објасниш како одеше процесот од прием до крај навистина би ми значело и ти благодарам однапред ,а и ме занима колку тешко се роди бебенцето со таа постелка дали сепак качи некое кило до крај??

19. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    109
    Не, таа ноќ не ја сметаат, значи вкупно 5 ноќи се за царски во Систина. Таа вечер те сместуваат, болничарка проверува дали си средена на интимата, мене ми правеа цтг 2-3 пати и сабајлето ставаат клизма за прочистување и си чекаш да те земат во сала.

На Freckles., Anaroz1 и s-u-z-a-n-a им се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.898
    Допаѓања:
    4.774
    ме примија накај 7h вечерта, ми дадоа клизма се, во 12 ноќта ме качија горе и ми ставија некоја вагиналетка за омекнување на грлото на матката, така спиев и уклучена на цтг ( читај не спиев ) сабајлето накај 7-8 дојде докторката и ми го пукна водењакот и ми пуштија провокации преку инфузија, одма ме фатија болки, си побарав епидурал ми ставија, мислам тука некако се успори цел процес, не осеќав ништо, се породив дури накај 2. бебето беше 3.570, докторката го мереше помало

На LiquidLuna и Звездичка30 им се допаѓа ова.