Treba site da reagirame za ova moze ke im tekne nesto da smenat ako nesakaat da gubat pacienti. Jas, iako mi e uste mnogu rano, ama vo plan sum tamu da odam, sega iskreno se mislam za Remedika. Ne e fer, i nie plakame ne samo cimerkata neli. Koga ke razmislis podobro e sto vo Cair i nema poseti..
Јас бев во петокот на бесплатен преглед во Санте, ти го даваат ако се мислиш да избереш пакет за пораѓање. И искрено бев ептен задоволна од прегледот. Докторка Милена го изврши и потелемен преглед не сум имала, скрининзите ми траеа пократко од ова. Плус многу добро зборуваше. Плус имам 2 познајнички породени во Санте и имаат позитивно искуство. Прашањето на форумов ми беше баш затоа што имав видено дека овде има мнооогу негативни коментари за Санте. Викендов седнав и се зачитав поубаво и од тоа што гледам најголем дел се жалат за скриените трошоци. Сега мислам дека го имаат поправено ова бидејќи 10 пати ми нагласија дека е без скриени трошоци и дека единствено се доплаќа за брисеви, за крв ако ти ставаат и за некоја антибиотска терапија доколку има потреба. Дека се останато ако има проблеми со мене или бебето, ако треба да се остане дополнително во болница, се тоа е вклучено во цената. Сега погледнав поубаво и си запишав какви се дополнителни трошоци имале луѓето и ќе прашам на лице место дали се сега вклучени во цената и колку може да чинат. На форумов имаше дополнително и еден куп негативни коментари за Санте но без никакво објаснување. Затоа сум збунета и ако може пишете какви негативни искуства сте имале/сте чуле? Фала многу!
Jas sum edna od retkıte ızgleda sto ımala prekrasno ıskustvo. Ako pak ragjam toa ke bıde samo kaj dr Elma po moznost ı akuserka Sılvana. Odlıcen tım. Skrısenı trosocı ne sum ımala osven epıduralot koj togas ne bese vklucen vo cena. Kaj ı dae ke ıdam pak so blıska rodınına ona tamu planıra da se poragja pa ke vıdam dalı sto ı kako se smenılo.. Jas tamu rodıv pred 2 god. So lesno kade ı da ızberes
Едно прашање дали ако избереш пакет спонтано породување а во меѓувреме испадне царски дали се превзема пакетот за царски или наплатуваат се посебно па излага како во Систина да си се породила?
Ne znam navıstına, mene carskı nıkoj ne mı spomna. No sıgurno samo kako za carskı bı naplatıle,nema logıka ı za dvete da naplatat
Не за двете туку да не е како во пакет туку како регулар се посебно. Зошто нели пакетите се поефтини. Како во Систина што е нели има пакет спонтано и царски и сега имаш уплатено за спонтано ама хитно завршуваш на царски па ти го наплаќаат пакетот за царски и ништо друго.
Јас сум систина моментално, ама сум во апартман поради второ рагање па немам таков проблем, ама и посети категорично не примам освен сопругот друг никој ни мајка ми, зашто мислам не е време сега ни место. Е баш денес дојде некој менаџер да праша фид бек од пациентите што би можело да се смени, па може ако реагираат сите би земале во обзир. Инаку знам дека деца не е дозволено, па пак пуштале по собите на посета.
Се согласувам, јас кога бев прв пат таму, мајката на цимерката седеше буквално 8 саати, не мрдаше жената седеа и само збореа, доаѓа време ручек женава без срам си каде од оброкот на ќерка и.. стварно без осет.
А во Ремедика како е во однос на посети? Има одредени саати? Јас планирав Систина, ама после ова што прочитав мислам дека дефинитивно ќе се откажам од таа идеја. Нема да ми е пријатно во најранливите денови од животот, да ми дремат во соба од цимерката баба, мајка, сестри, маж... Јас гола во спавача, со катетер, крвосана, со влошки и рани... а до мене да дремат луѓе без осет - НЕ Не разбирам како на тие цени прават вакви утки со приватноста. Ако некој сака муабети да разврзува во тие постпородилни моменти нека си земе апартман.
И мене ми се стемни од тоа што прочитав. Навистина мислев дека има некакви ограничувања. Веќе одам во Систина на прегледи, по напишаново почнав да размислувам за апартман… мене сега ме нервира додека седам во чекална што досѓаат со маж, свекор, свекрва, пола фамилија, уште да ми седат сите комплет над глава ќе полудам
Лани се породи другарка како што памтам беше 100 евра плус од ден, нека ме поправи некоја членка ако грешам
Би сакала да ве смирам малку Многу е важно и од личноста со која ќе бидете во соба. Моја другарка беше со толку захтевна личност во соба, што да ви кажам. Зборење на телефон цело време, без усул. Карање, дека она плаќа, па треба се да добие. До терање на сестра да ја фенира, затоа што фризерката не работела тој ден, а таа морала да биде фенирана. Другаркава вика, тие неколку дена куп родилки и бебиња, растрчани сите, ама битно цимерката доби фенирање од сестра. Иначе и мое искуство, во Систина бев со цимерка во соба, двете од Скопје. Кај мене доаѓаше само мм, зашто дете не беше пуштено. Еднаш дојде до пулт, зашто немаше каде да ја остави мм. И не дозволија да влезе во соба. Кај цимерката дојдоа и мм, и мајка и и татко и, ама се тоа културно на ниво беше. Собите се поголеми, и има не знам како да кажам како завеса, така да ако седат не значи дека може да ве гледаат, освен кога ќе поминат покрај вас. Во Чаир кога бев, цимерката се утепа од зборење на телефон, ама се утепа. Толку беше радосна што после подолго време имаше бебче, што мислам не престана на збори со луѓе. Јас со мигрена, мислев умирам Ама и тоа помина Муабетот ми е, одлучете да се пораѓате онаму каде што има доктор на кој му верувате. Сепак тоа е најбитно. Ако нема посети, може цимерката да вергла на телефон и тоа повеќе да ве нервира . Ви посакувам на сите најлесен пораѓај.
@juice_ искрено не можам да се согласам дека е исто да зборува некоја на телефон и фактот дека некој без осет прима луѓе на посета кои сепак се физички присутни и ем галамат, ем замараат, кашлаат и сл. Особено така ако цел ден има некој, да се мрднеш начисто. Сум лежела во Систина, не знам, не ми се видоа толку големи собите за да не ги приметувам дека се тука. Не зборам ич да нема посета, ама па 8 саати кој што сака да прави само пошто платил на ништо не личи. Треба да се молам на нечија култура, наместо болницата да постави ред за нешто толку нормално. Според мене ова е пропуст што мора да се смени, зошто сепак зборуваме за болница каде треба да има мир и хигиена. Од една страна замараат уште со ковид тестови наплаќаат, ама може сто души да ти се истурат во соба.