се сложувам, истото и мене ми се случи, лежиш на истиот спрат,се сеќавам кога дојде маж ми да ме земе во ходник ме чека он, а до него друг маж со балони си ги чека жената и бебето, памтам колку ми беше тешко ...
Дали некоја членка била на консултација во Систина и не и наплатиле? Кога се јавив ми кажаа дека 3500 е за консултација јас колку што знам порано не ја наплаќаа
Истото и јас го поминав.. Додека лежев и чекав да ме пуштат тие два саати слушав само плач на бебиња кои им ги носеа во собите и од тешка ситуација ми направија уште потешко. Без да сакам солзи ми течеа. Сакав да се пожалам за тоа, меѓутоа во тој момент најмалку до тоа ми беше. Воопшто не е во ред и треба да го променат тоа.
Многу зависи од доктор. На мене Бојаџиев многу пати не ми наплати и тоа преглед, додека другите сите наплатуваа макар преглед од 1 минута. Лани кај Нино не платив за консултација.
Па тоа ми е чудно ако не е преглед зошто да го наплаќаат или таа толку знаеше па си го истресе од ракав. Фала ти сепак
Јас баш вчера прашав тоа дека некои прегледи ми се наплаќаат некои не, одговорот беше дека тоа зависи од докторот дали ќе пише дали да се наплати или не.
Се зависи до докторот. Јас сум кај Петровска и многу пати не ми наплатиле доколку не пише електронски извештај, исто и за децата кога сум ги носела на педијатар од 3 прегледи пример 1 ќе наплатат,другите не, или закажувам за едно а ги прегледува и двете и плаќам само една сума за еден преглед.. И самата докторка ми има кажано,не закажувај телефонски туку тој и тој ден дојди во толку,и не плаќам.
Сепак тоа е договор помеѓу докторот и пациентите. И јас така сум одела ама мислев дека така и работат консучтација не се наплаќа. Ама добро сепак фала ви на сите
И мене истото ми се случи, чекав во соба да ми истече инфузија за да ме земат во сала за киретажа и слушав плач од бебиња, ми се умираше. После киретажата исто. Толку се вознемирив што сама побарав да ми дадат нешто за смирување. На крај маж ми го пуштија во соба да ме смири, да ме теши. Сама бев во соба инаку,, ама џабе кога одма тука беа родилките. Вториот пат исто, иста траума. Мора да си го средат тој момент
Не знам дали ти е пишано ама еве да пишам јас. Нема потреба да кажуваш ќе видат они дека втор пат се пораѓаш и ќе си бидеш сама во соба. Царски од август 2022 е 137.000. Може сега да смениле не знам. Јас платив 141.000 зошто прават ковидт тест и за бебињата мораше крвна слика.
138.000 е најнова цена за царски, плус 900 денари за ковид тест и плус за лабораториски анализи за бебињата не се сеќавам колку беше, мислам комплет плативме 142.000, со близнаци.
@Tess36 @doll.a а природен имате информација колку е? Крвна слика за бебињата нели спаѓа во пакетите?
Мислам дека за мајката спаѓа крвна слика за бебето не. Природен 108.000 и плус додај 1900 ковид и крвна анализа значи некои 110.000 вкупно.