Фала ти. А дали прегледите пред пораѓај ги наплаќаат? Јас одам општо на прегледи таму, следен ми е околу 20ти, тогаш ќе бидам 36+
Веќе одговорила @doll.a, 108.000 е природно, анализите за мајката се вклучени во тој пакет, освен ковид тест кој се доплаќа 900ден. Вклучени се и три педијатриски прегледи во првиот месец за бебињата, и ортопед не гледаше, а анализите за бебињата се доплаќаа на испис, ние за тоа имавме две фактури со некаков попуст од 60% пресметани испаѓаа 1600 и 1700 ден.
Од 36та штом почнеш со цтг не се наплаќа, ни тоа ни преглед. Мене не ми наплаќаа ништо уште од 33, 34та, дека со близнаци и се знаеше дека порано ќе се породам, а ме викаа често на прегледи.
Не се плаќа ако те воделе цела бременост. Инаку викаат дека се, па првиот го наплаќаат редовно па и 39та да е и наредните после не ги наплаќаат. На телефон и во наплата се како од Марс паднати. Викаат не се наплаќа после 36та, па ме убедува дека 36+6 не било полна 36та, туку 35та. Кај што може да лапнат, ќе лапнат. Исто и за услугите од пакетот, пр пренатални масажи терапевтот рече може да се користат до ден пред пораѓај, епа после не можело само до 36та масирале. Само измислуваат нешто.
Да не има некој што ги користел бесплатните јога часови во Систина Секако на парите што ги оставаме таму, далеку од бесплатни
зависи и од докторот дали ќе пише за наплата или не. иначе ја и пред 36та не сум плаќала некои контроли. прокрварев во 8-9та одма отидов на преглед, тој ми го наплатија после тоа идев неколку пати на контрола да ме следат не ми наплатија
@Tess36 Дека си со близнаци, во која недела се породи? Дали беше до целосна анестезија или од пола надоле?
Одма штом влегов во 36та, закажан царски. Веќе им беше намалена плодовата вода и последната недела не качуваа килажа, примив само инекции за зреење и ме породија. Инаку со спинална анестезија, јас сакав целосна затоа што имам повеќе проблеми и дијагнози на рбетот ама ми кажаа дека целосната си носи ризици за бебињата (дека 2 малку подолго трае операцијата и колку подолго толку полошо за нив), па се согласив за спинална и не се каам, супер поминав, одма ги видов, осеќав што прават докторите, како го буткаа второто што беше напикано горе, ама немаше болка. Единствена последица ми беа покачени ддимери и отоци на стапалата, се уште не ми се повлечени, ама не е правило дека кај сите е така.
Фала ти многу што сподели, да ти се живи и здрави бебенцата. Може само да кажеш уште кој доктор те породи и дали тој/таа ти ја водеше бременоста?
Фала ти, да се враќа се најубаво. Петровска ме водеше од 14та недела и она ме породи, иако е многу гужва кан неа, јас сум презадоволна, голем стручњак е, сосема коректен однос лекар кон пациент, дојде пред операција, а доаѓаше и после да ме провери и мене и резот.
Каков е прегледот 40 дена по царски и дали ви го наплаќале во Систина? Претпоставувам дека се плаќа како редовен ехо преглед или?
Систина на договорен царски, примаат една вечер претходно, ја сметаат таа ноќ? Колку дена вкупно се седи?