не ја бројат, ја се породив природно на закажано, ме примија исто ден предходно не ми ја е броеја таа ноќ
Моја блиска се пораѓаше пред скоро месец со царски, и беше закажан за во петок ја примија четвртокот вечерта околу 7 мислам, а ја пуштија во вторник.
После 18:00 часот не ја бројат таа вечер. Јас бев на подготовка ден претходно, и тогаш докторот ме праша дали сакам да останам или да дојдам сабајлето. Јас секако сакав да си дојдам сабајле. Договорен царски беше.
Јас морам да се вмешам ама ова е повеќе до самите луѓе не до болницата. Знаете ли колку пати имаат дојдено од Косово по 10-15 души наеднаш за само една новоротка? И кога обезбедувањето ќе ги опомене дека смее само по двајца, и дека мора да си направат договор кој и како они се закануваат и расправаат дека они платиле нема што да им забранува некој? Па кога ги пуштаат да си одат доаѓаат цела фамилија, значи не само сопруг и дечиња туку и снаите братучедите вујковците, мислиш свадба се случува. Еве јас сум сведок дека до сега имало неколку расправии и закани од нивна страна према вработените зошто им е речено дека е ограничено колку смеат. Така да едноставно таква среќа имала, да и се погоди таква цимерка со роднини без осет.
Тука повторно е виновен менаџментот на болницата, кој е должен да го организира редот. Сите плаќаме, не може да се остави на случајност - среќа или не да ти се погоди цивилизарана цимерка. И зошто воопшто Ковид тестови, глумење лудило, кога пола Косово ќе ми се напика во соба..
Ред треба да си направат од болницата, без разлика од каде се посетителите и кој им е пациент. Како дозволуваат така шерифски да се однесува некој во болницата? За што служи тогаш обезбедувањето ако не е за да се справи со луѓе и во вакви ситуации?
Па обезбедувањето нема право никого физички да дистанцира Значи може да го опомене и предупреди но не и да земе и да го изнесе од болницата. За вакви случаи треба да си реагираат пациентите преку права на пациенти да си пишат поплака и веднаш ќе се реагира а не да останува само на форуми.
За вакви работи исклучиво менаџментот на болницата си е крив. Ни обезбедување, ни сестра, ни доктор може да те спаси ако таму негде пишува "Дозволени посети од 10-20 часот" без никакво дообјаснување и правила да не се злоупотреби тоа. Нека си направат правилник како ќе се изведуваат посетите за да нема сељачаната аргумент во стилот - сум платил, ми следува. Затоа што за жал во моментов така испаѓа, дека се во право пошто никаде не е назначено ограничување.
Здраво Ве молам да споделите искуство од кој доктор сте задоволни за водење на бременост во Систина или Шанте плус. Истотака кој доктор би го препорачале за пораѓање во овие две болници. Ви благодарам
Јас сум презадоволна од доктор Бојаџиев од Систина. Достапен вело време за прашања, смирен и убаво објаснува. За Санте нека пише некоја друга членка
Систина Др Палчевски, Гордана Петровска, Бобан, скоро сите се океј само не Кацарска(ова е мое мислење)
Тие што се имате скоро породено во Систина, дали ви наплаќале цтг? До сега само на скрининг сум одела во систина, но на информации минрекоа дека ако цела бременост ја водиш кај нас, бесплатни се
Јас цела бременост ја водев, и не ми наплатија цтг. Ама, моја другарка само на цтг и пораѓај отиде и не и наплатија и на неа. Еве може некоја членка да пише од свое лично искуство.
И да не си ја водела бременоста таму доволно е да се пораѓаш таму цтг ке ти бидат вклучени во пакетот односно бесплатни .