На исти кат се кога влегуваш од вратата лево од пултот за киретажа а десно се апартмани и соби. А од левата страна има за седење и да чекаш да те викнат додека бебињата ги носат во крајноте соби скоро пред излез што се. А и реално сите сме различни некои сакаат друштво, да зборат, некои сакаат да се сами, лошото е акои спојат овие два типа на луѓе во една соба
Да има и таму соби ама повеќе се фокусираат на другава страна да ги ставаат. Баш на таа страна кај што си била ти на крајот е за киретажа.
Да да, сите сме различни. Јас тогаш никако не сакав цимерка. И среќа што ме ставија во апартман. Овој пат имав цимерка два дена, два дена бев сама. Тие два дена кога бев сама, и кога го земаа бебе, не знаев што со себе. Ми годеше претходно муабетот со цимерката. А ни кај неа ни кај мене, не претеруваа со посети, така да топ бевме
Zdravo devojki Onie koi se poragale vo sistina kolku cesto odele na pregledi od 36ta pa nataka? Zakazav 36+ da odam na preged, togas se pravi prvo ctg? Aj nekoja da me upati sto znae, me interesira. Fala vi
Мајки да прашам конкретно за Димчев. Ако се договориш со него доаѓа ли на пораѓај? Ако породувањето е природно доколку тој не е на смена доаѓа ли?
Зависи од докторот, мене ми закажуваше на 10 дена, а исто почнав негде крај на 36 недела. Сега сум веќе со надминат термин и одам на два дена.
I jas sum kaj nego, rece za Veligden ne e tuka.. Zamena mu bese Bojadziev. Ajde samo so lesno da e, moze bebe kje go ceka
On e poveke za pregledi i skrininzi, neznam kolku bi se nafatil da poragja... No sepak idi zbori so nego...
Димчев инаку е одличен и за природен и за царски. Само најпопуларен е за скрининзиве. И сам си кажува дека има помалку време за постоперативна грижа, во смисла да доаѓа цело време да те проверува после пораѓај, ако тоа му значи на некој. Другарка е презадоволна од него како помина ама не знам дали доаѓаше специјално или така се погодија.
И јас сум презадоволна и за интервенции пред бременост и за сега во бременост со цел пристап и како ме води. Баш ќе ми е криво ако не го начекам, ама ќе видиме се бива.
Па зависи , докторот ќе види цтг ќе те прегледа и ќе ти закаже , мене од прилика на 10 дена ми закажуваа
дали плаќаше нешто до сега зборам за веќе во 9ти месец со се цтгата јас бев прошла недела 36 + прво цтг и преглед и го наплатија прегледот а мислев дека не се наплаќа