Сите други доаѓаат на повик, а искрено од сите во Систина и јас не би го избрала Димчев баш зошто е презафатен.. Иако кај него одев и сега одам на скрининзи. @kjofti4 корнелија е надвор од МКД на одмор, затоа ти дала број од замена. Да е тука, доаѓа во секое време.
I jas se plasam od poragjajot od prethodnoto iskustvo vo Cair, zatoa sega odam vo Sistina, ni pod razno ne stapnuvam vo Cair ili pak Gak. Jas ne bi go izbrala Dimcev za poragjaj od pricina sto bi izbrala doktor koj sekojdnevno poragja kako na primer Palcevski ili neznam nekoj drug. Dimcev go izbrav za skrininzi, pregledi zosto on toa sekojdnevno go pravi, ne deka nema iskustvo so poragjai taman rabota ama postrucen e za skrininzi. Sekoj doktor si ima pole vo koe e najdobar, ne znaci deka ako e izvikan za skrininzi deka e i za poragjaj na primer. Jas taka mislam i iako mi e uste rano zdravje Boze koga ke dojde vreme bi odela ili kaj Palcevski ili kaj Ivanovski za carski, mozebi do togas ke smenam mislenje neznam ama sigurno bi odbrala doktor sto toa mu e rutina.
Здраво ,ќе може некоја што скоро се пораѓала во Ремедика на договорен царски да сподели како одат работите....цтг,прием цена.... @0ли како што разбрав ти пак си со намера за таму на договорено ќе одиш?
Да, пак сум таму со договорен царски. За две недели ќе почнеме со припреми: брис за стрептокока, инфективен, ќе носам крвна слика и урина, картонче со крвна група треба, ќе почнеме и со цтг. Мислам дека ми кажаа 7000 се плаќа и во тоа спаѓа сè до породувањето, само мислам дека брисевите не спаѓаат. Потсети ме за две недели подетално да пишам ако сакаш.
Фала ти,важии ќе те потсетам јас кај матичен ќе правам брисеви,па здравје да влезам во 9ти па да видам како е редот,пошто моиве доктори доаѓаат само за пораѓај а не се дел од болницата...а цената за царски имаш инфо која е?
СИСТИНА ТАЗЕ ПОРОДЕНИ никоја не ми одговори што има во торбицата и што носевте со вас што ми треба ???
И јас почнувам првата недела од мај Не се, поскапено е, ми спомнаа околу 7000, но не препрашав колку точно. И тие не влегуваат сега во вкупната цена за породување како што беше пред 3 години, не се одбиваат од сумата.
За која торбица прашуваш, таа што ја даваат? Искрено не се сеќавам што имаше во неа, пред четири месеци сум породена. Имаше знам ќебенце, перниче, и може уште нешто, не ми текнува. Торбицата е добра. Баш на контроли имаше мајки што ја носеа. Јас имам нова со количката па уште не сум ја ставила во функција Иначе даваат и капки за грчеби, ланолин крема, и не знам друго. Сега сфаќам колку не памтам Јас си носев работи за лична хигиена, иско таму се има. Полнач, лабело, дезадоранс, влажни… такви работи. И облека за бебе и мене. Ако нешто пропуштам, друг нека дополни
За мене полнач за телефон,чешел и козметика носев. Во торбицата од нив имав: Перниче и тенко ќебенце/чаршавче, Бекутан пелени 2ка мало пакување, Бекутан козметика-витаминска крема,крема со цинк,пенливо за бањање, крема со рибино масли, влажни марамици, Уриаж крем за бањање, Биогаја капки, Д3+К1 капсули.
Ау многу го збогатиле од пред три месеци . Тогаш само перниче, ќебенце, биогаја, мислам камистад беше маст за жлебинки и мало бекутан ранче со пенливо, масло и крема за пеленска регија и ваучери за попуст за филипс авент и медела пумпи
Мила јас почнав со подготовка пред една недела, платив 7000 денари.Во тоа влегуваат инфективен скрининг, цтг и ехо прегледи до породување.Царски е околу 130000 и нешто (не можам да се сетам точно колку), ако се пораѓаш кај било кој доктор, а ако си кај Петаноски, 7-8000 денари плус.
Кај нас исто пред 3 месеци немаше биогаја, ниту масло и крема за пеленска регија. Да знаев ќе си се пожалев. Немавме ни сертификат со прва фотографија а на флаерот пишуваше дека даваат.
138 e царски во Ремедика последно што прашав. Природно 103. Можно е цената да зависи и од доктор. 7000 е подготовка - цтг, инфективен скрининг.