Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.983
    Допаѓања:
    10.234
    Ќерка му е. Ептен добар впечаток ми остави, на последните прегледи во девети месец она ми ги правеше под надзор на Златко, на операцијата асистираше и ептен беше супер.
    Постоперативно да не зборам, два пати на ден доаѓаше да ме види, муабет, смирена, кратка и јасна.

На Снегулк@23, Freckles. и eli25 им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Ок е да, но само не ми се допадна што Златко не ја претстави кога бев на преглед. Не знаев која е и што е, и бап ми зема брис за стрептокока.

3. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.983
    Допаѓања:
    10.234
    Е да не е во ред што не ти ја претставил, сепак треба да знаеш кој е тој што ти чепка во интима.
    Мене ми ја претстави, ми нагласи баш дека му е ќерка.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    88.373
    Општ лекар е Ева Палчевска,плаќате приватно да не ве прегледува специјалист.:o
    Не е во ред од Систина ова.
    Девојчето пред 2 години завршило,ќерка му била,па да прегледува,ко во државно:mm:

На Снегулк@23, Freckles., Aschenputtel и 3 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.940
    Допаѓања:
    123.516
    Пред 2 години општа или специјализација?
    Мене ми доаѓаше на визита , по неколлу пати, ама не би дозволила да ме прегледува специјализант ако е. Ако е така на клиника ќе одам, баш ради тоа плаќам приватно. Или ако седи она во ординација исто, би замолила да излезе.

На Снегулк@23, KuklickaSk, Black girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.983
    Допаѓања:
    10.234
    Сите прегледи и се под надзор на специјалист. Јас се согласив да ме гледа, и они треба некако да научат практично, нели.

Не се осетив ама баш ич дека не сум прегледана како што треба.

Ја пофалив како млад надежен кадар, толку.

На elenaa0805, Снегулк@23, Srcka28 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    88.373
    Општ лекар е,дипломирана 2020.
    2021 во ковид центарот во Систина прво работеше.
    Јас колку што знам сеуште не е на специјализација.
    А и на самиот сајт на Систина не стои дека е специјализант.
    Што бара во Систина на прегледи,не знам.
    Ама стварно не е во ред.

На Снегулк@23 и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Не е во ред тоа. Не сакав општ лекар да ми зема брисеви. Плус 3.500 плаќав преглед. Ама работата ќерка му е и се е можно. Пропуст голем за Систина.

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Ама Ева не е ни специјализант.

10. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.135
    Јас имав ситуација после ставен серклаж симната во соба со преголеми контракции и болки, мојот доктор беше на друга операција и не беше во можност да дојде, барав доктор од сестрите ми рекоа да си чекам. После неколку обиди да најдам доктор дојде она и ме спаси да не се породам , и сум и многу благодарна. Во тој момент не прашував која е, приватна болница со толку прочуени доктори немаше никој

На Снегулк@23 и Giovanna им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    А замисли ме прегледуваше колку прсти сум отворена на пораѓај. Не знам која е поентата, не е ни специјализант, а врши такви прегледи. :sweat: Демек татко и ја гура. Сешто.

12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.983
    Допаѓања:
    10.234
    Тоа искрено не знам дефинитивно да го потврдам, ама претпоставувам дека сепак е. Еве сега отворив и стварно и пишува општ лекар, ама тоа не значи дека не е на специјализација.
    Има уште една како неа, другарка моја што оди кај Димчев ја начека таа специјализантка кај него.
    Ева и официјално ја пишаа како персонал што бил присутен кај мене на царскиот, баш ги слушав во сала кога зборуваа.

Други детали не знам, ете мене не ми пречи што била тука. Ниедна клучна одлука или активност не и била препуштена така. Еве Бојаџиев доаѓаше и на визита како што е ред, она плус посебно доаѓаше само да ме ѕирне како сум на пример. Не дека изостануваше вниманието на сениорите, ова беше дополнително.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не се специјализантки баш со братучетка ми зборев, две има од таа генерација што работат во одделот на гинекологија во Систина, Ева и една друга, дипломирани 2020-2021 општа медицина. Во меѓувреме од тогаш до сега немало конкурс за специјализација така да не е можно специјализантки да се, туку се општи доктори. Не знам зошто ви е чудно, доктор кога ќе се вработи на некој оддел како општ доктор кога ќе заврши факултет, асистира и прегледува под надзор на главниот доктор и е присутен во амбуланти, зема анамнези, па и крв, брисеви, додека чека специјализација, а и додека е на специјализација е исто. Инаку како ќе се научат? Без разлика приватно-државно. За Ева и за другите млади што се вработани Систина конкретно знам дека биле многу јаки студенти. Нема врска што татко ѝ на Ева е доктор таму. Ева првенец на генерација била, со највисок просек.

На Снегулк@23, doll.a, Freckles. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.367
    Се учи на универзитетска клиника, не во Систина.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.940
    Допаѓања:
    123.516
    Ццц , тогаш ова не личи на ништо.

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Точно е ова, но од друга гледна точка во систина можат 10 дасе породат и може да се обрне внимание на специјализантот итн додека на клиника остаен е па како те сошие те сошие јбг. Во државните не им е гајле каков е исходот станале доктори и ако на нив им е ќејф ќе оди и ќе го види специјализантот ако не нема додека на приватно не се толку лабави.

Повеќето школи така прават од средно поготово има праксаво школо но има пракса и во приватни каде што можеш да одиш без да плаќаш.

На Снегулк@23 и Bebence29 им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.940
    Допаѓања:
    123.516
    Сега ме замисли кај мене на царски имаше уште една , Митко и објаснуваше цело време а изгледа и она оперираше леле ако била оваа а општ доктор е:worried:
    Не пишува на извештајот ама знам дека влезе подоцна уште една докторка , ме праша само кај ми бил првиот царски, ама воопшто не ми беше битно која е.
    Да го прашам Митко сега , нема ни да се сеќава (facepalm)

18. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    392
    Jas vikendov bev vo Cair imav nekoi menstrualni bolki pa rekov aj. I imase samo edno da ne recam dete mlado, demek doktror mada sigurna sum deka e specijalizant. Me pregleda se, vika postelka na zaden zid :o a ustvari na preden mi e spored i maticnata i Dimcev :^) si prekutev. Posle mi vika ajde vaginalno da te pregledam :rofl: nema sansi mu vikam :whew: ke potpises togas vika, nema problem vikam |( ama ok izleze na kraj vaka i krvna slika mi napravi i urina i se. Vo izvestajot imase pecat od doktorka, a nit doktorka vidov nit pa imase drug tamu osven nego i sestrite na salter. Zborot mi e deka specijalizant go stavile sam na dezurstvo, ova sto zborite vie bar pod nadzor bila vo Sistina. Inaku i jas dva pati nacekav edna mlada kaj Drakulevski i kaj Dimcev ama samo si sedese na strana i posmatrase sto smetam deka e sosem ok kako inaku ke nauci. Pa za 20 godini ke treba li nekoj da ne pregleduva neli. E sega sam da pregleduva ili poragja specijalizant bez nadzor od doktor ne mi e vo red.

На Freckles., LangeAlfa, Giovanna и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.135
    Мене ме пораѓаше Митко и имаше една млада што му асистираше

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.367
    Све тоа може да е така, иако не е дека на клиника специјализантите појма немаат или се оставени скроз сами. Пред некоја година бев на пластика да ме оперира професорка, дојде специјализант ме оперираше под нејзин надзор. Не кажав ништо, зошто сум отишла во клиника во која се учат нови доктори...

Но, тука збориме за приватна болница во која се даваат куп пари. Не е место за учење па колку сака нека има надзор. И колку сака нека била најдобар студент, не и се спори тоа. Но факт е дека да не е ќерка на Палчевски, нема да биде таму.

На Freckles., eli25 и Sparky.99 им се допаѓа ова.