Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Па и реално Систина е хаос сега. Многу има сменето од пред шест години и сега. Пред шест години бев позадоволна.

2. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.982
    Допаѓања:
    10.232
    Да да јасно, ама не сите лекари идат па некој и се лути. Сакам да кажам не му е обврска, туку принцип личен на работа дали ќе дојде вон работно време или не. Затоа си се договараш во старт ако ти е важно тоа, барем да си одбереш доктор со таква пракса.
    Ама ете може да ти се погоди и како мене, баш на терминот да е на одмор и тогаш немаш што многу да направиш. Уште тројца различни доктори ме гледаа на цтг и на ехо во таа недела откако надминав термин, на крај кај Бојаџиев испадна да завршам. Прв пат во живот го видов човекот, ама ете ни за момент немав сомнеж за исходот како ќе биде.

За твојот случај сме согласни. Стварно не е во ред пред се што не ти ја претставил. Во таков случај барем ќе си била на чисто дали ќе дозволиш преглед или не.

Јас лично не знам дали би дала брис да ми земат затоа што ептен сум осетлива, ретко кај кој не ме боли. Ама за други прегледи под надзор стварно немам проблем.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Ако забележа погоре напишав дека не се сложувам дека треба да се без надзор специјализантите.
    За претставувањето, на патолошка кога ме примија докторката на визита ми се претстави и ми ги претстави и специјализантите што беа со неа, ми кажа и дека тие се дежурниот тим и ако дојде до ситуација да треба да се породам таа вечер ќе ги гледам нив.
    На оддел горе ми се претстави докторката првиот ден и цела недела беа истиот тим за визита. Сестрите не се претставуваа.
    Кажав дека го немам видено преку ден хаосот и затоа не знам како е во 36ка, јас имам отидено на договорено таму.

Обично прегледи закажував кај докторката што ме породи, а кога ме прегледуваа за патолошка секогаш кога ќе стигнев и кога ја оставав книшката прашував кој доктор е во амбуланта. Пак ќе кажам, не оправдувам специјализант да е сам без доктор ама и на прегледи и на комисија секогаш специјализантите пишувале извештаи и не прегледувале и пак ќе ви нагласам дека тоа е мое искуство.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    487
    Apsolutno se soglasuvam so ova, i treba da e pravilo ama kaj nas nazalost ne e.
    Spored mene kvalitetot proizveduva kvalitet, sekako zavisi i od ucenikot ama ucitelot e i tek kako biten

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    392
    Mi treba preporaka za dkktor vo Sistina koj ke mi vodi bremenost do kraj i ke me porodi carski. Se mislam megju Palcevski i Mitko Ivanovski? Ili nekoj drug? Do sega sum.bila kaj Drakulevski, Dimcev no za poragjaj ne bi sakala kaj niv, Dimcev za pregledi da. Jordanco ne mi ostavi vpecatok ic totalno nezainteresiran, Bojadziev isto nekako, Palcevski sum bila ednas porano pred da sum bremena pa nemam nekoe mislenje... Ve molam kazete go vaseto iskustvo na misla sum tamu da prodolzam so pregledi i onaka tamu ke se poragjam zdravje Boze. I kako e so pregledi vo smisla zakazuvanje sleden pregled, na kolku vreme, moze li porano od toa da otides, doktorot dali e dostapen na tel i sl.? Ova momentalno mi e prednost sega kaj sto sum pisav i vo trudnicki bas. No me interesira za Sistina striktno

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.262
    Допаѓања:
    18.376
    Др. Гордана Петровска.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.135
    Јас бев кај Ивановски и сум презадоволна, преглед си закажував веднаш по тековниот. Топла препорака

На Carpe Diem New, eli25 и rikimiki им се допаѓа ова.
  8. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    392
    Na kolku vreme pregledite se, na 4 nedeli li? Dali e dostapen i na tel da mu se javis ili pises za nesto ako ima i slicno?

Последна измена: 27 април 2023
  9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.367
    Kornelija Trajkova

На LangeAlfa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.135
    Па претежно на 4 но може и по потреба, достапен беше на тел, јас имав ризична бременост додека лежев таму доаѓаше да ме види и на празник во цивилка :) а дента кога се породив остана по работно време

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    392
    Jas sum bas hipohondrik i sekako za se nesto bi mu dosagjala... On li te porodi? Jas sum za carski zosto so prvoto sum carski, i imav tezok i rizicem poragjaj zatoa sega sakam na sigurno da odam.

12. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.845
    И јас исто вака се двоумев, прво породување кај друг доктпр бев, втор го одбрав палчевски, препрезадоволна сум, пиши ми порака ако те интересира нешто плус

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.939
    Допаѓања:
    123.516
    И јас би ти го препорачала него, премногу е посветен. На вибер веднаш одговара, во посети доаѓа од дома.

едит : на Ивановски мислев

На Carpe Diem New, rikimiki и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  14. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    392
    Toa mi e vazno zosto jas i onaka sum malku preplasena za se prasuvam nesto i se nesto mi e.... Me interesira za carski dali e dobar? Dali on poragja ili ko sto citam pogore na specijalizanti ostava? Zosto prviot carski mi bese rizicen i so komplikacii posle toa ne bi rizikuvala pak zatoa i vo Sistina ke odam za poragjaj....

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.939
    Допаѓања:
    123.516
    Да пораѓа, доаѓа и од дома.
    И мене ми беше втор царски, подобро поминав од 1-от

На Freckles. и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  16. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    943
    Јас сум задоволна од Бојаџиев.
    Тој ми ја водеше цела бременост и ми се допаѓа што е достапен.
    Имав и лоша ситуација, надвор од Мк, и тој надвор од Мк, ама ми одговори, ме советуваше. После ми пиша да ме праше како сум…
    И Палчевски е добар, сум била кај него неколку пати во првата бременост. Димчев е супер исто за прегледи ама е и презафатен со скрининзи.
    Петровска не би ја коментирала, има задоволни од неа, јас лично не сум.

17. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.237
    Допаѓања:
    3.124
    Петровска е многу стручна, но ептен препотентна.

18. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    943
    Верувам дека е стручна. Ама искрено односот ич не ми се допадна кога завршив кај неа. А во тој момент бев ептен ранлива, и нејзините коментари не беа на место.
    Затоа кажав, многу луѓе се задоволни од неа, ама јас би ја прескокнала.

На Freckles. и rikimiki им се допаѓа ова.
  19. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    943
    Сега гледам дека имаш прашања, не сум дочитала..
    Конкретно за Бојаџиев… одговара на вибер, пораки. Достапен е. Ти кажува кога да одиш. Знае сам да пише или се јави ако има потреба.
    На прегледи супер, смирен. За ваков паничар ко мене, одличен хаха. Ако имаш некое друго прашање, кажи.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    392
    Isto