Jas dva pati sum bila kaj nego i sto znam... I toa za dvete bremenosti za istoto..ne mi ostavi vpecatok nekoj kolku da me pomine. E sega moze e.drug odnos koga ke znae deka kaj nego sakas da odis celo vreme neznam...
Zvonam da zakazam kaj Ivanovski, mi vikaat drug broj bilo za kaj nego.. se zbuniv. Sto e razlikata neli site se isti doktorive ili deka on e za invitropa moze drug oddel?
Исто и јас вакво лошо искуство имам со неа, а премногу шанси и' дадов, речиси до крај одев кај неа на контроли.
Може да напишеш за неубавото искуство со Петровска? И во првата бременост по сплет на околности завршив кај неа од 22 недела ,и сега во оваа бременост, вчера бев на втор преглед и го имам истиот впечаток како првиот пат.
Moze li broj? Zvonev na obicniot za zakazuvanje sto e me prepratija na drug. Zvonam tamu nikoj ne se javuva.. Inaku cenata za pregled kaj nego e ista taka kako i obicno? 3850 ili taka nesto bese?
Верувам секој има разни очекувања, не знам. Јас пак на дежурен завршив кај Ивановски, и толку ме преплаши човекот, не знаев кај се наоѓам… уште не ме имаше прегледано ми вика може постелката се одделува, може ова, она, ја шлог. После вика ок е се, и почна да ме кара што сум патувала кој ми дозволил… ради историјата… историјата врска немаше со патување… после два дена кај Димчев, му кажувам, ми вика ама твојата историја нема врска со патување. Затоа вика и јас и Бојаџиев ти рековме можеш да патуваш. Затоа и за Петровска не коментирам многу, зашто за мене еден доктор ок, за тебе не. Сепак различни луѓе, различни очекувања. Јас барам смирен и посветен доктор. Достапен, и да не ме паничи зашто мојата паника ми е доволна
Уффф како да кажам. Требаше абортус во подоцнежна бременост, и кај неа испадна. Значи во таков хорор момент, ај што коментираше… па уште ја несвесно мрднав, а таа коментар со викање ‘што мрдаш ете сега се мрдна бебето, сега не може срцето да му го погодиме’. Ќе кажам доктор… ама потоа ќе кажам, жена, па може и мајка… емпатија нула. Бојаџиев молчеше. Тогаш прв пат бев кај него. И он беше толку внимателен со зборови и толку ми помогна, што не можев да претпоставам дека маж може. Затоа и продолжив кај него. После тоа никад не ми се падна Петровска. Па дури ни на визита последната бременост
Ме породи природно но бевме спремни и за царски ( два пати, ама не се дадовме) ако нешто тргне на лошо. Пораѓајот не го осетив, човекот е многу позитивен со муабет и смеа се породив. Инаку многу сум му благодарна ми стави серклаж во 29 недела што не прави секој тогаш бев отворена 2 сантима и водењакот ми беше надвор. Со негова помош избуткавме до средина на 32 недела мали беше во инкубатор Без кислород само 8 дена. Сестрите ми правеа цтг на секој саат и му праќаа, ми рекоа дека се јавувал цело време да праша како сум и ако треба да дојде.
Neznam i toa sto vikas sekoj razlicno. Dobiv mnogu preporaki za Ivanovski, sigurno da bil nekoj nezadovolen nemalo da preporaca neznam se odluciv ke odam kaj nego na pregled pa ke vidam kakov ke bide ako mi e ok ostanuvam kaj nego. Inaku da ne si se zbunila so Jordanco Ivanov? I toj e vo Sistina i mnogu cesto e dezuren, deka spomna na dezurstvo, jas nikogas Ivanovski ne sum go nacekala dezuren sekogas Ivanov mi se pagja za vikendi na dezurstvo
Јас ја водам кај Петровска бременоста. Односот и е ок, дури е и фина што не беше случај претходно Но не ми се допаѓа што се убиваме од чекање, секогаш мин 20 мин и прегледите траат прекратко, факт е дека е презафатена, колку го чекавме скринингот и не траеше ни 10 мин.. Цело време додека сме внатре имам чувство како да сака да се ослободи од нас. Секој преглед си викам ај уште една шанса ама некако ми е смачено. Освен Панчевски немам искуство со др. Доктори, ве молам за препорака за некој опуштен и достапен доктор
Жал ми е за твоето искуство. Ме зачуде искрено. Јас и во двете бремености одам кај неа со проблем многу убаво ме прими. Особено првиот пат кога бев испотресена и од памет извадена,прво ме смири па после ме прегледа и кажа солуции.
Ана Данева Маркова, она е на ГАК ама сега работи и во Промедика. Смирена, стручна и пред сè човечна, злато од човек.
И кај мене беше така првиот преглед. Мислам дека жената е едноставно преангажирана и нема време да се посвети толку колку што јас би сакала. Не ми се допаѓа што не ми е достапна телефонски, Макар и да било преку сестрата, иако на маил ми врати релативно брзо. Опуштена е и тоа е одлично ама едноставно нема време да не сослуша и да ми се посвети доволно
Aha, a nema vrska toa sto se za invitro moze i prirodna bremenost da sledat taka, vo odnos na strucnost i slicno?