Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Имам пишувано, јас имам искуство со неа. За првото ми водеше бременост и ме породи, а сега и вторава ми ја води и ќе ме породи.

2. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Samo sto pi pisav vo poraka i gledam notifikacija od tebe :D

3. anggell

anggell Форумски идол

Петровска, не би стапнала никогаш кај неа!

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Читам по темите, многу ја форсираат, а најмногу искуства има дека е презафатена и арогантна. Па има и други доктори таму, јас ич не сакам извикани.

Freckles., rikimiki and anggell like this.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Јас неколку доктори поминав во Систина, следна бременост дефинитивно кај Бобан Систина. Иако изгледа на прв поглед строг, многу е посветен, и не те пушта да си одиш додека не види се што треба.
    Петровска, едно големо фуујј, никаква емпатија ни што е жена, со оглед на ситуацијата во која се наогав, катастрофа, дрско понашање, за 2 мин само да ме откачи, нервозно одговара. Уште имам за неа да кажам ама одма си враќам филмот и се нервирам. Големо дно од жена за мене!

Freckles. and Sparky.99 like this.
  6. atz1995

atz1995 Истакнат член

Јас се водам кај Бобан во Систина, но и двата скрининзи ги правев кај Гордана зошто така ми кажа тој.
    Навистина брзо прегледуваат и двајцата, но не сум имала лошо искуство. Маж ми вели на вас жените само такви доктори што не зборуваат многу оти после дома само филмови си правите :lol:

Freckles. likes this.
  7. Giovanna

Giovanna Популарен член

Од тие неколку минути на визита што поминуваа разни доктори, Бобан Сарџовски баш ок впечаток ми остави.
    Он колку што знам е ептен стручен за операции и потешки дијагнози, ама и за водење бременост е добар.
    Инаку повеќето за скрининзи препраќаат кај Димчев или Гордана. Мене тоа ми е ок.

Најмамлаз ми се виде Јорданчо Иванов, промумља нешто си се сврте си отиде...исто ко да не поминал.

Freckles. likes this.
  8. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Другарка моја со сите три кај јорданчо две природно едното царски и е пре задоволна

9. Giovanna

Giovanna Популарен член

Од повеќе луѓе имам слушнато дека се презадоволни. Можеби не му беше денот, ама баш како изгубен влезе :|

10. Coco31

Coco31 Популарен член

Многу сум задоволна од Симонида, достапна е цело време и многу е смирена. Двете бремености таа ми ги водеше и таа ме породи.

rikimiki likes this.
  11. Freckles.

Freckles. Популарен член

Поради паничење некој ден после доаѓање дома Корнелија не беше на работа, па ме прати да идам на дежурен да ми ја видат раната - се погоди Петровска. Уште не легната ми рече станувај, добро е. А светлото не беше запалено, претходно на ехо што гледале и така останало темно.
    Не може никој да ме убеди дека ја виде раната.

12. mama31

mama31 Истакнат член

Kakov e toj odnos ne razbiram

13. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Kaj bi izbrale poragjaj carski Remedika ili Sistina i zosto? Uste sum vo nedoumica. Vo Redika bi odela samo za Simonida..vo Sistina neznam kaj koj nekako ne mi se dostapni za konsultacija koga i da mi zatreba...

Last edited: Apr 29, 2023
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

И потоа се беше во ред со раната?
    Докторката има 27год стаж,сигурно видела тоа што требало да види.

15. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Јас од 16та недела некаде почнав да одам кај Петровска, и е доста директна и концизна во комуникацијата, не го шири муабетот ако нема потреба. Мислам заради тоа ја сметаат за препотентна. И за скрининг бев кај неа, секој орган детално го опиша, мереше ни објаснуваше како да сме ученици. Неколку пати имав потреба да и се јавам на мобилен за консултација, ме ислуша и ми даде совет. Тој што очекува доктор да го гали со зборови , таа не е за него. Тоа е мојот впечаток за неа, а слушам од други дека највеќе го фалат Палчевски, Бојаџиев, Корнелија и Петровска во Систина. Се зависи кој што очекува од докторот.

Sofi.ja, Алек*** and Brpbrp like this.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Другарка ми исто имаше прелошо искуство кај неа:(
    Заради комплицирана бременост и тоа што и ја фалеа почна да оди кај неа негде од средина на бременоста. Воопшто не беше задоволна од односот ама толерираше нели заради стручноста иако подоцна излезе дека со закаснување и даде клексани па плодот заостануваше многу. На крај како јагода на шлагот, ја извиси и за пораѓај иако беше договорен царски. Стресови невидени доживеа заради неа ама битно на крај си се породи кај друг доктор и сè се заврши ко што треба.

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Не бранам никого ама и јас сега да отидам кај било кој друг доктор на средина на бременост нема да знаат што да ми прават. Еве јас сум кај Петровска 2ра бременост ради нејзе родив здраво право дете. Еве сега и оваа бременост гледањето на ехо е многу кратко и кажува само дека се е океј си расте. Што повеќе да ја прашувам. Ако останев кај матичните јас дете во животов мој немаше да родам. Едини човек што се ангажирал е она.

Sofi.ja likes this.
  18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Како бе на средина на бременост нема да знаат што да ти прават???
    Значи ако итно одлучиш да одиш кај нив нема да знаат што да ти прават... Браво бе, баш стручњаци.

19. Black girl

Black girl Форумски идол

Абе ај пишуваат неповрзани работи. Како може гинеколог да не знае што да прави. :^)

LiquidLuna, Freckles. and rikimiki like this.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Таман работа ако е така. Значи ако му се случи нешто на твојот гинеколог и одиш кај друг нема да знае што да ти прави па ќе си останеш така(facepalm)(facepalm)(facepalm)

Не знам зошто лично ги сфаќаат некои искуства. Секој со своето искуство, некок добро, некој лошо. За докторката на долго и широко е пишувано на форумот плус никој не и ја оспори стручноста туку невниманието, препотентноста, недостапноста...

LiquidLuna, Starchild and Freckles. like this.