Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.160
    Колку е од ден нега за бебе и мајка во Систина? Блиска се породила во Чаир бебето фатило инфекција било во лоша состојба а и ситно, па мајката барала и отише во Систина.. Таму бебето го ставиле во инкубатор. Кажале има тешки инфекции и треба 15 дена да лежат..
    Ептен ги мислам .. :(

2. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.066
    Инкубатор беше од 200-500€ од ден порано, зависи каква е состојбата. А ноќевање исто беше 250€, за мајката..

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Бременоста ја водела во Чаир и кај матичен гинеколог. Прво зошто во Чаир сигурно имало нешто штом одела во чаир на специјалист. Нормална бременост си ја води самиот матичен гинеколог. Секако жално е се што и се случило но и се е така чудно. И она знае како би ја третирале во Чаир особено дека е докторка ќе бараат нешто да се фрли испод рука па затоа веќе когаби давала пари подобро во приватна.

На Bebence29 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  5. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    390
    A koj ja porodil ne pisaa?

6. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Ама зашто не се пишани доктори не ми е јасно не кажува кој ја пораѓал вика акушерот :| затоа не знам дали е вистинито ептен општо е пишувано

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Зошто можат после Систина да ги тужи за лажни изјави итн итн. Јас кога се пораѓав неколку пациентки бевме кај една докторка таа сама влегуваше и беше горе и се симнуваше до амбуланта нормално си го следеше процесот ама имаше 300 луѓе горе преполно беше од сестри и доктори доаѓаат те гледаат. Дека во 37ма имаат некоја породено без индикација како намалена плодова вода, развој на бебе итн. И јас бев 38ма кога се породив, а бебе одговараше за 40та недела.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    933
    Ако е вистина, јас навистина не би да навлегувам дали е или не е, ќе си каже со име кој доктор. Нема да се плаши од тужба зашто секако има докази за тоа што го кажува, нели?
    Вакви општи изјави можат само да исплашат трудница, било приватно, било државно. Затоа и новинарите треба да пазат што објавуваат.

На Bubica1991, Freckles., Japonka9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Точно, мене работава ми личеше со месеци се напаѓа државно здравство па ај сеа да пишеме нешто за приватниве... Плус тоа што се раб наводно за докторка од државна. Да не се лажеме она би имала врски повеќе од сите нас на форумов и ко кралица ќе поминела у чаир.

На Freckles., juice_ и Brpbrp им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Епа од таа причина не се наведени и приказнава не е целосна. Сегде можат да се случат пропусти не дека не. Но околку нејзиното било заразено со мрса сигурно и другите бебиња што се родиле таму пред неа би биле заразени.

На *Milicka* и juice_ им се допаѓа ова.
  11. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Мене ми е сомнителен текстот, прво нема автор кој го пишал, пренел и тн..после не знаеме која е таа докторка родилка,ни таа нема име, трето кој ја порагал, има едно 15 доктори во Систина, не може по сите да плукаш општо. Повеќе ми личи на текст за прибирање на коментари него на вистина. Во секој случај не е убаво да се прочита а јас таму планирам да се породам. :^)

На *Milicka*, Freckles. и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  12. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.389
    Tekstov e skroz izmislen..
    Prvo zosto carski ako nema indikacija? Pa zosto pobogu bi prifatila ako ne sakam?
    Ne razbiram...

На *Milicka* и MinnieM им се допаѓа ова.
  13. JasminaKK

JasminaKK Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    35
    И мене ми е многу чуден текстот, цела објава е чудна ..повеќе ми личи за привлекување на внимание ...во Систина сум пациент со години и тоа не само гинеколошки, туку и други оддели...ама ова што го прочитав за гинекологија искрено од болничар до доктор сестра и све не ми е некако за верување. Верувам дека знаела таа докторка што прави и сигурно имало причина, а за ваква клевета сметам дека е само за да се привлече внимание или неекоја друга цел.

14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.938
    Допаѓања:
    26.231
    Маж и жена, двајцата доктори на државна клиника, отидоа во Систина за пораѓај...
    Јас мислев на ГАК со второво зошо секако ваљда ќе е царски, ама па сега... тие ако немаат врски, ја как ќе најдам доволно врски..

15. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Тие што се породивте природно во Систина, дали после 40 дена, бевте нс преглед во Систина или кај матичната?
    За бебињата знам има 3 прегледи на педијатар ама за мајката не знам дали следува нешто

16. Freckles.

Freckles. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.824
    Следуваше во август. Не знам сега како е.

На kate89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    Пред 3месеци се породив, следува бесплатно е, договори се со докторката кога да одиш

18. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    737
    Гледам дека неколку страни назад има дискусија за др.Петровска па би сакала да го кажам и моето. Пред 4 месеци се породив кај нејзе и тоа по препорака на моја блиска вработена во Систина. Реално докторката е крута на понашање и на изразување и навистина има премногу гужва кај нејзе и прегледот и трае цели пет минути, меѓутоа јас сум презадоволна од нејзината стручност и третманот при и после пораѓај. Се договоривме за прием со провокации бидејќи процесот на отварање беше почнат и беше навистина заангажирана и при пораѓајот и после тоа секој ден доаѓаше да ме види. Пред тоа бременоста ја водев кај др Ана Данева и навистина нема споредба во пристапот и понашањето, меѓутоа би ја препорачала и повторно би отишла кај нејзе бидејќи имав супер пораѓај и прекрасно искуство во Систина. :)

На Brpbrp и TheSecret им се допаѓа ова.
  19. Bebence29

Bebence29 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    912
    Закажан царски во сабота во Ремедика прават ли?има ли некоја искуство

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Веројатно зависи од докторот. Ако е на смена тој ден или дежурен, не би имало проблем.