Колку е од ден нега за бебе и мајка во Систина? Блиска се породила во Чаир бебето фатило инфекција било во лоша состојба а и ситно, па мајката барала и отише во Систина.. Таму бебето го ставиле во инкубатор. Кажале има тешки инфекции и треба 15 дена да лежат.. Ептен ги мислам ..
Инкубатор беше од 200-500€ од ден порано, зависи каква е состојбата. А ноќевање исто беше 250€, за мајката..
https://skopjeinfo.mk/doktorka-koja...ojata-goltota-vrvno-zdravstvo-vrven-pazar-ili Прочитавте ова? Не е спомнато име на доктор па се чудам дали е вистинито... Плус мајкава демек докторка во дежавно па ко да плука на приватниве
Бременоста ја водела во Чаир и кај матичен гинеколог. Прво зошто во Чаир сигурно имало нешто штом одела во чаир на специјалист. Нормална бременост си ја води самиот матичен гинеколог. Секако жално е се што и се случило но и се е така чудно. И она знае како би ја третирале во Чаир особено дека е докторка ќе бараат нешто да се фрли испод рука па затоа веќе когаби давала пари подобро во приватна.
Ама зашто не се пишани доктори не ми е јасно не кажува кој ја пораѓал вика акушерот затоа не знам дали е вистинито ептен општо е пишувано
Зошто можат после Систина да ги тужи за лажни изјави итн итн. Јас кога се пораѓав неколку пациентки бевме кај една докторка таа сама влегуваше и беше горе и се симнуваше до амбуланта нормално си го следеше процесот ама имаше 300 луѓе горе преполно беше од сестри и доктори доаѓаат те гледаат. Дека во 37ма имаат некоја породено без индикација како намалена плодова вода, развој на бебе итн. И јас бев 38ма кога се породив, а бебе одговараше за 40та недела.
Ако е вистина, јас навистина не би да навлегувам дали е или не е, ќе си каже со име кој доктор. Нема да се плаши од тужба зашто секако има докази за тоа што го кажува, нели? Вакви општи изјави можат само да исплашат трудница, било приватно, било државно. Затоа и новинарите треба да пазат што објавуваат.
Точно, мене работава ми личеше со месеци се напаѓа државно здравство па ај сеа да пишеме нешто за приватниве... Плус тоа што се раб наводно за докторка од државна. Да не се лажеме она би имала врски повеќе од сите нас на форумов и ко кралица ќе поминела у чаир.
Епа од таа причина не се наведени и приказнава не е целосна. Сегде можат да се случат пропусти не дека не. Но околку нејзиното било заразено со мрса сигурно и другите бебиња што се родиле таму пред неа би биле заразени.
Мене ми е сомнителен текстот, прво нема автор кој го пишал, пренел и тн..после не знаеме која е таа докторка родилка,ни таа нема име, трето кој ја порагал, има едно 15 доктори во Систина, не може по сите да плукаш општо. Повеќе ми личи на текст за прибирање на коментари него на вистина. Во секој случај не е убаво да се прочита а јас таму планирам да се породам.
Tekstov e skroz izmislen.. Prvo zosto carski ako nema indikacija? Pa zosto pobogu bi prifatila ako ne sakam? Ne razbiram...
И мене ми е многу чуден текстот, цела објава е чудна ..повеќе ми личи за привлекување на внимание ...во Систина сум пациент со години и тоа не само гинеколошки, туку и други оддели...ама ова што го прочитав за гинекологија искрено од болничар до доктор сестра и све не ми е некако за верување. Верувам дека знаела таа докторка што прави и сигурно имало причина, а за ваква клевета сметам дека е само за да се привлече внимание или неекоја друга цел.
Маж и жена, двајцата доктори на државна клиника, отидоа во Систина за пораѓај... Јас мислев на ГАК со второво зошо секако ваљда ќе е царски, ама па сега... тие ако немаат врски, ја как ќе најдам доволно врски..
Тие што се породивте природно во Систина, дали после 40 дена, бевте нс преглед во Систина или кај матичната? За бебињата знам има 3 прегледи на педијатар ама за мајката не знам дали следува нешто
Гледам дека неколку страни назад има дискусија за др.Петровска па би сакала да го кажам и моето. Пред 4 месеци се породив кај нејзе и тоа по препорака на моја блиска вработена во Систина. Реално докторката е крута на понашање и на изразување и навистина има премногу гужва кај нејзе и прегледот и трае цели пет минути, меѓутоа јас сум презадоволна од нејзината стручност и третманот при и после пораѓај. Се договоривме за прием со провокации бидејќи процесот на отварање беше почнат и беше навистина заангажирана и при пораѓајот и после тоа секој ден доаѓаше да ме види. Пред тоа бременоста ја водев кај др Ана Данева и навистина нема споредба во пристапот и понашањето, меѓутоа би ја препорачала и повторно би отишла кај нејзе бидејќи имав супер пораѓај и прекрасно искуство во Систина.