исто сум и јас благи менструални и здрвувања на мименти неможам да одам ми стои дека 3 ќе се завариме во исто време освен @lipstickmadness ако не е она моментално во салаа
Неее бре, ноќеска имав менструални ама ништо страшно, сабајле станав свежа болки никакви бебка си мрда, а јас си уживам на тераса со кафенце
И кај мене почна да покажува до 40 и нешто, изгледа нема да ги дочекаме термините За одење да не зборувам бетер од пингвин сум се распаѓам дури болки менструални кога ке ме фатат нема мрдање едвај дишам
@0ли @Bebence29 извинете што само вас ве замарам ,кажете ми од докториве имате препорака пример влезете у 39та и одма да закажете? Еве денес матичнава од чиста мира,мирно цтг,плодова вода бебе ок ми се запна влези у 39та и "вади го" викендов стара сум била и блиску ми бил царскиот?! Викам а што ако се договорам понеделнички(08.06 ми е термин)...вика вади го побргу и многу ме вознемири.Докторкава што ќе ме пораѓа не гледа причина дека треба,мада вика можам утре задутре ако сакам....И сега што да правам ?
Мене јадењето ми беше супер искрено, не е како дома фала богу ама е сосема солидно и вкусно, секој ден е различно освен супата што ја даваат и плус сок од јаболко и вода имаш цело време колку сакаш ти оставаат.
не се гледа точно 39та недела може и порано може и подоцна,ако се во ред протоците нема потреба од брзање и сама докторката што си се договорила да ре породи ќе ти рече да си бираш датум ако е се во ред сама ќе ти рече за вадење.ако не грешам ти кај манџункови си во ремедика? јас со првото сум во точно 39та со итен царски заради протоците додека бев со клексани беше се во ред ги прекинав и толку,со ова ќе видиме кога чекам да ми каже докторката Подобро да сум пак со итен царски,се да е завршено за пола саат додека да ме спремат сестрите и право во сала отколку да си закажам и да се тресам и брокам денови.Паничарка сум голема
Ајде и тука да прашам,можеби некој знае....дали има некоја што се породила во приватна болница со рх негатив крвна група и примила Рофилак инекција,како оди постапката за рефундирање?!
Еве јас ќе ти одговорам, иако моето не беше за пораѓај, беше после спонтан, но исто ти е, мора да се прими. Однесов извештај во фонд, зошто е примена и дека е примена, (во случајов кај тебе ќе биде извештај дека роденото дете е рх позитив ) копија од моја крвна група, копија од трансакциска и пополнето барање. Ме изрефунфираа за брзо, 70% од цената. Јас ја купив од аптеката кај нив, имав фискална и сметкопотврда и ги доставив и нив. Ако ти кажат дека детето е РХ позитив, вака ти е најубаво, нека ја купи сопругот од аптеката кај нив, нека те боцнат во болница и одделно да ти пишат на извештај дека си ја примила и зошто си ја примила. Ако ти ја вклучат во целосната сума, не знам дали ќе те изрефундираат, бидејќи ќе немаш посебна фискална и сметкопотврда.
Заборавив и ова. Ќе им кажеш и рецепта да ти напишат, онаа розевана нели и таа исто ја носев во фонд. Значи : рецепта, потврда дека е примена, извештај зошто се прима, фискална со сметкопотврда, копија од трансакциска и барање пополнето и крвна група