Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.116
    Допаѓања:
    40.320
    Epa verojatbo na takvi ko mene so kjutat ne se zamaraat. Prvata cimerka gi vikase da i go svrtat bebeto na drugata cicka, a veke bese 4 dena tamu. E do tolku!

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    дoктoрите ке пoминaт нa визитa 5мин и тoлку, a нa нив и десет пaти дa им кaжеш мaлку им е , зaбaвенa снимкa се , немaш млекo им е oмиленa реченицa. јaс искренo знaев штo ме чекa сo сестрите пoсле две oперaции и никaкoв oднoс oтидoв дa се пoрaгaм тaму сaмo рaди дoктoрoт, зa тие 4 денс кoлку сaмo се нервирaв oд нив, ни бебе ти нoсaт нa време, ни ти oбјaснувaaт мa ништo.
    Инaку женaтa нa ембриoлoгoт нa систинa кoј ни е пријaтел се пoрoди пoсле мене, буквaлнo исти oднoс, пoтпoлнo незaдoвoлнa a кoлегa им е.
    Пa сегa ти види кoгa спремa неa биле тaкви пa штo oстaнaлo зa нaс :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Slavka 28

Slavka 28 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    80
    Јас бев задоволна од Систина, една постара мед. сестра доаѓање обично, многу искусна, смирена и стално насмеана. Ми покажуваше како да го наместам бебето, кога и да ја викнев одма доаѓаше.

Ама и ние сме разгалени :) дома кој ќе ми дојде сега да ми покаже :)) Ајде ќе издржиме ние силни мајки сме :D

На petraa и delova им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Извини, ама не се сложувам со тоа „ќутат“. Баш треба на приватно каде што плаќаш 2000 евра да се трудат да објаснат. Тоа што не се замараат ми е еднакво на односот во јавното здравство. Јас на ГАК така поминав, ама барем таму не ме чуди, а за Систина се изненадив.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. delova

delova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Еве и ја со моето супер искуство од Систина, секогаш насмеани, позитивни, одма доаѓаа кај мене и кај цимерката. Баш се смеевме, што ќе правиме дома без нив :D

6. Slavka 28

Slavka 28 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    80

Даа, ама тоа на почеток, после се навикнуваш. Само млеко да имам, за другото не жалам.

На petraa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Не е во никој случај разгаленост да дојдат за доење да ти покажат. Многу зависи од тие први совети и поддршка. И млеко за да надојде треба правилно да се намести на града за да влече, не е само стави го на брадавица и нека си тегне, па после рани и крвови и маки. На приватно пак особено кога даваш толку пари и советнички за доење треба да си имаат. И треба да се очекува сестрата да дојде да покаже за доење.
    Јас на гак сто пати ги викав додека не дојде една и ми рече па ти мајка си што ли си, како не знаеш да доиш. Затоа после мајки се осеќаат виновни како не знаеле, а доењето иако е природно треба сепак да се покаже како е правилно. Само за нега за бебето потоа би одела на приватно, ама да има се како што треба, а не ко на гак да се однесуваат.

На fina erika, eli25, BirMelek и 3 други им се допаѓа ова.
  8. petraa

petraa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4

Еве и јас неможам да се пожалам од Систина, ми помогнаа многу околу доењето, буквално ме спасија да не почнм со ад, зошто јас сакав само на мајчино млеко. Таа постарата мед. сестра сигурно биле сестра Маре, многу добра и искусна сестра, јас и дома и се имам јавено, се уплашив мастит да не имам, ама фала богу не беше.

На Fani80 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.116
    Допаѓања:
    40.320
    Sekoj so svoeto iskustvo. Na drugarka pa obratno, i ponognale i objasnile.

10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    тoчнo тaкa, мене ке дoјдеa ќе ме стиснеa зa брaдaвиците немa млекo и си oдеa..синкo се рoди мaл немa силa не влече , јaс сo пумпa пумпaв и сo вруќa вoдa пoд туш грaдите ги стaвaв и дентa нa oдење ми дoјде млекo.
    Зa втoрo aкo имaм некaд ќе се рaзмислaм дaли ќе oдaм тукa, пoрaѓaјoт пoминa зa некoлку чaсa зa тукa немaм пoплaки пoминaв супер aмa пoсле тoa е прoблемoт.

Зaштo рaзгaлени, рaзгaленoст ли е нa првoрoткa дa и oбјaснaт зa дoење, дoмa нa дoмaшните не им искеширaв 2000 еврa, a тие ми дaвaa сoвети, нa нив им дaдoв мнoгу пaри зa нештo штo не гo ни дoбив кo штo требa.

Последна измена од модератор: 6 септември 2017
    На ZAHRA, Lavica2602, eli25 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.932
    Допаѓања:
    123.482
    Па не е баш секој со свое искуство, Систина на таа пара што ја даваш уште на некој да посветува внимание за доење на некој не. Ете некои членки кажаа дека воопшто не се задоволни.

На joy1 и BirMelek им се допаѓа ова.
  12. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    103
    Некој да каже искуство за во Санте Плус, како поминал, цени, односот на персоналот? Благодарам однапред

13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.779
    А бе факт е дека не посветуваат внимание на доењето, што секој со своето искуство кога 3 од 3 членки на форумов се жалат како поминале со доење. Ај нека се јави некоја дека во Ремедика не добила едукација за доењето? Секој со своето искуство, а секој плаќа куп пари. За различни искуства? Треба малце да ја подигнеме свеста на родилките по ова прашање. Мислам во однос на приватните болници, за државните гледам повеќето си дојат.

На joy1 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  14. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    зошто Хаџи Лега ладен, мене тој ме води и секогаш е расположен и кажува се, не треба зборовите со клешти да му ги вадам.

15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.386
    odlichen e hadzi lega.

На Zaljubena111 и Melinda85 им се допаѓа ова.
  16. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Јас се породив во плоднос презадоволна сум од чистачката па до цел персонал. Мислам дека плативме околу 78.500 а имав и мала интервенција на порајѓај крвавење на матката на место не достапно за шиење ама го средија без да ме вознемируваат. На интензивна не гледа како капка на дланка хигиена ни вршеа по 3 пати на ден и повеќе ако имаше потреба. За доењето кога ме префрлија во соба и ми го донесоа и ми покажа и синче одма фати само што немав толку многу ама се мачев по 10 мин на двете исто така и маст ми дадоа за градите. Кога и да звонев секогаш доаѓа. А од доктор Благојче зборови немам кога и да беше на работа доаѓаше да ме види. Кога си одевме за дома сестрата до кола не испрати и сите кои беа на смена се поздравија

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.932
    Допаѓања:
    123.482
    Незнам од една посета ми се виде поразличен од другите:) може така бил денот.

18. ivast

ivast Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    67
    Здраво трудници. Нова сум на форумот, 31 недела сум и по долго размислување решивме со мм да се пораѓам во систина. Би ми значеле вашите искуства кој гинеколог да го одберам и дали некоја има искуство со Д-р Јован Костадинов

19. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Јас таму се породив и сум презсдоволна, ме породи др Јегени, мораше царски бидејќи бебето беше карлично. платив 1400 евра (1350 е, ама 50 евра доплатив за уште еден ден во болница, бев многу потечена и барав да останам). Сестрите се многу добри, особено Алма и Вики, многу е чисто, по 2-3 пати чистеа и секој ден менуваа постелнина, единствена замерка ми е што бебињата не ги оставаа многу време со нас и не се трудеа многу да објаснат како да го доиш,па дома сигурно паника ќе те фати. Ама и јас не бев упорна во болница за да го дојам и ништо не прашував. Кога појдов на контрола ми објаснија како, прво почнав со пумпица да му давам, бидејќи немав брадавици, ама сега сме само на доење. ако те интересира уште нешто прашај

20. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    103
    ТИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ, И ЈАС ПЛАНИРАМ ТАМУ ДА СЕ ПОРОДАМ ЦАРСКИ, САМО ДА ТЕ ПРАШАМ УШТЕ ОВА ЦЕЛА БРЕМЕНОСТ ЈА ВОДЕШЕ ТАМУ ИЛИ ПОСЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ОТИДЕ, И ШТО ТИ Е ПОТРЕБНО ДА ПОНЕСЕШ ЗА ТИЕ ДЕНОВИ ДОДЕКА СИ ТАМУ?