I jas ke se poragam kaj dr Stojan Organdziski,pravev pregledi kaj nego,i eve veke pravam.i ctg 2 pati vo nedela.Prasuvav i jas za iskustva,mi pisese edna clenka deka imaat mnogu dobro iskustvo od personal medicinski do doktor.I opsto sum.mnogu zadovolna od doktorot,poragajot zdravje treba da e prirodno,no pak ke vidime vo iskluciteln slucaj.Ti koja nedela si?
Јас сум 31гн,првото ми е царски мислам дека и сега така ке морам па ќе видам што ќе ми каже докторот во петок
Јас сум кај него , 38ма недела сум , до сега сум преезадоволна , од цел персонсл не само од д-р Столе , ќе се увериш, со среќа
Здраво на сите! 35+6 недела сум, ви ги исчитав искуствата и коментарите за породување во приватна болница, но сепак има некои прашања за кои може би ми помогнале повеќе Дефинитивно сум одлучена да се пораѓам приватно, дилема ми е помеѓу Систина и Ремедика. Поголема дилема ми е докторот, кај кого да одам. Термин ми е втора половина на Јули, време за одмори, па може нема ни да ме породува посакуваниот доктор. Доколку се одлучам за Ремедика, тоа најверојатно би било кај Симонида Котларова. Е сега неколку прашања во врска со оваа болница: Дали може партнерот да биде во соба со тебе додека траат припремите за породување? Знам дека на самото породување не може. Дали бебето веднаш по излегување го даваат на мајката? Откако ќе се среди се, дали бебето цело време е со мајката или повремено го носат во соба? Прочитав дека посетите траат многу малку.. Дали може повеќе членови да дојдат на посета во еден ден? Ви благодарам!
Simonida vo juli e na odmor, neznam kako mi rece dali od 15ti ili taka nekako. Javi se prasaj si sepak. Ako sakas vo Remedika isto i Stojkovski i Efremevski se mnogu dobri doktori iako nemam iskustvo kaj niv ama sum citala.
На предавањата од Систина беше спомнато дека имале пилатес топки за трудниците во процесот на пораѓање. Дали некоја има искуство да сподели дали е точно и колку и биле од помош?
Да, мене исто Корнелија Трајкова ми кажа дека имале, можеби не во сите соби, но јас лично би си побарала да ми донесат или ќе си ја донесам од дома. Мене топката многу ми помага при седење и раздвижување на пелвисот, сигурно би била од помош и при контракции.
Сигурно имаат но со оглед на тоа ако те закачат со провокација и цтг топката тешко дека ќе ја видиш зошто нема да можеш да движиш. Се зависи од процесот како се движи
Bubica1991 kako si da ne se porodi veke … Jas vcera bev na pregled da ti kazam ne sum mnogu zadovolna muabetot bese celo vreme da uplatam avans tamu da se porodam ok ajde uplativme…ke vidimie kako ke bide ponataka od sestrite sum prezadovolna tie sto gi vidov iskusni i epten fini….
Nee,uste se trkalam ...mislam deka ke teram do termin i poveke..taka gu ragav i dr deca sepak nema zakon.A inace da takva e politikata na bolnicata,i normalno sakaat i tie da imaat nekoja sigurnost mozebi neznam uplativ i jas uste koga vlegov vo 9ti 10000 denari.Jas bev vo Cetvrtokot na Ctg,site mi se super jas sum im pacient uste koga bea i na stara lokacija.Kako sto se sekavam ti so carski li ke se poragas ili???
Da taka mi potvrdi i doktorot kaza prv carski e indikacija i vtoriot da e carski samo mi kaza skoro do termin da cekame a nekako mi e strav ne sum od stip ama kako treba taka neka bide zdravje samo