Исто и јас.Не ја мснувам за никпј друг на светов,10деца кај неа мислам дека можам да родам.Поголем професионалец од нејзе немам видено. Мр породи со првотп дете сега и со второто сум кај неа.
Ne postoi drug doktor i covek kako nea. Sum pominala do sega mnogu doktori, ne samo ginikolozi ama takva doktorka kako nea ne sum sretnala.
Здраво, некој да сподели искуство со др. Палчевски во Систина од скоро? Дали даваат чорапи за вени при породување спонтано?
Zdravo Moze da spodelite iskustvo so poroduvanje vo Remedika!? Dali po privatnite bolnici poveke forsiraat carski,taka imam slushnato ili greshka e?
Нема врска дека форсираат царски. Баш мојата докторка во Ремедика ми рече дека секогаш преферира природно ако нема индикации за царски. Јас сум природно породена и многу познанички или блиски се исто така природно породени, не само кај мојата докторка туку и кај други доктори таму.
Не форсира никој царски туку гледаат дали ја бива или не ја бива работата не те оставаат 2 дена со родилни болки да бидеш претепана. Плус и прашуваат дали сакаш или не.
не форсираат за двете се породив таму за првото природно ќе рагав ама и двата завршив итен царски нема да згрешиш ако се породиш таму,прво природно ќе ти речат и епидурална нормалноо ќе ти стават освен не дај боже да има некој проблем за царскии или ако си паничар пошто секој неможе природноо
За Ремедика:На прием влегуваш сама те сместуваат во соба,без сопругот, по пораѓај веднаш го носат до тебе бебето дури и ве сликаат ,потоа во текот на целиот ден ги носат повеќе пати,ги земаат за прегледи,пресоблекување,хранење,посетите се ограничени од 16.30 до 18ч за викенд од 13 до 14.30.Се препорачува да не се подолги од 15 мин и не повеќе од едно лице во исто време.Со лесно
Јас се породив природно во Систина. Од самиот почеток кога почнав да одам на цтг, докторката ми рече ќе пробаме природно прво, ако нешто не бива, тогаш царски. Така и бидна
А тие коментари што беа дека се собирале во соба по 10 души? Многу имаа коментирано дека се правело гужва по собите.
Тоа беше пред корона после тоа не дозволуваа ни посети, па со маски дозволуваа па уште е така редуцирано не е како на панаѓур како порано. И во чекална за прегледи само со сопругот се нема баби дедовци стринки како порано.
Јас природно се породив во Ремедика, а и цимерка што ми беше беше природно така да не форсираат царски. Супер поминав во Ремедика, персоналот супер, грижата за бебето одлична ти покажуваат и бањање на бебето, доење, сите се многу љубезни, јадењето исто е убаво, цело време сокчиња и води ти носат, имаш влошки, мрежести гаќи, спавачи, крпи секој ден нови чисти тоа се е од нив... За доење ти дават пумпа да се измолзиш(на медела)колку млеко ќе има па го дават на бебето, бебето го носат цело време да си го видеш и за доење. Ако имаш други прашања слободно прашај, може заборавив нешто да пишам...
@Bubica1991 kako si ?? Dali se porodi kazi mi iskustvo kako se blizi terminot se poveke mi e strav…. Pozdravce
Ne sum se porodila bash vcera pisev vo trudnicki muabeti..Mi mina terminot,momentalno sum na ctg i nemozat poveke ni da cekaat ke induciraat ovie denovi pa ke vidime kako ke bide