Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. Angel4e123

Angel4e123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    86
    Здраво девојки:))
    25н+6 сум со прво детенце и размислувам за породување да одам во Систина. Таму имам одено на преглед кај Др Димчев, ама се немам повеќе распрашано за породувањето…

Ако некој има да споделе искуство или веќе кога идам приватно да прашам и на друго место?

Сакам да се породам природно, ама дали може во текот на самиот процес да одлучам за епидурална или мора тоа однапред да се каже?

Исто така, ме интересира дали дозволуваат сопругот да е со вас во соба за време на контракции? (породување претпоставувам дека не?) и како оде после за посети, дали бебенцето ви го даваат одма и дали си е со вас?

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Во Систина смее да присуствува на пораѓај мажот во државните не може. За епидурална не ти ставаат одма туку ќе те прашаат во процесот дали сакаш. Нон стоп има луѓе :)

На Angel4e123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    132
    хеј женски, јас скоро влегувам во 29та болница и знам дека сакам да се породам во систина. имаат опција да платиш одредена сума како капар претходно, за да добиеш одредени бенефити, па сакав да прашам кога решивте вие да ја платите? (јас планирав веднаш чим влезам во 9ти). исто така, до сега само кај димчев одев на прегледи, како се пристапува кон лекарот што сакате да ве породи а пример ве нема никогаш видено/запознаено? на шалтер кажувате 'закажувам' породување кај тој и тој или претходно закажувате во која недела преглед па се запознавате и слично?

4. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Јас се породив сега крај на Мај, маж ми не му дозволија на пораѓај, меѓутоа нон стоп може во соба да седи додека те спремаат и откако ке дојдеш. За природно со епидурална не знам, јас со царски се породив. Бебињата ги носат истиот ден и одма на града. Секој нареден ден ти ги носат рано наутро да цицаат и само за хранење ги земаат.

На Angel4e123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    За царски не дозволуваат нигде маж да е на пораѓај, за природно во Систина дозволуваат.

6. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.498
    Допаѓања:
    3.972
    Не кажуваш на шалтер ништо.
    Значи кога ќе влезеш во 36та недела се јавуваш да закажеш преглед кај докторот што сакаш да те породи и ќе му кажеш на него .

7. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.093
    Пред 4 месеци се породив кај Палчевски, ок е, професионален, на мое инсистирање ми даде шанса да пробам природно и покрај тоа што имав прв царски.

На Ane0208 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  8. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Zdravo sakam da mi ja vodat cela bremenost vo sistina pa me interesira mislenje I iskustva od Dr. Nikola Pancevski. Vi blagodarime

9. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    45
    Јас се имам оперирано кај него, презадоволна бев, тоа е број еден за лапараскопски операции таму и одев секоја година на контроли кај него после тоа Супер доктор е, професионален, не збори премногу ама е темелен и одговара на прашања :) Се шегува со пациентите, ок е навистина, јас планирам и кај него да се породам сега во август.

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    45
    Сакав да прашам дали некоја со РХ негативе крвна група се породила во Систина, дали инекцијата ја ставаат после пораѓајот бесплатно (спаѓа во пакетот) или си ја плаќаш во целост?

11. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    45
    Дали пуштаат детето да ти дојде на посета после породување во Систина?

12. Devojkaz

Devojkaz Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Дали се породи природно после царскиот и колку ти се разлика децата?

13. coolgirl123

coolgirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    168
    Јас сум рх негатив и ја примив во 25/6 недела ми се чини. Иначе моментално 32+4 идам во систина кај др Елизабета Матевска. Инекцијата мораш да си ја купиш ти од аптека и ќе ти ја стават ама не после пораѓај. Прашај убаво кога треба да ја примиш

На Branka LK му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    3.121
    Инекцијата ја ставаат само ако детето ти де роди РХ+, значи него треба да го испитаат. Си ја купуваш сама (сопругот или некој друг од аптека) они само ти ја аплицираат.

15. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Јас сум негатив, не спаѓа во пакетот, се доплаќа и ја ставаат после пораѓај.

16. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    На Bubica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    176
    Ejj,mozebi ne si procitala jas izvestiv haha se porodiv na 29.06 vo Crtvrtokot.Zavrsivme so carski rez no se pomina super

18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    26.359
    Не може во сала да влезе сопруг, затоа не му дале. Со природен пораѓај може да седи во предродилна сала.

На Japonka9 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Super neka e zivo i zdravo :inlove::sun:koj dr te operirase so kakva anestezija bese…

На Bubica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    176
    Src aj pisi mi na viber primer ako sakas se ubavo da ti objasnam tuka probav da ti pisam vo privatna poraka no ne mi dozvoluva mnogu tekst

На Zakica88 му/ѝ се допаѓа ова.