Породување во приватна болница

Discussion in 'Бременост' started by femina21, Dec 25, 2013.

1. Angel4e123

Angel4e123 Истакнат член

Здраво девојки:))
    25н+6 сум со прво детенце и размислувам за породување да одам во Систина. Таму имам одено на преглед кај Др Димчев, ама се немам повеќе распрашано за породувањето…

Ако некој има да споделе искуство или веќе кога идам приватно да прашам и на друго место?

Сакам да се породам природно, ама дали може во текот на самиот процес да одлучам за епидурална или мора тоа однапред да се каже?

Исто така, ме интересира дали дозволуваат сопругот да е со вас во соба за време на контракции? (породување претпоставувам дека не?) и како оде после за посети, дали бебенцето ви го даваат одма и дали си е со вас?

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Во Систина смее да присуствува на пораѓај мажот во државните не може. За епидурална не ти ставаат одма туку ќе те прашаат во процесот дали сакаш. Нон стоп има луѓе :)

Angel4e123 likes this.
  3. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

хеј женски, јас скоро влегувам во 29та болница и знам дека сакам да се породам во систина. имаат опција да платиш одредена сума како капар претходно, за да добиеш одредени бенефити, па сакав да прашам кога решивте вие да ја платите? (јас планирав веднаш чим влезам во 9ти). исто така, до сега само кај димчев одев на прегледи, како се пристапува кон лекарот што сакате да ве породи а пример ве нема никогаш видено/запознаено? на шалтер кажувате 'закажувам' породување кај тој и тој или претходно закажувате во која недела преглед па се запознавате и слично?

4. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Јас се породив сега крај на Мај, маж ми не му дозволија на пораѓај, меѓутоа нон стоп може во соба да седи додека те спремаат и откако ке дојдеш. За природно со епидурална не знам, јас со царски се породив. Бебињата ги носат истиот ден и одма на града. Секој нареден ден ти ги носат рано наутро да цицаат и само за хранење ги земаат.

Angel4e123 likes this.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

За царски не дозволуваат нигде маж да е на пораѓај, за природно во Систина дозволуваат.

6. doll.a

doll.a Популарен член

Не кажуваш на шалтер ништо.
    Значи кога ќе влезеш во 36та недела се јавуваш да закажеш преглед кај докторот што сакаш да те породи и ќе му кажеш на него .

7. Филотеа

Филотеа Популарен член

Пред 4 месеци се породив кај Палчевски, ок е, професионален, на мое инсистирање ми даде шанса да пробам природно и покрај тоа што имав прв царски.

Ane0208 and Brpbrp like this.
  8. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Zdravo sakam da mi ja vodat cela bremenost vo sistina pa me interesira mislenje I iskustva od Dr. Nikola Pancevski. Vi blagodarime

9. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Јас се имам оперирано кај него, презадоволна бев, тоа е број еден за лапараскопски операции таму и одев секоја година на контроли кај него после тоа Супер доктор е, професионален, не збори премногу ама е темелен и одговара на прашања :) Се шегува со пациентите, ок е навистина, јас планирам и кај него да се породам сега во август.

*Mila24* likes this.
  10. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Сакав да прашам дали некоја со РХ негативе крвна група се породила во Систина, дали инекцијата ја ставаат после пораѓајот бесплатно (спаѓа во пакетот) или си ја плаќаш во целост?

11. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Дали пуштаат детето да ти дојде на посета после породување во Систина?

12. Devojkaz

Devojkaz Активен член

Дали се породи природно после царскиот и колку ти се разлика децата?

13. coolgirl123

coolgirl123 Истакнат член

Јас сум рх негатив и ја примив во 25/6 недела ми се чини. Иначе моментално 32+4 идам во систина кај др Елизабета Матевска. Инекцијата мораш да си ја купиш ти од аптека и ќе ти ја стават ама не после пораѓај. Прашај убаво кога треба да ја примиш

Branka LK likes this.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Инекцијата ја ставаат само ако детето ти де роди РХ+, значи него треба да го испитаат. Си ја купуваш сама (сопругот или некој друг од аптека) они само ти ја аплицираат.

Branka LK likes this.
  15. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Јас сум негатив, не спаѓа во пакетот, се доплаќа и ја ставаат после пораѓај.

Branka LK likes this.
  16. Zakica88

Zakica88 Активен член

Bubica1991 likes this.
  17. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Ejj,mozebi ne si procitala jas izvestiv haha se porodiv na 29.06 vo Crtvrtokot.Zavrsivme so carski rez no se pomina super

18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Не може во сала да влезе сопруг, затоа не му дале. Со природен пораѓај може да седи во предродилна сала.

Japonka9 likes this.
  19. Zakica88

Zakica88 Активен член

Super neka e zivo i zdravo :inlove::sun:koj dr te operirase so kakva anestezija bese…

Bubica1991 likes this.
  20. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Src aj pisi mi na viber primer ako sakas se ubavo da ti objasnam tuka probav da ti pisam vo privatna poraka no ne mi dozvoluva mnogu tekst

Zakica88 likes this.