Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во приватна болница

Дискусија во 'Бременост' започната од femina21, 25 декември 2013.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    26.205
    Колку е сега пакетот за царски во Систина?

2. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    145 000

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374
    Дали некој има искуство со природен пораѓај со Младен Ристески во Систина? Досега во Систина ме прегледуваа тој, Димчев и Поповиќ, па од тројцата се мислам за него. Би сакала природно, ама ако има некој искуство за овие тројца доктори и за царски, споделете, јас би сакала природно ама ако мора царски тоа е...

Исто така, ме интересира, вие што веќе сте се породиле таму, подароците се добиваат само доколку се плати авансно или ако платиш кога ќе се пораѓаш? За беби-торбата ми е :D

4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    26.205
    На сите ја даваат торбата.
    Димчев не е баш за пораѓај зошо секад е многу зафатен. За Младен има поделени искуства.

Јас би бирала некој друг за пораѓај. Инаку секако природно ги пораѓаат жените ако нема индикација за царски.

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Јас би ти предложила Гордана(мене ме пораѓаше), Палчевски, Сарџовски. За Младен поделени се мислењата јас не би за кај него Поповиќ не го знам :) сум немала искуство со него.

6. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    1.931
    Јас се водам кај Сарџовски, до сега не ми спомнал воопшто за царски ми кажа ако треба царски јас ќе кажев до сега. Ќе тераме вака додека бебето не си покаже само, па ќе видам до крај ќе кажам искуство :D

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Сарџовски е професионалец малце е намќорест ама премногу реален и претпазлив особено ситниците ги гледа и воочува. Он ме стави на мирување кога мојата беше на одмор и тоа бев 3ти месец :D и првиот пат кога имав миссед он го виде отокот во 6та недела околу срцето :)

8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Овој доктор воопшто не ми остави добар впечаток. Ме прими кога добив болки, уста не отвораше.

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Не збори многу многу да објаснува и ред други работи како Палчевски пример. Ама за знаење и обрнување внимание на проблем му нема рамен. Доколку нема проблем не ти ни кажува ништо ќе ти каже само добро е се и толку. Како што и реков намќорест :)

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    10.756
    За Сарџовски и јас се согласувам, на изглед намќор ама додека не види се нема излегување. Кај мене тој прв виде дека не е вонматерична. Детално те прегледува, мислев дека матка ќе ми отиде :lol:

11. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374

Ич не сум во тек, што се збори за Младен? Јас знам за 2 кои се породиле кај него, една природно двапати кај него во Чаир, а друга со царски и двете беа ептен задоволни, затоа немав сомнеж. И вака на преглед се било досега во ред, ептен е претпазлив и темелен кога објаснува... Ама сакам да знам какви се поделените искуства, ве молаам споделете

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    За тој Младен се зборува дека бил дрзок додека бил во Чаир. И јас не би кај него. Плус огромни пропусти правел, на членка од форумов и починало бебето поради негова грешка. Сега во Систина може е поинаков дека приватно.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374
    Многу ми е чудно дека со мене лично е толку претпазлив, одам кај него од 26та недела, се е во ред, дрзок-никогаш, напротив ми даде до знаење дека во секое време што и да треба можам да му пишам на вибер, немам никакви лоши искуства, еве веќе 37ма недела сум, следен преглед кај него ми е на 1 август.

Инаку колешка што се пораѓала кај него, царски, завршила на царски ради негрижа од медицинските сестри на државно, па он се појавил и ги искарал сестрите, ја цитирам:

„Младен го спаси животот на моето бебе, си го враќав бебето оти за малку сама ќе се породев, модра бев, се немав напиено вода со саати, да не беше он не знам што ќе се случеше“.

Исто и со др. пријателка која се пораѓала во Чаир, рече дека одлично искуство имала со него па затоа и за втората бременост се одлучила кај него... Многу ме зачуди ова оти досега не сум била активна во темиве, баш ќе пребарам што се пишувало :o

14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    26.205
    Споделив што е пишувано по темиве додека бил во Чаир. Секако има врска тоа што во Систина сите се генерално фини.
    На крај на ден, битно е ти да му веруваш на докторот што те пораѓа. Ако си задоволна од него, нема зошто да менуваш сега пред крај

На atz1995 и Shaya им се допаѓа ова.
  15. Angel4e123

Angel4e123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    86
    Здраво:) 30н+ тука. За породување бев на консултација со Др Јорданчо Иванов во Систина и ми остави многу добар впечаток.
    Има ли некој да споделе искуство?

16. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    933
    Јас ќе го кажам поето искуство. Младен ме породи со првото во Чаир, мораше царски. Многу беше внимателен на прегледи и супер впечаток ми остави. Јас сум презадоволна од него.
    Во однос на доктори, сите имаме позитивни и негативни искуства со некои доктори. Затоа мој совет, ти прочитај си за докторот, ама на крај одлучи си според твојот инстинкт и колку ти му веруваш на докторот.
    Со лесно :)

На Shaya му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AkinomS

AkinomS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    44

Јас и претходната бременост и сега ја водам кај него. Се породив природно, дојде од дома докторот во сабота, задоволна сум. Некогаш прегледите се многу кратки ама битно е да види дали е се во ред.

На Angel4e123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sandza

sandza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    179
    I mene mi ja vodi bremenosta Ivanov momentalno 36 nedela prezadovolna

На Angel4e123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    27
    Zdravo kako si da ne se porodi veke ti ? Jas pocnav odam na ctg ednas nedelno mi kazaa drugata nedela da se dogovoram za carski koj den sakam ….

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Извини ама со саати вода да не се напие и да биде таква значи докторот каде бил, не знаел дека некоја се пораѓа? Јас кога се пораѓав докторката беше горе со 3 нејзини пациентки и плус доле во амбуланта работеше и беше растрчана сегде, а таму каде бил докторот со саати? Тоа се пропусти на докторите, а не на сестрите.

Пребарај за него ама искрено имаше доста лоши искуства тука со него, не зборам за дрскост туку стручност знаење, за сељачко однесување знаеме дека има и каде живееме особено на гинекологија доле на итна амбуланта сестрите мислат дека се богињи таму и ги мрзи што постојат и што се на работа.

Последна измена: 24 јули 2023
    На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.