Zdravo dobra sum seuste ne se porodiv ijas idam na CTG utre imam kontrola... Utre veke vlagam 38 nedela pa da vidime sto Kako kemi recat... Zasto dogovoren carski ili sama taka sakas I kaj koja doktorka si
Bidejki prviot mi e carski i vtoriot ne sakaat prirodno da probam kaj dr Elma sum….jas vcera bev na ctg sledna kontrola mi e ponedelnik
Кога се породи со првото? И кои причини ги наведуваат за да не се обидат спонтано? Јас со првото се породив царски и имам желба со второто, здравје кога ќе стасам до таму, да се обидам спонтано. Читав доста на темата, тоа што првото породување е царски не значи дека сите идни треба да се царски.
Пред 7 години тоа се зависи од докторот дали сака да проба јас мислам ако е добра раната може посебно по толку време… ама тоа е здравје се да помине добро
Здраво, дали некоја од вас има искуство со водење на бременост и пораѓај кај др Димитров во Систина? Дали е достапен кога ви е потребен, доаѓа на пораѓај не закажан спонтан и ако не е на смена и сл
Мене ме има породено Младен, природно додека беше во Чаир. Убаво поминав, но и соработував се. Убаво објаснуваше како да се однесувам, и помагаше за се. Реално не би рекла дека е дрзок или лош, можеби малце арогантен, ама сега во приватно неверувам дека е така. За стручноста мислам дека си е сосема во ред. Ако имаш добар впечаток и те води како пациент сигурно се ке биде во ред, само позитивно. Позитивната енергија секогаш помага за убаво искуство. Поздрав и со лесно
девојки дали негде го има списокот за што да се носи во торбица за во систина породување? цел форум го свртев не можам да го најдам. исто така, дали носите гардероба за бебето таму? или само една комбинација за излегување од болница?
Земи си само работи за лична хигиена, влажни марамчиња, дезодоранс, чешел, крема за лице, или се што секојдневно користиш. Доколку доиш би ти препорачала да си земеш пурелан од медела бидејќи тестерот што го даваат таму е многу мал и нема да ти стигне додека си таму. Инаку таму има се што е потребно за туширање, иако за почеток е најдобро само со вода да се тушираш. Ќе ви оставаат влошки постојано и мрежести гаќички. Не е потребна облека за бебето, ниту пелени. Последниот ден пред да си одите ќе ти донесат облека за бебето за излегување од болница и транспортер, а доколку не си спакуваш однапред, можат и за тебе да донесат тогаш. И би ти препорачала да си земеш една книга ако читаш. Со лесно
Па јас имав време дури незнаев што да правам од досада, си гледав серија на телефон, па јас природно бев 4 дена останав ма мислам дека 3 дена е природно а 5 царски.
Како бе досада, бебето 9 месеци го очекуваш со нетрпение да се роди,ќе се занимаваш со него,ќе се запознаваш Не одиш на плажа,па книга да читаш
Па све е тоа така ,ама зар јас не сум сакала да се занимавам со него ама мене во денот ми го носеа 3 пати по пола саат така да пак имав време и време, сега незнам како е, така беше пред две години кога се пораѓав јас.Незнам зошто ме нападна кога искуство си кажував.
Свати го како сакаш, ако имаш време на претек дали ќе скролаш на тел. или книга ќе читаш не гледам ништо лошо.
Јас размислував дали ќе ми треба лаптоп многу гледам серии или било што на youtube, си замислував ако стварно немам што да правам не би сакала да скролам по цел ден на телефон. Но, сепак мислам дека нема да земам хаха, секој со своите идеи и потреби, мислам дека нема ништо лошо само да се осеќаме во ред